Gizli tanık 'Erdoğan korkusunu' itiraf etti!

Şike kumpası zirvesini gizli tanık deşifre etti. Zirvede, firari Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan “Erdoğan F.Bahçeli, tepkisi ne olur” diyerek çekincesini dile getirdi.

Gizli tanık 'Erdoğan korkusunu' itiraf etti!
Gizli tanık 'Erdoğan korkusunu' itiraf etti!
GİRİŞ 04.12.2016 11:56 GÜNCELLEME 04.12.2016 11:56
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

FETÖ'nün şike kumpasına ilişkin savcılığın hazırladığı iddianamede, FETÖ yöneticilerinin Zaman gazetesinde yaptığı kumpas toplantısının tüm ayrıntılarına yer verildi. Güneş kod adlı gizli tanığın deşifre ettiği toplantıda firari Rektör Şerif Ali Tekalan'ın "Tayyip Erdoğan Fenerbahçeli, onun tepkisi ne olabilir" diye çekincesini dile getirdiği ortaya çıktı. İşte FETÖ'nün o dönemki gazetesinde yapılan kumpas toplantısında yapılan konuşmalar ve 'zirvenin' detayları:

"OPERASYONUN ODAĞI F.BAHÇE"

434 sayfalık iddianamede, şike kumpasının Gülen'den gelen talimat üzerine Zaman gazetesinde yapılan toplantıda planlandığı belirtilmişti. İddianameye göre toplantıya katılan isimler gazetenin Genel Yayın Müdürü firari Ekrem Dumanlı, kapatılan Fatih Üniversitesi'nin firari rektörü Şerif Ali Tekalan, halen tutuklu olan Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, ilahiyatçı Prof. Dr. Suat Yıldırım, Mehmet Ali Şengül vardı. Güneş kod adlı gizli tanık, kumpas toplantısının tüm ayrıntılarını anlattı. O dönem Adana Belediyesi Başkan Vekili olan Zihni Aldırmaz ile İstanbul'a gelerek Zaman ve Samanyolu'nu ziyaret ettiklerini, bu ziyaret sırasında Hidayet Karaca'nın "Bu spor camiasını nasıl ele geçireceğiz" diye sorduğunu anlatan gizli tanık, kulüplere yönelik bir operasyon yapılacağını ve bunun merkezinde Fenerbahçe olacağının söylendiğini aktardı. Güneş, "Futbol FETÖ'nün gençlere ve kitlelere hitap etmesi için bir fırsattı" dedi.

'FUTBOL DIŞINDA HER YERDE VARIZ'

Gizli tanığın deşifre ettiği toplantıdaki konuşmalarsa şöyle:

Şerif Ali Tekalan (Suat Yıldırım'a): Federasyon ile ilgili durum nedir?
Yıldırım: İçeriden de bir temizliğin yapılması bekleniyor.

'F.BAHÇE TEŞKİLAT GİBİDİR'

Tekalan: Radyomuz var, televizyonumuz var, gazetemiz var, her alanda varız ama en popüler saha olan futbolda yokuz. Bu çok büyük bir eksiklik. Berlusconi İtalya'da bir futbol kulübü başkanıydı. Mafya olduğu bilinmesine rağmen futbol onun geçmişini sildirdi ve daha ileriye taşıyarak başbakan yaptı. Aziz Yıldırım da inanılmaz bir kitleye hitap ediyor. Fenerbahçe taraftarları aynı bizim gibi kendi aralarında kenetlenmiştir. Ayrı bir sivil toplum örgütü, bir teşkilat gibi çalışırlar. Emniyetteki arkadaşlara söyleyelim, şike yasası çıkıncaya kadar bir şablon oluştursunlar ve bu kişiler hakkında önleme dinlemesi yapsınlar ki her şey önümüzde hazır dursun.

'ÇAYÇIM BİLE PAŞAYI GETİRİYOR'

Tekalan (Hidayet Karaca'ya): Biz yapacağımız her infial oluşturacak olayda önce toplum dinamiklerini etkileyecek algı operasyonlarını oluştururuz.

İlhan İşbilen (Tekalan'a): Bu yapılacak olanın bizim tarafımızdan yapılacağını kamuoyu söyleyecektir. Bunu da cemaat yaptırdı diye bir savunma geliştireceklerdir. Bu da bizim aleyhimize olabilir. Bunun önlemini almak gerekir. Daha önceden Balyoz ve Ergenekon operasyonlarında hâkimi veya savcıyı ayaklarına yollamamıza rağmen alamıyorduk. Şimdi bir paşayı benim çaycım kulağından tutup getirebiliyor. Bunları da rahatlıkla yapabiliriz.

Tekalan: Emniyet somut belgelerle bunu ortaya koyar, biz de televizyon ve gazetemize anında servis edersek ve hatta operasyon yapılacak kulüplerin karşısındakiler de desteklenirse daha da etkili olur. Tayyip Erdoğan Fenerbahçeli, onun tepkisi ne olabilir? ("Aziz Yıldırım'ı pek sevmez. Bir sıkıntı olmaz" diye ortak görüşe vardılar.)

'EMNİYET BİZİ DESTEKLESİN'

Mehmet Ali Şengül: Emniyetteki arkadaşlar bizi eldeki belgelerle desteklesin. Biz de bunu halka anlatırız. Bu yapılan operasyon bizim beklentilerimizden daha büyük etkilere sebep olacaktır. Bu olayla hiç bir şey gözden kaçırılmaması gerekir. Zaten halk tarafında da şike olduğuna dair bir kanaat mevcut.

Tekalan: Bu hususu İhsan Kalkavan'a da arz ettik. O da "Zamanı gelmişti, Gülen, yıllar önce bu vebali sırtıma vermişti. Ahirete bu yükle gitmem en azından" dedi. Operasyon süreci hakkında kendisine bilgi verelim. Onun da kulağı keskindir. Bize katacağı bilgiler vardır.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 27
  • Allah var Gam Yok! 7 yıl önce Şikayet Et
    Gizili tanikta ne hafize varmis :))) Hepsi yalan
    Cevapla
  • REALİTE 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece Türkiyede değil dünya sporlarının aşağı yukarı hepsinde dönüyor bu şike , bunu yaptıranlar bahis şirketlerinin baronları , bir çok klüp başkanları bazı yöneticiler bazı sporcular antönerler ve bazı hakemlerinde bu işlerde kesinlikle parmağı ve işbirliği var..Millet spordan müsabakaları izlemekten sıkıldı bu nedenle..
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    FB lehine konuşma olursa uydurma, FB suçlayıcı konuşmalar olunca haklı nasıl inanç. Siz şimdi otobüse kurşun atılmasının sebebini bile haklı bulursunuz. İki yıldır suçlayacak FB li bulamadılar.
    Cevapla
  • virdis 7 yıl önce Şikayet Et
    fb ye operasyon yapılmasa son maça kalmış üç şampiyonluk kaçar mıydı,,,
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    şu anda başakşehir adıyla ligde top koşturan takım yıllardır 1. ligde oynuyor bırakın liderliği 2. liği ilk üçte hiç görmedik ama nedense geçen sene 2. oldu bu senede lider muhtemelen de şampiyon şike falan yoktur değil mi!!!! Ayrıca bu memlekette eğer şike yoksa türkiyede zaferden zafere koşan takımlarımız Dünya da neden başarı gösteremiyor. Bide gizli tanığın söylediklerini bu basın organları nasıl biliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle