Fenerbahçe kupayı Hatay'a kaptırdı!

Basketbolda, 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi, Fenerbahçe'yi 60-55 mağlup eden Hatay Büyükşehir Belediyespor oldu.

Fenerbahçe kupayı Hatay'a kaptırdı!
Fenerbahçe kupayı Hatay'a kaptırdı!
GİRİŞ 18.10.2016 21:12 GÜNCELLEME 18.10.2016 21:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Basketbolda, 24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı  Fenerbahçe'yi 60-55 yenen Hatay Büyükşehir Belediyespor, kazandı.

Her iki takımın da skor üretmekte zorlanarak başladığı karşılaşmada  Fenerbahçe, Birsel VardarlıDemirmen, Hatay Büyükşehir Belediyespor ise Hurst ile  ilk sayılarına ulaşırken, 5. dakika 3-2 sarı-lacivertli takım lehine geçildi.  Rakibinin yaptığı top kayıplarını Paris, Marina Baş ve Bahar Öztürk ile iyi  değerlendiren Hatay temsilcisi, ilk çeyreği 10-8 üstün bitirdi.

Karşılıklı basketlerle girilen 2. periyotta Fenerbahçe, Stricklen ve  Verameyenka ile rakip savunmayı aşarken, Hatay Büyükşehir Belediyespor, rakibine  Bahar Öztürk-Hurst ikilisiyle karşılık vererek 15. dakikaya 17-12 önde girdi.  Alan savunması yapan rakibi karşısında özellikle Snytsina ile yüksek şut yüzdesi  yakalayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 24-23 üstün gitti.

Fenerbahçe, 3. periyoda daha etkili giren taraf oldu. Birsel Vardarlı  Demirmen ve Tuğçe Canıtez'in basketleriyle kontrolü eline alan  sarı-lacivertliler, 24. dakikada skora denge getirdi: 27-27. Yaptığı baskılı  savunmayla rakibini hataya zorlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, hücumda da  Snytsina, Bahar Öztürk ve Melisa Baş'ın sayılarıyla 12-0'lık seri bularak 27.  dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 27-39. Hatay Büyükşehir Belediyespor,  çeyreği de 42-34 önde bitirdi.

Final çeyreğine Fenerbahçe tam saha baskı yaparak başladı. Birsel  Vardarlı Demirmen ve Quigley ile skor üreten İstanbul ekibi, savunmasında  Snytsina ve Bahar Öztürk'ü durdurmakta zorlanınca, 32. dakika 47-39 Hatay  Büyükşehir Belediyespor lehine geçildi. Bu dakikadan sonra sert savunmasıyla  rakibini son saniye atışlarına zorlayan Fenerbahçe, Birsel Vardarlı Demirmen,  Quigley ve Verameyenka'nın sayılarıyla 13-5'lik seriyle 38. dakikada skora denge  getirdi: 52-52. Hatay Büyükşehir Belediyespor, Snytsina'nın üst üste sayılarıyla  rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 60-55 galip ayrıldı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor kupayı ilk kez kazandı

24. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe'ye 60-55  üstünlük sağlayan Hatay Büyükşehir Belediyespor, tarihinde ilk kez kupayı  müzesine götürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ilk kez mücadele eden Hatay ekibi, son  şampiyon rakibi karşısında başarılı bir performans sergileyerek, kupanın sahibi  olmayı başardı.

Hatay Büyükşehir Belediyespor'da 24 sayıyla maçın en skorer ismi olan  Snytsina ve 13 sayı üreten Hurst, galibiyette önemli rol oynadı. Fenerbahçe'de  ise 15 sayılık performans sergileyen Birsel Vardarlı Demirmen, yenilgiyi  önleyemedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesporlu basketbolcular ve teknik ekip, kupa  mutluluğunu taraftarlarıyla birlikte kutladı.

YORUMLAR 5
  • Keskin sirke 7 yıl önce Şikayet Et
    Uzuldum ama helal olsun ilk kez oyna kupayi al helal olsun
    Cevapla
  • boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    fbli ve trakyalı olarak mutlu oldum.Bu zor günlerde Hatayımıza bu kupa moral olsun.Büyük takımlar için kupa anlamı diğer takımlar kadar olmuyor.
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    gs kazansaydı sevinmezdim. tebrikler hatay
    Cevapla
  • Edip 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir Hatay'lı olarak teşekkür ederim..
    Cevapla
  • essd 7 yıl önce Şikayet Et
    bir fb li okatak tebrik ediyorum hbb sporcularını.
    Cevapla