Etnospor Festivali tüm hızıyla sürüyor

Geleneksel Türk sporlarını canlandırma amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali, keyifli aktivitelerle sürüyor.

GİRİŞ 26.08.2016 17:01 GÜNCELLEME 26.08.2016 17:19

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın da global iletişim ortağı olduğu festivale gelen vatandaşlar, Türk geleneklerine ait spor aktivitelerinin yanı sıra halk oyunları gösterilerini izleyip el sanatları sergilerini geziyor ve geleneksel yemekleri tadıyor.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan da açılış törenin ardından alandaki çadırları gezip etkinlikleri takip etti. Cuma namazını alanda kurulan namazgahta kılan Erdoğan'a vatandaşlar da yakın ilgi gösterdi.

Festivale Türkiye'nin yanı sıra Türki cumhuriyetlerinden de sporcular katıldı.

Yaklaşık 900 sporcu; aşırtmalı ve kapışmalı aba, kuşak güreşi, şalvar güreşi, yağlı güreş, aşık oyunları, çocuk oyunları, çubuk ve aşık atma oyunu, mangala, mas güreşi, at gösterisi ve akrobasi, atlı cirit, atlı okçuluk, okçuluk, gökbörü aktivitelerinde yeteneklerini sergileyecek. Festivalde 110 at da çeşitli gösterilerde kullanılıyor.

Etkinlikte yeni doğan bebek ve gelin alma törenlerini canlandıran ekip de beşik toyu ile düğün toyu gösterileri yapacak.

Kırgızistan'dan gelen 20 kişilik akrobasi ekibi de festival boyunca hünerlerini gösterecek.

Geleneksel çadırlar kuruldu

Festival alanında yöresel çadırlar kurulurken, vatandaşlar bu çadırları ziyaret ederek Türk geleneklerine ait el sanatlarını görme ve yemeklerinden tatma fırsatı buldu.

Antalya, Bursa, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Konya ve Kahramanmaraş bölgelerine ait çadırlar kurulurken, Türki cumhuriyetlerden de geleneksel çadırlar alanda yer aldı.

Etkinlik kapsamında keçeci, demir ustası, tespih ustası, kilim dokuma atölyesi ve çömlek ustası olmak üzere 20 farklı atölye çalışmaları uygulamalı bir şekilde yer alıyor.

Obada, 45 geleneksel kıl çadırlar içerisinde, Osmanlı Devleti'nin kuruluş tarihini anlatan Diriliş Ertuğrul dizi ekibinin çadırı da bulunuyor.