Aziz Yıldırım: 1998'de bana geldiler

Yıldırım, 1998'de başkan seçildiğinde Zaman gazetesinden bazı kişilerin 'Gülen davası' için kendisinden yardım istediğini açıkladı.

Aziz Yıldırım: 1998'de bana geldiler
Aziz Yıldırım: 1998'de bana geldiler
GİRİŞ 24.08.2016 23:24 GÜNCELLEME 25.08.2016 08:28

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı. Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından önemli başlıkları şu şekilde:

15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir dönemeç noktası. O gün demokrasi için şehit olanlara rahmet diliyorum. Fırat Kalkanı operasyonu da inşallah ülkemiz için hayırlı olur. Darbe girişiminin olması beni şaşırtmadı. Ben bekliyordum. Ben bundan 1 yıl önce sivil ihtilal yapacaklar demiştim.

Gülen'in davası için benden yardım istediler

17-25 Aralık operasyonundan sonra tüm Türkiye bu FETÖ örgütünü gördü. O günden sonra ama sadece Cumhurbaşkanımız mücadele etti. 1998'de Fenerbahçe başkanı seçildiğimde Zaman gazetesinden ziyarete geldiler. Gülen'in davası için benden yardım istediler.

157 ülkede çalışmalar yapan bir örgütün başı

Fetullah Gülen kimdir, nedir iyi tartmak ve iyi ölçmek lazım. 'Gülen, TSK ile ihtilal yaptı' diye bakmamak lazım. Fetullah Gülen, dünyanın 157 ülkesinde aynı çalışmaları yapan bir örgütün başıdır. Somali'ye gittim. Somali'de bunu gördüm. Gülen ile ilgili konuşurken bunun kolay halledilebilecek bir mesele gibi görmemek lazım.
Şike bahane, teşvik bahane
2009'da beni dinliyorlardı.

O sezon sonunda Trabzon'la berabere kalmayıp şampiyon olsaydık, operasyonu o zaman yapacaklardı. Beni alma amaçları aslında şike değil. Şike bahane, teşvik bahane. Beni Ergenekon'a bağlayacaklardı. Bunun için çok uğraştılar ama bir şey bulamadılar ve başaramadılar.