Fatih Terim 'in TRT boykotuna Ahmet Şimşirgil ’den cevap

Fatih Terim ‘in dün akşam TRT ‘ye gösterdiği tepkiye Ahmet Şimşirgil ‘den ilk cevap geldi.

Fatih Terim 'in TRT boykotuna Ahmet Şimşirgil ’den cevap
Fatih Terim 'in TRT boykotuna Ahmet Şimşirgil ’den cevap
GİRİŞ 22.06.2016 17:29 GÜNCELLEME 23.06.2016 10:08
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Fatih Terim ‘in dün akşam oynanan Çek Cumhuriyeti maçının ardından düzenlediği basın taplantısında TRT için yaptığı açıklamaların yankısı sürerken, olayın muhataplarından Ahmet Şimşirgil sosyal medya hesabı üzerinden Fatih Terim ‘e yanıt verdi.

Profesör Şimşirgil paylaştığı yazıda ‘’ Terim benim yüzümden TRT ‘yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV ‘de konuşalım, Pazartesi akşamları oradayım ‘’ dedi.

TRT ‘de yayınlanan bir programda Fatih Terim ve milli takıma eleştiriler getiren Ahmet Şimşirgil ‘e ‘’ Tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Artık eleştiriler o derece... Düşünebiliyor musunuz? Koca tarih profesörü... Tabii 'koca' derken tarihin büyüklüğünü kastediyorum. Hani hakaret yağdırıyorlar falan onları geçtik... Tarih programında milli takımı eleştiriyorlar! Benim çok akademisyen dostum var, onlarla sohbet esnasında futbol benim alanım değil, bu konuda çok şey söylemeyeyim diyebiliyor. Şimdi sen de diyorsun ki 'Hocam niye suratın asık?' Yalandan da gülemeyiz ki, bırakın da asık olsun...'' şeklinde konuşmuştu.

Dün akşamki basın toplantısında da Fatih Terim ‘’ ben TRT 'nin bundan sonra sorularını yanıtlamam, sorularını cevaplamayacağım ve röportajlarına gitmeyeceğim ‘’ demişti.

Ahmet Şimşirgil Kimdir?

1959'da Boyabat 'ta doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı yerde tamamladı. 1979'de girdiği Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden 1982'de mezun oldu. 1983'te aynı bölümdeki Yeniçağ Anabilim Dalı'ndan Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1985'de "16. Yüzyılda Amasya Sancağı" tezi ile Yüksek Lisansı 'nı tamamladı. 1989'da Marmara Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü'ne naklen geçiş yaptı.

2003'te profesör olan Şimşirgil' in; Osmanlı şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatı ile ilgili çeşitli dergilerde yayınlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunmaktadır. Tarih ve Medeniyet, Tarih ve Düşünce, Derin Tarih, Tarih Bilinci gibi tarih dergilerinde danışmanlık yapmış veya yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Yeniçağ Tarihi eski Anabilim Dalı Başkanı ve Marmara Üniversitesi Osmanlı Tarihi Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü'dür.

Kitapları

Kayı I - Ertuğrul'un Ocağı (2004) Tarih Düşünce Kitapları, İstanbul

Kayı II - Cihan Devleti ( 2006) Şems Yayınları, İstanbul

Kayı III - Haremeyn Hizmetinde (2009) KTB Yayınları, İstanbul

Kayı IV - Ufukların Padişahı (Kanuni) (2011) KTB Yayınları, İstanbul

Kayı V - Kudret ve Azamet Yılları (2013) Timaş Yayınları, İstanbul

Kayı VI - İmparatorluğun Zirvesi ve Dönüş (2014) Timaş Yayınları, İstanbul

Kayı VII - Kutsal İttifaka Karşı (2015) Timaş Yayınları, İstanbul

Kaptan Paşa'nın Seyir Defteri: Gazavât-ı Hayreddin Paşa, Seyyid Murâdi (2003) (Sadeleştirme), Babıali Kültür Yayınları, İstanbul

Topkapı Sarayı: Taşa Yazılan Tarih (2005) Tarih Düşünce Kitapları, İstanbul

YORUMLAR 23
  • emre can 7 yıl önce Şikayet Et
    İkisini tahteravalliye koysunlar Ahmet Hoca 5 arşın fazla gelir
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Hoca haklı. Tabi ki tarih hocası. Diğerinin hoca olduğu tartışılır zaten. Gazla çalışan takım oynamakta zaten. Taktik mi o da ne?
    Cevapla
  • nail 7 yıl önce Şikayet Et
    Adama devletin kasasindan senelik 3.5milyon euro verirsen böyle şimarir.
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Hakaretleri kimse savunmaz fakat hic kimse elestirmesin mi? Kötü birsey mi dediler ne bu tripler yahu?
    Cevapla
  • murat d 7 yıl önce Şikayet Et
    herkes kendi isine baksin kendi isiyle ilgili yorum yapsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle