Fatih Terim TRT spikerinin sorusunu neden cevaplamadı?

Dün Çek Cumhuriyeti maçı sonrasında Fatih Terim ‘in TRT spikerinin sorularını yanıtlamamasının sebebi nedir? İşte detaylar…

Fatih Terim TRT spikerinin sorusunu neden cevaplamadı?
Fatih Terim TRT spikerinin sorusunu neden cevaplamadı?
GİRİŞ 22.06.2016 17:29 GÜNCELLEME 23.06.2016 10:10
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

EURO 2016 ‘da dün gece önemli bir zafer kazanan Milli Takımımızda maç sonunda röportaj veren Fatih Terim ‘in tavrı herkesi şok etti. TRT muhabirinin bir sorusuna ‘’ ben TRT 'nin bundan sonra sorularını yanıtlamam, sorularını cevaplamayacağım ve röportajlarına gitmeyeceğim ‘’ şeklinde cevap verdi ve TRT 'de yayını yarına kesti. Peki bunun nedeni neydi?

Geçtiğimiz günlerde TRT ekranlarına gelen bir tarih programından profesör Ahmet Şimşirgil Fatih Terim ‘i eleştiren konuşmalar yapmıştı. Şimşirgil konuşmalarında ‘’İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı.’’ Demişti.

Ardından konuşmalarına devam eden isim ‘’ Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. ’’ şeklinde konuşmuştu.

Bu konuşmaların ardından Fatih Terim Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde yaptığı basın toplantısında bu olaya değinmişti. Fatih Terim, Ahmet Şimşirgil 'e tepki gösterdi  ve '' Spor konusu olmayan bir programda bir tarihçi çıkıyor, bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Artık eleştiriler o derece... Düşünebiliyor musunuz? Koca tarih profesörü... Tabii 'koca' derken tarihin büyüklüğünü kastediyorum. Hani hakaret yağdırıyorlar falan onları geçtik... Tarih programında milli takımı eleştiriyorlar! Benim çok akademisyen dostum var, onlarla sohbet esnasında futbol benim alanım değil, bu konuda çok şey söylemeyeyim diyebiliyor. Şimdi sen de diyorsun ki 'Hocam niye suratın asık?' Yalandan da gülemeyiz ki, bırakın da asık olsun...'' şeklinde konuşmuştu.

Fatih Terim konuşmasına devam ederken ‘’ bu adam bunu devletin kanalında yapıyor. Bizde bu devletin takımıyız ‘’ diyerek tepkisine devam etmişti. Yaşanan bu olayların ardından Fatih Terim dün de TRT ‘ye ben TRT 'nin bundan sonra sorularını yanıtlamam, sorularını cevaplamayacağım ve röportajlarına gitmeyeceğim ‘’ şeklinde cevap verdi ve TRT 'de yayını yarına kesti. 

 

YORUMLAR 41
  • eysedo 7 yıl önce Şikayet Et
    Arda, Fatih bunların milli takımda değil reklam filmlerinde artizlik yapmalı millilik özünde olmayan maddiyat kafalı oyuncularda milli takımı evde tv den seyretmeli ruh ve ahlak yoksunu sporcu olmamalı varsada dışlanmalı yoksa geçici bir başarıyla millilik olmaz
    Cevapla
  • nur 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun gerçekten F.T 'me sen devletin parasıyla bir yerlere geleceksin devletin parasını alacaksın, bir tarih hocası seni eleştirdiğinde her zamanki kibirli halinle devletin kanalına cevap vermeyeceksin...Hoca sonuna kadar haklı milyonların gönlünden geçenleri anlatmış hatta eksik anlatmış....Madem bu milli bir dava tarih hocasıda türk vatandaşı olduğuna göre eleştirme hakkı olacak tabiiki, sizi çok kızdıran haklı olması bence..Madem herşey vatan millet için,1-2 yılda vatan ,millet için hiç ücret almadan çalıştırın takımıda görelim fatihhhhhhhhhh
    Cevapla
  • alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet hoca sonuna kadar haklı yazık çok yazık milli acıyorum sadece..
    Cevapla
  • hamdi karaçağlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun FT'ye Sayın Ahmet Şimşirgil her türk vatandaşının gönlünden geçen şeylere tercüman olmuş. Sonuna kadar haklı, FT kafasına göre ehil olmadığı konularda ahkam keserken önce kendi aynaya dönüp bir bakacak ne halt ettiğine ona göre konuşacak. Milletin vergilerinden rekor maaşı alacaksın milletin eleştirisine katlanamayacaksın yok öyle.... TRT milletin vergileriyle kurulmuş ve yayın hayatını devam ettiren bir devletin, milletin kanalı ve senin haddine mi milletin kanalını portesto etmek. Hadsizlikte zirve, FT safi ego ve kibir... Allah (CC) hakketiğin yerlere gelmeni nasip etsin inşaallah....
    Cevapla
  • dereli 7 yıl önce Şikayet Et
    peki sen ilahiyatçılar gibi fetva verirken iyiydi de, bir tarihçi eleştirdi diye kasılıyorsun. Demekki başkasının yerine oruç tutulmazmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle