CAS ‘ın Galatasaray Toplantısı Sona Erdi

Bugün Paris ‘te gerçekleşen toplantıda, Galatasaray ‘ın UEFA tarafından verilen 1 sezon Avrupa Kupalarından men cezasına yaptığı itiraz görüşüldü.

CAS ‘ın Galatasaray Toplantısı Sona Erdi
CAS ‘ın Galatasaray Toplantısı Sona Erdi
GİRİŞ 16.06.2016 20:59 GÜNCELLEME 16.06.2016 21:25

Galatasaray UEFA’dan Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı gerekçesiyle 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası almıştı. Kararı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) taşıyan Galatasaray cezaya itiraz etmişti. Galatasaray bu başvurusu neticesinden bugün Paris’te yapılan toplantıda UEFA ’nın cezasını bozmak için CAS ’a yaptı.

CAS ile yapılan toplantının ardından duruşmaya dair bilgiler veren Dursun Özbek şunları söyledi: "Toplantı onların bize gönderdikleri ilk mektubun aynısını okudular. Biz de bugüne kadar olan gelişmeler dahil olaya nasıl baktığımızı söyledik. Buradaki Galatasaray 'ın haklarını korumak için müdafaamızı yaptık. Detaylara fazla girmek istemiyorum çünkü bir karar aşamasında. Mahkemesi süren bir şey hakkında detay vermek doğru olmaz. Taraftarların, camianın beklentilerini biliyoruz. Biz de onun için buradayız.

Uzun bir süredir Başkan Dursun Özbek ‘in bu savunma için uğraştığı ve bugünkü toplantıdan oldukça umutlu olduğu öğrenildi. A Milli Takım ’ın EURO 2016 ’daki Hırvatistan maçını izlemek için Fransa’ya giden Başkan Dursun Özbek, Paris ’te Galatasaraylı yetkililer Ural Aküzüm, Eşref Alaçayır ve sarı-kırmızılı kulübün davadaki avukatı Jean Louis Dupont ile bir araya gelerek CAS görüşmesinde yer aldı.

Dün avukat Dupont ile son detayları görüşmek üzere bir araya gelen başkan Dursun Özbek yaptığı açıklamada ‘’ Savunmamızı daha önce UEFA ‘da geçen davalara bakarak hazırladık. Bunu içinde Trabzonspor ve Fenerbahçe davaları da var. Savunmamızı en kuvvetli şekilde yapacağız. CAS ‘ın kararını bozma ümidi taşıyoruz. Dolayısı ile umutsuz bir duru olsa buralara kadar gelmezdik ‘’ şeklinde konuştu.

Özbek ‘in toplantının ardından EURO 2016 ‘da İspanya ile oynayacağımız maç için Paris ‘ten Nice ‘e geçeceğini de belirtildi.