Euro 2016 Günün Maç Sonuçları | 15.06.2016

Euro 2016 ‘da turnuvanın 6. günü de oynanan 3 karşılaşma ile geride kaldı. Gecenin sonuçları, Rusya Slovakya ve Fransa Arnavutluk maç sonucu, maçların golleri ve puan durumu haberimizde…

Euro 2016 Günün Maç Sonuçları | 15.06.2016
Euro 2016 Günün Maç Sonuçları | 15.06.2016
GİRİŞ 16.06.2016 05:07 GÜNCELLEME 16.06.2016 08:07

RUSYA 1 –  SLOVAKYA 2

Günün ilk karşılaşmasında Saat 16. 00 ‘da karşı kaşıya gelen iki takımın mücadelesinde gülen taraf Slovakya oldu. 32. dakikada Slovakya Vladimir Weiss 'ın golü ile öne geçti. Sol kanatta Marek Hamsik 'in orta sahadan gönderdiği uzun pasla topla buluşan Vladimir Weiss rakiplerini başarılı bir şekilde ekarte ederek sağ ayağıyla şutunu çekti ve meşin yuvarlak Igor Akinfeev 'in solundan ağlarla buluştu.

45. dakikada Slovakya, Marek Hamsik 'in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan kazanılan kornerde Vladimir Weiss 'ın pasıyla topla buluşan Marek Hamsik rakibini güzel bir çalımla ekarte etti. Ardından sol çaprazdan sağ ayağıyla çektiği şutunda meşin yuvarlak uzak kale direğine çarparak ağlarla buluştu.

İlk yarı Slovakya'nın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

80. dakikada Rusya, Denis Glushakov 'un golü ile maçta farkı bire indirdi. Sol kanatta Oleg Shatov Roman Shirokov 'la yaptığı verkaç sonrasında son çizgiye inerek ceza alanına ortasını yaptı. Bu topa hareketlenen Denis Glushakov penaltı noktası yakınlarında yaptığı kafa vuruşu ile meşin yuvarlağı Matus Kozacik'in solundan ağlarla buluşturdu. Rusya 1 puanda kalırken Slovakya bu galibiyet ile grupta 3 puana ulaştı.

ROMANYA 1 – İSVİÇRE 1

Günün ikinci karşılaşmasında ise Romanya ve İsviçre karşı karşıya geldi. Saat 19.00 ‘da oynanan mücadelede taraflar sahadan 1 ‘er puan ile ayrıldı. Karşılaşmanın 18. dakikasında Romanya öne geçti. Gençlerbirliği forması giyen Bogdan Stancu, penaltıdan kaydettiği golle Romanya 'yı üstünlüğe taşıdı.

İsviçre'de Admir Mehmedi, 57 'de attığı golle skoru ilan etti. Admir Mehmedi hem Dünya Kupası 'nda hem Avrupa Şampiyonası 'nda gol sevinci yaşayan ilk İsviçreli futbolcu oldu. İlk maçında Arnavutluk 'u yenen İsviçre puanını 4 'e yükseltti ve gruptan çıkmak için büyük avantaj sağladı. İlk maçında Fransa 'ya mağlup olan Romanya ise ilk puanını aldı.

FRANSA 2 – ARNAVUTLUK 0

Gecenin son mücadelesi ise turnuvanın ev sahibi Fransa ve Arnavutluk arasında gerçekleşti. Saat 22.00 başlayan mücadelede Fransa baskılı bir futbol oynadı ve birçok pozisyon buldu fakat buna rağmen skoru son dakikalarda üretebildi. 90. dakikada Griezmann 'ın kafa vuruşu ile öne geçti. Ardından 90+ da Dimitri Payet 'in harika vuruşu ile durumu 2-0 'a getiren Fransa 3 puana ulaştı. Mücadele 2-0 sonuçlanırken Fransa puanını 6 'e yükseltti ve gruplardan çıkmayı garantileyen ilk takım oldu. Arnavutluk ise henüz puan kazanamadı.