EURO 2016 'da Rusya Milli Marşına Büyük Tepki

EURO 2016 'da gecenin maçlarından İngiltere ve Rusya arasında oynanan maç öncesinde milli marşların okunması esnasında trübünlerden Rus milli marşına büyük tepki...

EURO 2016 'da Rusya Milli Marşına Büyük Tepki
EURO 2016 'da Rusya Milli Marşına Büyük Tepki
GİRİŞ 11.06.2016 22:05 GÜNCELLEME 11.06.2016 22:48

EURO 2016 'da turnuvanın 4. mücadelesi şu dakikalarda oynanırken maç öncesinde Rusya milli marşının okunması esnasında trübünlerden ıslık sesleri yükseldi. İngiliz taraftarların Rus milli marşına olan tepkisi şaşkınlık yaratırken Rus taraftarların ıslık seslerinin ardında daha yüksek bir ses ile marşlarına eşlik ettikleri görüldü. Aynı şekilde Rus futbolcularda daha istekli şekilde marşlarına eşlik ettiler.

Oluşan tepkinin son 2 gündür yaşanan İngiliz ve Rus taraftarlar arasındaki gerginlikten kaynaklandığı biliniyor. Daha önceki turnuvalarda da iki ülke arasında birçok gerginlik yaşanırken 2007 yılında yaşanan olayların unutulmadığı görüldü. Maçın oynandığı Marsilya şehrinde 2 gündür süren taraftar çatışmalarında çok sayıda taraftar yaralandı. Olayların ardından 5 taraftar Fransız polisi tarafından gözaltına alındı.

Müsabaka öncesi Liman Meydanı 'nda başlayan olaylar neticesinde polis biber gazı ile müdahale ederken, bir Rus taraftarın gazdan etkilenip kalp krizi geçirdiği ve durumunun ağır olduğu bildirildi.

'İngiltere-Rusya maçı turnuvanın en riskli beş maçından biri'

Maç öncesinde yaşanan olayları da göz önünde bulundurularak yapılan açıklamalarda EURO 2016 'da oynanacak olan İngiltere ve Rusya milli takımları arasındaki futbol maçını, turnuvanın en riskli beş müsabakasından biri olarak gördüklerini bildirdi. Fransa Spor Bakanı Patrick Kanner, 15. Avrupa Futbol Şampiyonası 'nda oynanacak olan İngiltere ve Rusya milli takımları arasındaki futbol maçını, turnuvanın en riskli beş müsabakasından biri olarak gördüklerini bildirmişti.