Muhammed Ali'nin son fotoğrafı ortaya çıktı

74 yaşında hayata gözlerini yuman efsane boksör Muhammed Ali'nin son hali ortaya çıktı. Muhammed Ali'nin son fotoğrafı haberimizde.

Muhammed Ali'nin son fotoğrafı ortaya çıktı
Muhammed Ali'nin son fotoğrafı ortaya çıktı
GİRİŞ 06.06.2016 12:17 GÜNCELLEME 06.06.2016 13:39

Bir döneme damgasını vuran efsane boksör Muhammed Ali, geçtiğimiz günlerde 74 yaşında hayata gözlerini yumdu. 32 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele ettiği bilinen efsane boksörün son hali ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü sabah saatlerinde hayatını kaybeden Muhammed Ali'nin ölümü tüm spor camiasını ve dünyayı yasa boğdu. 74 yaşında hayata gözlerini yuman boksör için dünyanın dört bir tarafından taziye mesajları yağdı.

32 yıldır parkinson hastalığı ile mücadele eden efsane boksörün son görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Muhammed Ali'nin son fotoğrafının çekildiği yer başarılı boksörün hasta olmasına rağmen katıldığı bir yardım etkinliğiydi.

Ölümü ile tüm dünyayı yasa boğan Muhammed Ali, son olarak 8 Nisan'da Arizona'nın Phoenix kentindeki Celebrity Fight Night adlı yardım etkinliğine katılmış ve herkesin ilgi odağı olmuştu.

Muhammed Ali'nin son hali

Muhammed Ali Kimdir?

Boks kariyerini sonlandırmasının ardından Parkinson hastalığına yakalanan ve asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr. olan efsanevi boksör, 1964'te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını almış ve ardından boks hayatına ara vermek zorunda kalmıştı.

1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez kazanan Muhammed Ali, bu ünvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başardı. Kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrılan Ali, profesyonel boksa geçmeden önce 1960 Roma Olimpiyatları'nda hafif ağır sıklet kategorisinde altın madalya kazanmıştı.

Uzun süredir Parkinson rahatsızlığı bulunan ve solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle dün hastaneye kaldırılan Muhammed Ali'nin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği açıklandı. NBC News kanalına konuşan aile sözcüsü Bob Gunnell, efsanevi boksörün öldüğünü doğruladı.

Hayatı boyunca birçok önemli maça çıkan, spor yaşantısının yanı sıra Müslümanlara ve ABD'deki siyahi hareketlere desteğiyle de bilinen Muhammed Ali, 2014 yılından bu yana sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman hastanede tedavi görüyordu.