30.06.2016 Fenerbahçe son dakika transfer haberi

Fenerbahçe son dakika transfer haberleri ve tüm gelişmeler bu sayfada sizlerle. Gökhan Gönül takımdan ayrılacak mı? İşte 2016 - 2017 sezonu Fenerbahçe transferleri

30.06.2016 Fenerbahçe son dakika transfer haberi
30.06.2016 Fenerbahçe son dakika transfer haberi
GİRİŞ 30.06.2016 09:58 GÜNCELLEME 30.06.2016 09:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe son dakika transfer haberleri Agger imzayı atacak mı? Ben Arfa için kritik adım. Gökhan Gönül Fenerbahçe'den ayrılıyor mu? Mehmet Topal ile yola devam mı? Yedek kulübesine Mousset. Visca için Fenerbahçe'den yeni atak. Eren Derdiyok için büyük adım. Salih Uçan yuvaya mı dönüyor. Sürpriz golcü MBark Boussoufa. Ba ve Fabiano ile yola devam mı? 10 numaralı forma için Coutinho iddiası doğru mu? Kenan Karaman imzayı atıyor mu? Fenerbahçe sağ beke kimi alacak? İşte 30 Haziran cuma günü itibariyle Fenerbahçe son dakika transfer haberleri 

FENERBAHÇE HABERLERİ

İLK ADAY BOFFİN

Başkan Aziz Yıldırım'ın kaleci transferiyle ilgili sözlerinin ardından gözler muhtemel adaylara çevrildi.

Listenin ilk sırasında, ligden düşen Eskişehir’in Belçikalı file bekçisi Ruud Boffin var. 28 yaşındaki file bekçisi ile görüşmeler devam ediyor.

Boffin transferinde pürüz çıkması ihtimaline karşılık, alternatif isimlerle de temas kurulduğu öğrenildi.

Bu kalecilerden birinin, Vitesse ile sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki Hollandalı file bekçisi Piet Velthuizen olduğu öne sürüldü. (Fanatik)

VAN PERSİE'NİN YERİNE HULK

Transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe'de camiayı son derece heyacanlandıracak bir isim gündeme geldi. Geçmişte de Fenerbahçe ile adı anılan bu futbolcu Hulk'tan başkası değil. Brezilyalı golcü, bekleneni veremeyen Robin van Persie'nin yerine düşünülüyor. Sızan bilgilere göre Fenerbahçe, teknik direktör Pereria'nın istemediği van Persie'ye bir süre önce "Kendine kulüp bul" dedi. Hollandalı yıldız da başta Lazio olmak üzere Avrupa'dan bazı kulüplerle görüşmelere başladı. Robin van Persie, Fenerbahçe'nin bugünkü sezon açılışına da katılmayacak.

Van Persie cephesinde bu gelişmeler olurken, Pereira bu futbolcunun yerine Porto'dan eski öğrencisi Hulk'u istedi. Sarı-lacivertli yönetim de Zenit forması giyen Brezilyalı golcü için kolları sıvadı. Yüksek bonservis bedeli nedeniyle Hulk'u sadece kiralık düşünen Fenerbahçe, iyi ilişkiler içinde olduğu Zenit'e bu talebini iletti. Zenit yönetimi ise kararı yeni teknik direktör Lucescu'nun vereceğini belirtti. Kadroda gençleştirme operasyonu yapmayı planlayan Lucescu'nun, 29 yaşındaki Hulk'un kiralanmasına onay verip vermeyeceği merakla bekleniyor.. (Fotomaç)

EMRE İÇİN YENİ TEKLİF

Hasan Ali Kaldırım’dan geride bıraktığımız sezon iyi verim alan Fenerbahçe, yine de sol bek bölgesine mutlaka bir transfer yapacak.

Hasan Ali ile rekabete girecek bir oyuncu arayan Sarı-Lacivertliler, Emre Taşdemir’de ısrarcı. Daha önce Bursaspor Yönetimi’yle temas kuran Fenerbahçeli idareciler, kapıyı yeniden çaldı.

İlk etapta 4 milyon Euro isteyen Bursa’nın rakamı 3.5’a çektiği öğrenilirken, Fenerbahçe fiyatı daha da indirmek için uğraşıyor.

A Milli Takım’a kadar yükselen 20 yaşındaki futbolcunun kariyerinde sıçrama yapmak için transfere sıcak baktığı öğrenilirken, kıyasıya pazarlıklar sürüyor. Galatasaray’ın da ilgilendiği Emre’yi bir an önce kadrosuna katmak için Fenerbahçe’nin bu oyuncu için 2.5 milyon Euro’yu gözden çıkarttığı öğrenildi.

Statü gereği takımda 14 yerli oyuncu bulundurma zorunluluğu bulunan Fenerbahçe’nin, Mehmet Topuz, Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi son ayrılan isimlerin ardından kurala uyması için yerli futbolcu alması gerekiyor. Bursaspor, 2019’a kadar sözleşmesi olan Emre’yi 2014’te 700 bin Euro bonservis bedeliyle Ankaragücü’nden kadrosuna katmıştı (Fanatik)

NEUSTADTER İMZAYI BEKLİYOR

Liverpool'lu Martin Skrtel'in izini süren sarı-lacivertliler, bir yandan da Schalke ile sözleşmesi biten Roman Neustadter'le temasta. İyi bir teklif sunulduğu öğrenilen Rus savunmacı, kararını vermek için Fener'den biraz süre istedi. Ancak Neustadter'ın yeni sezonda sarı-lacivertli formayı giymesine kesin gözüyle bakılıyor. Kanarya, Oostende'nin Belçika Mili Takımı'nda da oynayan sol beki Jordan Lukaku için de operasyonlarını devam ettiriyor..

ROMON İLE PARİSTE GÖRÜŞTÜ

Fiorentina ile kontratı sona eren Facundo Roncaglia ile büyük ölçüde anlaşan Fenerbahçe, ikinci bir stoper için de çalışmalarını sürdürürken, Skrtel'in olmama ihtimali de değerlendiriliyor. Sarı-lacivertliler, Euro 2016'da Rusya Milli Takımı forması giyen Roman Neustadter ile de temasa geçti. Bu transferin gerçekleşme olasılığının daha yüksek olduğu belirtiliyor. Schalke ile sözleşmesi biten ve serbest oyuncu olan Neustadter'le G.Saray da ilgileniyor. (Fotomaç)

VAN DER WİEL FENERBAHÇE'DE

F.Bahçe , transferde bombayı her an patlatabilir... Sarı-lacivertliler, PSG'nin 28 yaşındaki sağ beki Van der Wiel'i dün İstanbul'a getirdi. Gökhan'ın yerini doldurmak için çalışmalarını gizlice sürdüren yönetim, Hollandalı futbolcuya, sevgilisi ile şehri gezdirdi. Wiel'in hayran kaldığı İstanbul gezisi sonrası Aziz Yıldırım'ın ofisinde Hasan Çetinkaya'nın da bulunduğu görüşmede taraftar el sıkıştı. PSG ile sözleşmesi sona eren Hollandalı ile anlaşan Fenerbahçe, bonservis bedeli ödemeyeceği transferi her an açıklayabilir. Kariyerine Ajax'ta başlayan, 2012'de 6 milyon euro'ya PSG'ye geçen Wiel milli takımda da 46 kez forma giydi. Oyuncu ile devre arasında Galatasaray da uzun süre ilgilenmişti.

Wiel'in sevgilisi Rose Bertram İstanbul'a gelişlerini çektiği fotoğrafları snapchat'te yayınlayarak gösterdi..

FENERBAHÇE İKİ BURSASPORLU YILDIZIN PEŞİNDE

Fenerbahçe transferde Aatif ile anlaştıktan sonra önceliği yurt dışı piyasasına verdi. Stoperler Martin Skrtel ve Domagoj Vida, sağ bek Martin Montoya, sol bek Jordan Lukaku ve hücum oyuncusu Hatem Ben Arfa için uzun süredir çalışmalar devam ediyor.

Yönetim, bu isimlerin transfer görüşmelerini belli bir aşamaya getirdi. Bu nedenle yeniden yurt içinde ilgilendikleri oyunculara yöneldi. Bu isimlerin başında Bursaspor’un iki yıldızı Serdar Aziz ve Emre Taşdemir geliyor. Galatasaray ve Beşiktaş’ın da ilgilendiği iki futbolcu için Sarı-Lacivertliler, Bursaspor Yönetimi ile sıkı bir pazarlığa girişmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe, fazla para vermemek için takas formülünde ısrarcı. Ancak Bursa da Fernandao dışında hiçbir futbolcuyu istemediği için bu noktada taraflar anlaşamamıştı. Fenerbahçe Yönetimi, yeni görüşmelerde bu sıkıntının aşılması için çaba sarf edecek. (Fanatik)

MAİCON FENER'E GELEBİLİR

F.Bahçe'nin istediği Portolu Maicon'da işler yolunda. Brezilyalı stoper, geçen sezon kiralık oynadığı Sao Paulo bonservisini alamayınca Porto'ya dönüş hazırlığı yapmaya başladı. Brezilya basını, "Maicon Fener'e gidebilir" diye yazdı. (Fotomaç)

UYGAR VE RAMAZAN İLE 4 YILLIK SÖZLEŞME

Geride kalan sezonda genellikle Türkiye Kupası maçlarının kadrosunda yer bulan, Süper Lig maçlarında ise zaman zaman ilk 18'e girebilen genç oyuncular hazırlık döneminde göstereceği performansa göre kaderlerini tayin edecek. Bu sezon iki oyuncunun kadroya girememeleri halinde tecrübe kazanmaları için kiralık olarak başka takımlara verilmeleri bekleniyor.

Fenerbahçe ile 2020 yılına kadar sözleşme yenileyen iki genç yıldız Ramazan Civelek ve Uygar Mert Zeybek için Yönetim gelen teklifleri değerlendirecek ve Teknik direktör Pereira'nın da kararını bekleyecek. Pereira, iki oyuncunun takımda kalmalarını isterse ve maçlarda daha fazla şans tanıma sözü verirse kiralık teklifleri geri çevrilecek.. (Ajanslar)

MONTOYA KİRALANACAK

Sarı-lacivertli yönetimin, Barcelonalı oyuncuyu, 1 yıllığına satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği, görüşmelerin devam ettiği bildirildi. Montoya geçtiğimiz sezon başında İnter'e kiralanmış, burada forma şansı bulamayınca Real Betis'e geçmişti. Betis'te 13 maçta forma giyen İspanyol bek, Barcelona altyapısından yetişti. (Fotomaç)

KENAN KARAMAN FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe gelecek sezonun yapılanması adına ikinci transferini gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli kulübün, bu sezon Bundesliga'yı son sırada bitirip küme düşen Hannover 96'nın Türk yıldızı Kenan Karaman ile anlaştığı iddia edildi. Ligin ikinci yarısında Beşiktaş'ın da yakından ilgilendiği 22 yaşındaki gurbetçi ile Almanya'da temas kuran yönetimin, oyuncu ve kulübü ile el sıkıştığı belirtilirken, Fenerahçe'nin bu transfer için Alman ekibine 1.5 milyon euro civarı bir rakam ödeyeceği öne sürüldü. (Ajanslar)

FENERBAHÇE TRANSFER ÇALIŞMALARINDA VİTES ARTTIRDI

Gelecek sezonun kadrosunu oluşturmak için kolları sıvayan Fenerbahçe gözünü Porto'nun iki Brezilyalısı Maicon ve Kelvin'e dikti. Stoper oynayan Maicon 27 yaşında ve bu sezonu kiralık olarak Sao Paulo kulübünde geçirdi. 

Hücumun sağ kanadında oynayan Kelvin ise 23 yaşında ve o da bu sezon Sao Paulo'da kiralık olarak forma giydi. 

İki futbolcunun da satın alma opsiyonu ile kiralık olarak transferi için uğraşan sarı lacivertliler önemli bir mesafe kaydetti. Hatırlanacağı gibi Kelvin, Vitor Pereira Porto'yu çalıştırırken Benfica'ya son dakikada attığı golle Porto'ya şampiyonluğu kazandırarak tarihe geçmişti. (Hürriyet)

DOUGLAS'IN TEK TALİBİ FENER

Sarı-Lacivertliler sağ bek transferi için gözünü Barcelona’ya çevirmişti. Fener’in hedefi, İspanyol devinin iki oyuncusu Martin Montoya ve Douglas’dan birini kiralık olarak kadroya katmak.

Montoya için, geçtiğimiz sezon formasını giydiği Real Betis’in yanı sıra Valencia da Barça’nın kapısını çalmaya hazırlanıyor.

Kanarya’nın önceliği de İspanyol oyuncu. Douglas’ın ise başka talibi yok. Bu nedenle Brezilyalı futbolcunun transfer edilmesi çok daha kolay. (Ajanslar)

MEVLÜT ERDİNÇ TEKLİF BEKLİYOR

Milli forvet, uzun yıllar üç büyükleri peşinden koşturmuş ancak futbol hayatını Avrupa’da sürdürmeyi tercih etmişti.

Son dönemde sakatlıkların etkisiyle kariyeri düşüşe geçen Mevlüt Erdinç, şu anda Türkiye’den gelecek tekliflere açık.

Menacerler, 29 yaşındaki oyuncuyu, forvet arayışında olan Fenerbahçe’ye teklif etti.

Bonservisi, Almanya’da ligden düşen Hannover’de olan Mevlüt’ün kiralık olarak transfer edilebileceği belirtildi.

10 NUMARA TRANSFER

Fenerbahçe’nin, orta sahadaki sıkıntıyı gidermek için ilk hedefi, Fransa’nın Nice takımıyla sözleşmesi biten Hatem Ben Arfa… Fransız yıldızın menajerine teklifini ileten sarı-lacivertliler, oyuncudan yanıt bekliyor. Kanarya’nın, yıllık 4 milyon Euro isteyen Fransız yıldıza 3.5 milyon Euro’dan 3 senelik sözleşme önerdiği ve imza parası ödemeyi de kabul ettiği ileri sürüldü. Hatem Ben Arfa’nın maç başı ve bonuslarla birlikte alacağı miktarın 4 milyon Euro’yu aşması bekleniyor. Sarı-lacivertli yönetim, Ben Arfa transferini bitirip ‘10 numara’ sorununu çözmeyi planlıyor. 

Fransa’nın saygın gazetesi L’Equipe, Ben Arfa için en cazip teklifi Fenerbahçe’nin yaptığını yazdı. Çin dahil, birçok takımdan teklif gelen yıldızın olası sponsorluk gelirleri için Kanarya’yı tercih edebileceği de iddia edildi. Haberde, sarı-lacivertlilerin Ben Arfa’yı yeni sezonun yüzü olarak kullanmayı hedeflediği ve yıldızın buradan gelecek reklam gelirlerini de cebine koyacağı belirtildi. Fenerbahçe sayesinde imzalayacağı yeni sponsorluk anlaşmalarından da ekstra gelir elde edeceği belirtilen Ben Arfa’nın da mali şartlar ve fırsatlar için Türkiye’ye sıcak baktığı ifade edildi. (AMK)

FENERBAHÇE'YE BİR KRAL DAHA

Şampiyonluğu ve kupayı kaçırdıktan sonra sancılı bir döneme giren Fenerbahçe’de ilk olarak teknik direktör Vitor Pereira ile ‘devam’ kararı çıkmış, ardından da transfer çalışmaları başlamıştı. Trabzonspor, Osmanlıspor ve Bursaspor’dan önemli teklifler almasına rağmen “Önceliğim Fenerbahçe” diyen Aatif ile her konuda anlaşan Sarı-Lacivertliler, Sivasspor’la da el sıkıştı.

Başkan Aziz Yıldırım’ın bizzat Yiğidolar’ın patronu Mecnun Otyakmaz ile İstanbul’da görüştüğü ve kendisini ikna ettiği öğrenildi. Para artı takas teklifiyle Aatif’ın bonservisini alacak Fenerbahçe’nin nakit olarak 2-2.5 milyon Euro civarı bir rakam ödemesi bekleniyor. Takasta ise Hakan Çinemre ve Ramazan Civelek gibi genç oyuncular kiralık gönderilecek.

2013-2014 sezonunda ligde rakip fileleri 17 kez havalandıran Aatif gol kralı olmuştu. Hücum hattının her bölgesinde görev yapabilen Faslı futbolcunun transferiyle, Van Persie ve Fernandao ile birlikte Fenerbahçe’nin kadrosundaki gol kralı sayısı 3’e çıkacak. Kulübü küme düşmesine rağmen çıktığı 33 maçta 12 kez gol sevinci yaşayan Aatif, önümüzdeki günlerde 3 yıllık sözleşmeye imza atacak ve resmen Fenerbahçeli olacak. (Fanatik)

FENERBAHÇE YENİ ALEX'İNİ BULDU

UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşması nedeniyle bonservissiz yıldızlara yönelen Fenerbahçe, bu sezonki transfer planını tamamen Nice ile sözleşmesi sona eren Hatem Ben Arfa üzerine kurdu. Fransa’nın EURO 2016 kadrosuna alınmaması büyük tartışmalara neden olan 29 yaşındaki yıldız gelirse, Diego tarafından yeri doldurulamayan Alex’in 10 numarası ona emanet edilecek. Nice ile sözleşmesi sona eren Hatem Ben Arfa şu anda serbest oyuncu konumunda. Kendisine birçok takımdan teklif var. Bunlar arasında en ciddi iki takımın Lyon ve Atletico Madrid olduğu konuşuluyor. Fransız basını yıldız futbolcuya, Çin’den sonra en ciddi teklifin F.Bahçe’den olduğunu yazdı.

Ben Arfa, Fenerbahçe’nin kendisine yaptığı teklifi olumlu buldu. Türkiye’de oynamaya da sıcak bakıyor. Tüm transfer tekliflerini değerlendirdikten sonra son kararını verecek. Bunun tarihi henüz bilinmiyor. Tatilde olan oyuncunun 20 Haziran’dan önce kararını açıklaması beklenmiyor.

Hatem Ben Arfa, geçtiğimiz sezon Fransa Ligi’nde gösterdiği performansla düşüşte olan kariyerini yeniden yukarıya çıkardı. Fransa Ligi’nde 17 gol, 6 asistle oynarken, Nice’in Avrupa Ligi’ne katılmasına büyük katkı sağladı. 29 yaşındaki Ben Arfa, Nice’ten önce Olympique Lyon, Marsilya ve Premier Lig’de N.United formaları giymişti. (Sabah)

SOW GERİ DÖNÜYOR

Transferde geçen sezonun aksine adımları ağır atan Fenerbahçe'nin yeni hamlesi taraftarları çok heyecanlandıracak. Sarı-Lacivertliler geçen sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri'ne sattığı Moussa Sow'la yeniden görüşmeye başladı. Alınan bilgilere göre, Al Ahli takımında aradığı ortamı bir türlü bulamayan Senegalli forvet, Fenerbahçe yönetimine haber göndererek "Geri dönmek istiyorum" ifadesini kullandı. Sarı-Lacivertliler de bu gelişme üzerine transfer için düğmeye bastı.

Yönetim, Finansal Fair Play anlaşması nedeniyle Sow'u 1 yıllığına kiralamak istiyor. Fakat 30 yaşındaki forvet için 1 yıl önce 16 milyon Euro ödeyen Al Ahli bu formüle sıcak bakmıyor. Buna rağmen Sow'un takımdan ayrılma isteği nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri kulübünün mecburen Fenerbahçe'ye 'evet' diyebileceği belirtiliyor. Geçen sezon ligde 24 maçta 13 gol ve 2 asistlik bir performans sergileyen Senegalli yıldızın 2019 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sarı-Laciverti yönetimin önümüzdeki günlerde Sow konusundaki temaslarını hızlandırarak bu transferi bitirmeye çalışacağı gelen bilgiler arasında. 2011-2012 sezonunun devre arasında çok büyük uğraşlar sonrasında Fransız ekibi Lille'den transfer edilen Moussa Sow, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 148 maçta 60 gollük performans sergiledi. Oynadığı futbol ve takıma bağlılığı nedeniyle taraftarların sevgilisi haline gelen yıldız futbolcunun yokluğunda Sarı-Lacivertliler hücumda çok büyük problemler yaşadı.. (Takvim)

DİEGO'NUN YERİNE JAMES

Fenerbahçe, geçen yaz olduğu gibi bu yaz da transfer dünyasını sarsmaya hazırlanıyor. Sarılacivertli ekipte, teknik direktör Pereira'nın kalıp kalmayacağı hâlâ belirsiz olmasına rağmen, yönetim transferde kolları sıvadı bile. Öncelikle, iki sezondur bekleneni veremeyen Diego'nun yerine çok kaliteli isim arayışında olan Fenerbahçe, Real Madrid'in yıldızı James Rodriguez için çalışma başlattı. İspanyol kulübünün, Kolombiyalı oyuncuyu kiralayabileceği sinyalini vermesi, Fenerbahçe'yi harekete geçirdi.

Sarı-lacivertli ekip önce, Rodriguez'le ilgili maliyet hesapları yaptı. Sonuç olumlu çıkınca da düğmeye basmaya karar verdi. Kiralama yoluyla Rodriguez'i renklerine katmayı planlayan Fenerbahçe, 24 yaşındaki futbolcu için Real Madrid'in kapısını çalmaya hazırlanıyor. Rodriguez bu sezon ligde 26 maçta 7 gol attı, 8 asist yaptı. Orta sahanın ortasında görev yapan yıldız futbolcu her iki kanatta da oynayabiliyor.. (Fotomaç)

FENERBAHÇE'DE ARBELOA BOMBASI

Gökhan Gönül’le sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe’de sağbek arayışları hızla devam ederken gündeme sürpriz bir isim geldi.

Sarı-Lacivertli yöneticilerle temas kuran Arbeloa’nın menajeri Şampiyonlar Ligi’ne katılacak olması nedeniyle İspanyol oyuncunun Sarı-Lacivertli formayı giymeye sıcak baktığını iletti. İlk yapılan görüşmenin olumlu geçtiği bildirildi. 7 yıllık Real Madrid macerasını sonlandıran ve İspanyol kulübüne veda eden Arbeloa’yı Panathinaikos’un da istediği bildirildi.

UEFA ile yapılan anlaşma nedeniyle bonservisi elinde olan oyuncularla görüşen Fenerbahçe’nin Arbeloa’ya sıcak baktığı ifade edildi. Başkan Aziz Yıldırım’ın önümüzdeki günlerde İspanyol oyuncunun menajeri ile bir kez daha görüşeceği ifade edildi. Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan tecrübeli sağbekin durumunun gelecek hafta yapılacak görüşmeden sonra netlik kazanacağı ifade edildi.

Bonservis ücreti olmayan Arbeloa’ nın yıllık 3 milyon Euro’ya Sarı-Lacivertli formayı giyebileceği öğrenildi. Çin’in Shangai Shenhua takımının da transfer listesinde yer alan Arbeloa’nın Avrupa Kupaları’nda mücadele etmek istediği için uzakdoğuya gitmeye sıcak bakmadığı belirlendi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın gelecek hafta İspanyol oyuncunun menajeri ile İstanbul’da bir kez daha bir araya geleceği ifade edildi. Arbeloa’nın da İstanbul’a gelebileceği öğrenildi. (Takvim)

FENERBAHÇE BARÇALI YILDIZDAN VAZGEÇTİ

Fenerbahçe’nin Barcelonalı sol bek Adriano ile ilgilendiği iddia edildi. İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio, kişisel sitesinden yaptığı açıklamada Adriano’nun talipleri arasında sarı lacivertlilerin de bulunduğunu yazdı.

12 yıllır Sevilla ve Barcelona formalarıyla La Liga’da forma giyen Adriano, İspanya’dan ayrılmaya sıcak bakıyor. Özellikle Lazio ve Roma’dan ciddi teklifler alan Brezilyalı futbolcunun gelecek sezon takımdan ayrılması bekleniyor. Adriano’nun Roma ile anlaşmaya daha yakın olduğu belirtilirken yıldız futbolcunun taliplerinin artması nedeniyle Fenerbahçe transferden vazgeçti. (Ajanslar)

3 YABANCI VEDA ETTİ

Fenerbahçe’de yaprak dökümü resmen başladı. Sözleşmesi sona eren ve boşa çıkan Raul Meireles’in yanı sıra Sparta Prag ile anlaşan Michal Kadlec, Sarı-Lacivertliler’e veda etti.

Liverpool’dan kiralandığında büyük ses getiren ancak sakatlığı nedeniyle bir türlü bekleneni veremeyen Lazar Markovic ile de yollar ayrıldı.

İngiliz ekibi, yeniden kiralama konusunda Fenerbahçe’ye öncelik tanısa da yönetim, Sırp futbolcuyu bir kez daha kadroya katmaya sıcak bakmadı.

Üç futbolcu da takım arkadaşlarıyla vedalaştı.

Raul Meireles, 2012 yılında 10 milyon Euro karşılığında Chelsea’den transfer edilmişti. 4 yıldır Sarı-Lacivertli formayı giyen 33 yaşındaki futbolcu için bu sezon oldukça kötü geçti.

Portekizli oyuncu, “Bu sene şanssızlıklar bir türlü yakamı bırakmadı. Çok ciddi bir operasyon geçirdim ve toparlanamadım. Sakatlıklar beni yıldırdı. Bu büyük takımda forma giyme şansı tanıdığı için başkanımız Aziz Yıldırım’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Fanatik)

KALEYE MANDANDA

Fıtık operasyonu geçiren ve 27 Haziran'daki yeni sezon açılışına kadar iyileşmesi imkansız görünen Volkan Demirel'in, Fenerbahçe'de yine birinci kaleci olması bekleniyor. Dedikodular ise aldı yürüdü... Sarı-lacivertlilerin, Internacional'da forma giyen Brezilyalı Alisson'a teklif götürdüğü, bununla da sınırlı kalınmadığı iddia edildi.

Fransa'da yayın yapan RMC Radyosu, sarı-lacivertlilerin Marsilya'dan ayrılma kararı alan Steve Mandanda'ya da teklifte bulunduğunu duyurdu. 31 yaşındaki file bekçisinin sözleşmesi bitiyor. Alisson, Brezilya'nın; Mandanda da ise Fransa'nın kalesini koruyor. Yani; Fener'de ikinci kaleci olmayı kabul etmezler. Kanarya eğer bu isimlerden birini kadrosuna katarsa, Volkan yedek demek!. (Ajanslar)

FENERBAHÇE BEN AFRA İLE ANLAŞTI AMA...

Fenerbahçe büyük oynuyor. UEFA ile imzalanan iyi niyet sözleşmesinden sonra elindeki Nani ve van Persie gibi halen daha piyasası olan futbolcularını yüksek rakamlara elden çıkarıp kadroda revizyona gitmeyi planlayan Fenerbahçe, Feghouli ile yapılan ön anlaşmanın ardından Ben Arfa ile de el sıkıştı.

Fransız futbolcu ile her konuda anlaşıldığı ancak UEFA kriterlerine uyum sözleşmesinden önce yapılan bu görüşmenin ardından UEFA’dan gelen haber ile bu transferin şimdilik ertelendiği belirtildi.

Diego, Alves, Meireles gibi maliyeti yüksek oyuncular ile yollarını ayıracak olan sarı-lacivertli takım kanatta ve 10 numara pozisyonunda oynayabilen Ben Arfa için kaynak yaratmış olacak. Feghouli için de Haziran ayının gelmesini bekleyen Fenerbahçe, Persie ve Nani’ye müşteri bulup 1 de etkili bir golcü alacak.

Fransa Ligi 1’de Nice forması ile çıktığı 34 maçta 17 gol ve 6 asistlik performans sergileyerek kariyerinde zirve yapan 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu, 10 numara ve kanat oyuncusu olarak ideal bir isim. Benzer özellikteki Feghouli de Fenerbahçe’nin 2 önemli silahı olacak.

Bu arada Beşiktaşlı yönetici Erdal Torunoğulları’nın Paris’e gittiği ve Ben Arfa’nın menajeri ile görüştüğü öne sürüldü. Ben Arfa’nın menajeriyle burada bir araya gelen Torunoğulları’nın, bonservisi elinde bulunan başarılı futbolcu için transfer pazarlığı yaptığı bildirildi. Ancak Fenerbahçe’nin Beşiktaş’a oranla Ben Arfa’ya yaklaşık 2 katı para önerdiği belirtildi. (AMK)

VİSCA İÇİN YENİ YÖNTEM

Fenerbahçe geride bıraktığımız sezonun yıldızlarından Medipol Başakşehirli Edin Visca'nın peşini bırakmıyor. Kanarya ilk teklifinde Visca'ya karşılık Miroslav Stoch'u takasta önermişti. Başakşehir kulübü ise teklifi reddetmişti. Kanarya'nın Stoch'u yeniden İstanbul ekibine önereceği, ekstra olarak 1.5 milyon euro'luk bir rakamı da gözden çıkardığı kaydedildi. (Ajanslar)

SALİH UÇAN YUVAYA DÖNÜYOR MU?

İtalyan ekibi Roma’da 2 yıllık kiralık süresini tamamlayan Salih Uçan, Sarı-Lacivertli kulübe doğru yola çıktı.

İtalyan kulübünün, “Artık seninle yollarımız ayrıldı” mesajından sonra, bavullarını toplayan yıldız oyuncu, bundan sonra 3 yıllık sözleşmesi daha bulunan Fenerbahçe’ye hizmet edecek.

Başkan Aziz Yıldırım’a söz verdiğini belirten Salih, “Artık geri dönüp, bana çok şey kazandıran kulübüme hizmet için büyük bir çaba harcayacağım” açıklamasını yaptı. (Fanatik)

10 NUMARALI FORMA COUNTİNHO

Ahmet Ercanlar, Fenerbahçe’de 10 numara pozisyonu için düşündüğü adayları belirledi.

Fenerbahçe’de Diego’nun önümüzdeki sezon takımdan ayrılacağını belirten Ahmet Ercanlar, “Fenerbahçe önümüzdeki sezon Diego ile yollarını ayırmayı düşünüyor. 10 numara pozisyonu için çok iyi bir sezon geçiren Hatem Ben Arfa’yı düşünüyor. Sofiane Feghouli de adaylar arasında. Menajer vasıtasıyla Liverpoollu Philippe Coutinho ile de görüşüldüğünü duydum.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yaz transfer döneminde takımı Nice ile sözleşmesi sona erecek olan Hatem Ben Arfa geçtiğimiz sezon 37 maçta 18 kez rakip takım ağlarını sarsmayı başarmıştı. Valencia’da 33 maçta 5 gol 3 asistlik performans sergileyen Sofiane Feghouli ise geçtiğimiz sezon kulüp tarafından kadro dışı bırakılmıştı. 2012 yılında 13 milyon euro transfer bedeliyle Inter’den Liverpool’a transfer olan Brezilyalı orta saha Coutinho da geçtiğimiz sezon 43 maçta 12 gol 7 asistlik performans sergiledi. (Sporcope)

FENERBAHÇE'DE TRANSFER HAREKETLİLİĞİ

Önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe, UEFA’dan gelen bütçe kısıtlaması sebebiyle bu konuda oldukça titiz davranıyor.

Bonservisi elinde olan oyuncuları dikkatli bir şekilde tarayan Sarı-Lacivertliler, Valencia’dan kanat oyuncusu Feghouli ile Brondby de oynayan Simon Kjaer’in vatandaşı Danimarkalı stoper Daniel Agger’le el sıkışmıştı.

Kadroyu güçlü tutmak adına bonservisi elinde olan futbolcular için de girişimlerini sürdüren Kanarya’da ilk iki hedef, uzun süredir gündemde olan Bursasporlu savunmacı Serdar Aziz ile Kasımpaşa’nın hücum oyuncusu Eren Derdiyok. Bu iki oyuncu için Beşiktaş’la rekabet içinde olan Sarı-Lacivertliler, 10 Haziran’da Fransa’da başlayacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi bu transferleri bitirmeyi hedefliyor. (Fanatik)

MEHMET TOPAL İLE YOLA DEVAM

Kanarya'da sözleşmesi sona eren isimlerden biri olan Mehmet Topal ile yeniden anlaşmaya varıldı. Sarı- lacivertli yönetim, saha içindeki profesyonelliğinin yanı sıra takıma 'ağabeylik' yaptığı için sevilen 30 yaşındaki futbolcuya özel davrandı. İspanya'dan Sevilla, İngiltere'den den Everton'ın yakın kıskacındaki Topal'a 3 yıllık yeni sözleşme önerildi. Tecrübeli futbolcunun yıllık 3.5 milyon euro'luk garanti para alacağı öğrenildi. Topal'ın teklifi kabul ettiği, imzaların kısa sürede atılacağı belirtildi. (Fotomaç)

FENERBAHÇE'YE SÜRPRİZ GOLCÜ

UEFA Finansal Fair Play ile yaptığı anlaşma doğrultusunda gelecek sezon yapılanmasında maddi açıdan dikkatli olması gereken Fenerbahçe, yeni sezon öncesinde yapılacak olan transferlerde ince eleyip sık dokuyor. 

Kanarya, Galatasaray ve Trabzonspor gibi önceliği bonservisi elinde olan futbolculara verdi. Bu isimlerden birisi de Mbark Boussoufa... 

Sarı-lacivertli kulübün, Lokomotiv Moskova ile sözleşmesi sona eren ve boşa çıkan 31 yaşındaki yıldız için temasa geçtiği iddia edildi. Geçen sezon Belçika’da Gent’te kiralık oynayan orta saha oyuncusu Boussoufa’nın kulüp aradığı ifade edildi. (Milliyet)

BA VE FABİONA KALACAK MI?

Fenerbahçe’de gerilim tavan yaparken diğer yandan da önümüzdeki sezonun planlamasına başlandı… UEFA’nın yaptırımları nedeniyle yeni dönemde Sarı- Lacivertliler ayağını yorganına göre uzatmak durumunda.

Michal Kadlec’in Sparta Prag’a gitmesi, Bruno Alves’in de istenmeyen adam haline gelmesi nedeniyle stoper mevkiinde sıkıntı yaşanmaması için Abdoulaye Ba ile yeniden kiralık olarak anlaşma yapılacak.

Ayrıca transferi düşünülen Gaziantepspor ile yollarını ayıran kaleci Karcemarskas’ın da Osmanlıspor ile sözleşme imzalaması üzerine Fabiano Ribeiro ile de yola devam edilip kiralık sözleşme yapılacağı öğrenildi. (Habertürk)

NÖBETÇİ GOLCÜ MOUSSET

Sarı-lacivertliler iki sezondur devre arasında forvet transferi yapmadıkları için şampiyonluk yolunda ağır darbeler almıştı. Yönetim bu kez işi baştan sıkı tutacak. Hedef Le Havre'ın forveti Lys Mousset. 20 yaşındaki genç golcü yedek kalmayı da sıkıntı etmeyecek bir isim.

NANİ İSPANYA'YA GİDİYOR

Nani ile ilgili transfer haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Everton, İnter ve Manchester United derken, şimdi de Valencia... Portekiz basını, Valencia'nın West Ham'a imza atan Feghouli'nin boşluğunu Nani ile doldurmak istediğini yazdı. Fenerbahçe, sözleşmesinde yazan 8.5 milyon euro'luk serbest kalma bedelini getiren her takıma Nani'yi satmaya hazır. (Fotomaç)
 

CANER İNTER'DE

Serie A ekiplerinden Inter, Fenerbahçe'yle sözleşmesi sona eren Caner Erkin'i transfer ettiğini açıkladı.

Resmi siteden yapılan duyuruda milli futbolcunun 3 yıllık sözleşmeye imza attığı vurgulandı.

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi 31 Mayıs itibariyle sona eren Caner Erkin, Hakan Şükür, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'ndan sonra Inter'de forma giyen dördüncü Türk oldu.

fenerbahce-transfer-65465

YORUMLAR 13
  • fb yalakası 7 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe bunların hepsini alırsa sampiyon olmazsa bende degil
    Cevapla
  • sktr deli gşldflgd 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan
    Cevapla
  • Tfk 7 yıl önce Şikayet Et
    Laf degil icraat lazım ben arfa alınmalı ve alabada dahil..
    Cevapla
  • kanarya 1907 7 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe geçtiğimiz sene transferde saçmaladı çünkü oyuncu alırken oyununa değil kaliteye baktı transfer yapıldığı zaman oyuncunun oyununa bakılması lazım yoksa öyle transferlerle hiçbir yere varılmaz en büyük hatası bu zaten
    Cevapla
  • Semih6006 7 yıl önce Şikayet Et
    Mats Hummels Dortmunddan ayrılıyormuş direk oynayacağım bi klube gitmek istiyorum diye açıklama yapmış Aziz Başkan onu alsın işte mis gibi transfer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle