30.06.2016 Galatasaray son dakika transfer haberi

Galatasaray son dakika transfer haberleri ve tüm gelişmeler bu sayfada sizlerle. İşte 2016 - 2017 sezonu Galatasaray transferleri

30.06.2016 Galatasaray son dakika transfer haberi
30.06.2016 Galatasaray son dakika transfer haberi
GİRİŞ 30.06.2016 09:48 GÜNCELLEME 30.06.2016 09:48
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Galatasaray son dakika transfer haberleri. Emrah imzayı atacak mı? Sneijder takımdan ayrılacak mı? Galatasaray'a yeni golcü Sandro. Orta sahaya Tolgay Arslan. Engin Bekdemir aslan oluyor. Muslera'ya teklif var mı? Bilal Kısa Galatasaray'dan ayrılıyor. Eren Derdiyok için kritik adım. Denayer geri mi dönüyor? Aslan Mehmet Topal için pusuna geçti. Galatasaray Mustafa Yumlu ile görüşmelere başladı İşte 30 Haziran perşembe günü itibariyle Galatasaray son dakika transfer haberleri

GALATASARAY HABERLERİ

SABRİ YİNE BOŞTA

Geçen sezon Galatasaray ile yollarını ayrılması beklenirken zamlı kontratı kapan Sabri Sarıoğlu’na, bu defa indirimli bir teklif yapılması bekleniyor. Zamlı sözleşmedeki  1 yıllık opsiyon, taraftardan gelen yoğun tepkiler nedeniyle sezon içerisinde iptal edilmişti.

Türk takımlarının ilgilendiği iddia edilen ve özellikle Beşiktaş ile adı anılan Kenan Karaman için kulübü Hannover’den ‘Satmıyoruz’ mesajı geldi. Ancak Bild gazetesi, üç büyüklerin yanı sıra İngiliz takımlarının 22 yaşındaki oyuncuyla ilgilendiğini bildirdi.(AMK)

DONK'TAN TEHDİT

Sarı-Kırmızılılarda krizin adı Ryan Donk... Galatasaray, yollarını ayırmayı planladığı 30 yaşındaki oyuncuda büyük sıkıntı yaşıyor. 2018 yılına kadar sözleşmesi bulunan Donk'tan kendisine kulüp bulmasını isteyen yönetim, şok bir yanıtla karşılaştı. Teklifleri değerlendirmeyen Hollandalı oyuncu, sarı-kırmızılı yönetime rest çekti. Geçen sezondan kalan alacaklarını talep eden Donk, "Ayrıca gelecek sezon kazanancının da hesabıma yatırılması durumunda idmanlara katılmayacağım. Beni idmanlara çıkarmama gibi bir yaptırımda bulunmanız durumunda ise FIFA'ya başvuracağım ve haklarımı sonuna kadar arayacağım" diye konuştu.. (Fotomaç)

KORAY MAİNZ YOLCUSU

Jose Rodriguez için Galatasaray’a 2.2 milyon Euro’luk resmi teklif sunan Mainz, Sarı-Kırmızılılar’dan bir futbolcuya daha talip oldu.

Alınan bilgilere göre Alman kulübü, Koray Günter’i kiralamak için harekete geçti. Galatasaray yönetiminin de Koray’ı kiralamaya sıcak baktığı ifade ediliyor.

Geçen sezon Galatasaray’da özellikle son haftalarda formaşansı yakalayan Koray Günter’in de Almanya’ya dönerek sürekli oynayacağı bir takımı tercih edebileceği konuşuluyor. (Takvim)

MUSLERA CACERES'E KEFİL OLDU

Galatasaray’a tavsiye edilen Juventuslu Martin Caceres’e, Galatasaray’ın kalecisi Muslera olumlu referans verirken, scout heyeti ise “sakıncalı” buldu.

Transfer konusunda büyük hareketlilik yaşayan sarı-kırmızılılarda menajerler kulübün kapısını aşındırırken, Muslera’nın menajerinden gelen Caceres önerisi ve beraberindeki 4 Uruguaylı futbolcu teklifi masaya yatırıldı. Özellikle Juventus’la sözleşmesi sona eren Martin Caceres ismi büyük heyecan yarattı. Ancak oyuncunun şubat ayında aşil tendonundan geçirdiği operasyon ve sezonun ilk 2 ayını kaçıracak olması endişeleri beraberinde getirdi.

Futbolcunun ancak ekim ayının başında sahalara dönebileceğini yönetime ileten scout heyeti, futbolcudan ayrıntılı bir sağlık raporu istenmesinin şart olduğu görüşünü iletti.

Galatasaray’da Martin Caceres’in transferi için Fernando Muslera’nın devreye girdiği belirlendi. Juventuslu oyuncu ve ismi saklanan diğer bir oyuncu için olumlu referans veren başarılı eldivenin, Caceres için “Bu ligde fark yaratır” ifadesini kullandığı kaydedildi.

2012’den bu yana Juventus forması giyen Uruguaylı futbolcu, 110 maçta forma giydi. 7 gol attı, 6 asist yaptı. (Milliyet)

GALASARAY'DAN BRUMA VE TELLES KARARI

Serdar Aziz’le anlaşan, Rodallega’nın işini ise büyük oranda bitiren Galatasaray’da kiralıktan dönen futbolcularla ilgili de önemli gelişmeler yaşanıyor.

Sarı-kırmızılı yönetim, Telles için Porto’dan gelen 6 milyon euro+2 futbolcu teklifini, önerilen oyuncu listesinde kendilerine uygun bir isim olmadığı için geri çevirdi.

Cim-Bom, Portekiz ekibine Telles’i 8 milyon euroya satabileceğini bildirdi. Brezilyalı futbolcuyu almak için kararlı olan Porto’nun 1-2 gün içinde kararını bildireceği belirtildi. Galatasaray cephesi Porto’nun bu transferi gerçekleştirmesini yüksek olasılık olarak görüyor.

Galatasaray’da geçen sezonu Real Sociedad’ta kiralık olarak geçiren Bruma için ise PSV Eindhoven’dan gelen teklifin detayları ortaya çıktı.

Hollanda ekibinin bonservis olarak 3 milyon 250 bin euronun yanısıra bonuslarla beraber yaklaşık 5 milyon euroluk bir paket teklifinde bulunduğu ama bunun kabul görmediği belirtildi. Sarı-kırmızılı takımda tatmin edici bir teklif gelmezse Portekizli futbolcunun kalmasına karar verildi. (Milliyet)

SERDAR AZİZ GALATASARAY'DA

Bursaspor'da forma giyen savunma oyuncusu Serdar Aziz'in menajeri yeni takımının Galatasaray olduğunu açıkladı.

Serdar'ın Aziz'in menajeri, Instagram'dan duyurduğu transfer için, "Kardeşime yeni kulübü hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Serdar Aziz, Galatasaray'la 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

GALATASARAY DZEKO'YA TALİP

Edin Dzeko’ya süpriz talip. İngiliz basınına göre, eski Manchester City’li forvete Sunderland talip oldu.

Geçen sezonu Premier Lig’i düşme potasına yakın bir yerde bitiren ve düşme korkusu yaşayan Sunderland’de, teknik direktör Sam Allardyce’in aynı korkuyu yaşamamak için mutlaka takviye istediği belirtiliyor.

Bu sezon Roma’da çok forma şansı bulamayan, Bosnalı golcünün ayrılmaya sıcak baktığı belirtildi.

Bu sezon Roma formasıyla Seria A, Şampiyonlar Ligi ve İtalya kupası’dan toplam 39 maçta forma giyen Bosna Hersek’li yıldız 10 gol atıp, 6 asist yaptı. (Sporcope)

TORJE ASLAN OLUYOR

Rumen basını geçen sezon Osmanlıspor'da kiralık oynayan Gabriel Torje'nin Galatasaray'ın hedefinde olduğunu yazdı. 26 yaşındaki kanat oyuncusu için Cimbom'un 2 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtildi. E.Frankfurt, Hamburg ve Stoke da istiyor ancak gönlü Aslan'da. (Fotomaç)

SON ADAY TORJE

ransferde hareketli günler geçiren ve neredeyse her gün yeni bir ismi gündemine alan Galatasaray’ın radarına giren son oyuncu; Gabriel Torje oldu. Bonservisi Udinese’de bulunan, önce Konyaspor’da ardından Osmanlıspor’da kiralık oynayan 26 yaşındaki Rumen kanat oyuncusu, Sarı-Kırmızılı kulübün transfer listesine girdi.

İtalyan kulübüyle 1 yıl daha kontratı bulunan Torje için 2 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkaran Galatasaray Yönetimi, menacerler vasıtasıyla temasa geçti. Şu sıralarda Romanya Milli Takımı’yla EURO 2016’da sahne alan Torje’nin de, menacerinden gelen haber karşısığında son derece memnun olduğu ve artık resmi teklif beklediği ifade edildi.

Galatasaray’ın yurt içinde gündemine aldığı tek isim Torje değil. Hem Süper Lig hem de alt liglerde birçok kulübün kadrosu, scout ekibi tarafından detaylı olarak taranıyor. Bu oyuncular bir havuzda toplanıp, yönetimin onayına sunuluyor. Yönetim de, henüz yeni teknik direktör belli olmadığından, Alp Yalman ve Cenk Ergün ikilisiyle, teklif yapılacak ismi belirliyor.

MEHMET EKİCİ CİMBOMLA GÖRÜŞTÜ

Medyada adı bir ara Beşiktaş’la adı anılan ancak teklif almayan Ekici’yi Sarı Kırmızılı yöneticilerin aradıkları ancak “Transferimle ilgili tüm yetki Trabzonspor yönetiminde” cevabıyla karşılaştıkları belirlendi.

Teknik Direktör Ersun Yanal’ın mutlaka takımda görmek istediği oyuncuların başında gelen Mehmet Ekici’nin elden çıkartılmasının düşünülmediği, Beşiktaş’tan gelmesi muhtemel Duska Tosiç, Veli Kavlak veya Mustafa Pektemek gibi takas önerilerinin de dikkate alınmayacağı kaydedildi.

Mehmet Ekici de çevresine gelişmeleri, “Bana Beşiktaş’tan resmi olarak gelen bir teklif olmadı. Ancak Galatasaraylılar aradı ve görüştük. Kendilerine de transferimle ilgili tüm yetkinin Trabzonspor yönetiminde olduğunu söyledim” ifadeleriyle aktardı (TrabzonAjans)

GALATASARAY'DA SON ADAY TRAORE

Ön libero konusunda bir süredir girişimlerde bulunan Galatasaray’ın gündemine gelen son isim; PTT 1. Lig’den oldu.

Sarı-Kırmızılılar’ın, Elazığspor formasıyla iyi bir sezon geçiren 19 yaşındaki Hamidou Traore ile temasa geçtiği öğrenildi. Hatta Galatasaray Yönetimi’nin, Elazığ’a 1.5 milyon Euro’luk bonservis teklifinde bulunduğu, bu teklifin Anadolu kulübünde adeta piyango etkisi yarattığı ifade edildi.

Elazığ’ın 2 Şubat 2015’te bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Mali’li futbolcu, güçlü fiziğiyle dikkat çekiyor. Galatasaray Yönetimi’nin, Traore’yi parlatıp, birkaç yıl içinde Avrupa’nın dev kulüplerine satma gibi bir plan içinde olduğu da gelen haberler arasında.

Sarı-Kırmızılılar’ın, yurt içindeki kulüplerde oynayan genç yetenek avının Traore’yle sınırlı olmadığı belirlendi. Özellikle alt lig takımlarına gönderilen scoutların, geniş bir liste hazırlayarak yönetime sunduğu ve bu isimlerin değerlendirmeye alındığı kaydedildi. (Fanatik)      

ETO'O GALATASARAY'A GELİYOR MU?

EURO 2006’da oynadığımız ve 1-0 kaybettiğimiz Hırvatistan maçını Antalyaspor Başkanı Güntekin Gencer ile birlikte izleyen başkan Dursun Özbek, maç sonu Vip çıkışında Belçika’dan maça gelen bazı sarı-kırmızılı taraftarların Özbek’e “Başkanım yıldız transferi yapacak mısınız? şeklindeki sorusuna Antalyaspor başkanı Gültekin Gencer’in verdiği cevap sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandırdı.

Belçika’nın Gent şehrinden milli maçı izlemek için Paris’e gelen Sarı-kırmızılı taraftarlardan Murat Şişman adlı taraftarın, Özbek’e “Yıldız transfer alacak mısınız başkanım sorusuna Antalyaspor Baskanı Güntekin Gencer, 30 Haziran’da görev süremiz dolmuyor. Biz gitmeden Eto’o’yu Galatasaray’a verdik” demesi sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı. Bu söz üzerine başkan Dursun Özbek de sadece gülümseyerek bu transfer için renk vermemiş olsa da ETO’o lafı geçince gülümseyerek başını sallaması da taraftarları sevindirdi.

Antalyaspor Başkanı G.Saraylı taraftarların yanından ayrılırken bir kez daha “Eto’o hayırlı olsun, Eto’o da biz de her türlü kolaylığı yapacağız” demesi ve bu transfer için Antalya’daki sponsorlardan yardım isteyeceği de gelen haberler arasında. Gencer’in Eto’o’yu proje transferi olarak Antalya’ya gelmesini sağlayan sponsor firmalar ile görüşerek G.Saray’a gelmesini sağlayacağı belirtiliyor. (Takvim)

GALATASARAY'DA ANTONİO VALENCİA HAREKATI

Transfer görüşmelerini dış piyasada sürdüren Galatasaray’ın gündemine tanıdık bir isim geldi: Antonio Valencia.

Geçtiğimiz yaz döneminde de temas kurulan Manchester United’ın başarılı kanat oyuncusu, menacerler vasıtasıyla Sarı-Kırmızılılar’a önerildi. Yönetim yeşil ışık yakarken, önümüzdeki günlerde görüşmelere başlanacak. Geride bıraktığımız sezon Premier Lig’de 14 maçta sahaya çıkan ve 854 dakika görev yapan Valenica, 3 asist yapmıştı.

İngiliz ekibinde yedek kalan ve yeni teknik direktör Mourinho’nun kadroda düşünmediği isimlerden biri olan 30 yaşındaki yıldız ismin kulübüyle 1 yıl daha mukavelesi var. Fakat Manchester United’ın bonservis konusunda kolaylık sağlayabileceği öğrenildi. (Fanatik)

TARIK İÇİN 150 BİN'E ÇIKARIZ

G.Saray'ın gözden çıkardığı Tarık Çamdal'a Endonezya'dan talip çıktı. Yönetime mesaj gönderen bir Endonezya kulübünün, "Kendisini tanımıyoruz ama Türk Milli Takımı ve G.Saray forması giymiş bir futbolcu bizde oynamayı kabul ederse fedakarlık yaparız. 100 bin euro'luk transfer bütçemizi 150 bin'e çıkarabiliriz" dediği ifade edildi. (Fotomaç).

GALATASARAY'A BEDAVA GOLCÜ

Başkan Dursun Özbek'in Sportif AŞ'nin başına getirdiği eski başkanlardan Alp Yalman, transfer harekatına başlıyor.

Yalman ve Futbol Direktörü Cenk Ergün, Londra'ya giderek sarı-kırmızılı kulübün transfer hedefindeki futbolcular için girişimlere başlayacak.

Galatasaray'ın transfer gündeminin bir numarasında ise sürpriz bir isim Moussa Dembele var. İngiltere Championship kulüplerinden Fulham'ın genç yıldızı Dembele'nin bonservisi elinde ve birçok kulübün transfer gündeminde yer alıyor.

Cenk Ergün'ün, yakın geçmişte yaptığı Londra seyahatinde 19 yaşındaki Dembele'nin menajeri ile yaptığı ön görüşmede olumlu cevap aldığı öğrenildi.

19 yaşındaki genç yetenek aynı zamanda Fransa U20 Milli Takımı'nda da forma giyerken; 

Football League Yılın Genç Futbolcusu Ödülü'ne aday gösterilmişti. Galatasaray, bonservisi elinde olan genç yıldız adayını transfer edip, gelecek yıllarda da ciddi rakamlara Avrupa'ya yeniden satmayı planlıyor.

Galatasaray'ın genç yıldız için 2.5 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtiliyor.

Alp Yalman ve Cenk Ergün ikilisi ayrıca bonservisi Manchester City'de olan Boşnak golcü Edin Dzeko ile İspanya'ya geçip Barcelona'nın 2 yıldır Ada kulüplerine kiraladığı ön libero Alex Song için de temaslarda bulunacak. (Aspor)

GALATASARAY'IN İLK TRANSFER NEUSTADTER

Galatasaray’a stoper müjdesi... Savunma sorunlarını çözmek için savunma ve orta sahaya nokta transferler yapmak isteyen Sarı-Kırmızılılar, önceliği bonservisi elinde olan oyunculara vermişti. Bu doğrultuda Schalke’yle kontratı sona eren Roman Neustadter’le bir süredir görüşen Cim Bom’un sonunda aşama kaydettiği öne sürüldü. Alman gazetesi Bild’in iddiasına göre, Galatasaraylı yöneticiler, Neustadter’in menaceriyle el sıkıştı. Tarafların anlaşmaya vardığı ve resmi imzaların atılması için geri sayıma geçtiği belirtildi. Bu doğrultuda kontratın son gününün dolması beklenecek. Eğer Schalke sözleşmeyi bir an önce fesh etmezse, Galatasaray’ın 1 Temmuz’u beklemesi gerekebilir.

Sarı-Kırmızılılar’ın bu sezonki ilk transferi olması beklenen Neustadter’e bonservis bedeli ödenmeyecek. Rus savunmacıya senelik 2 milyon Euro verilmesi planlanıyor. İmza bedeli konusunda ise henüz bir gelişme yok. Galatasaray cephesi, 1.90’lık oyuncunun transferiyle birlikte savunmada yaşanan hava hakimiyeti krizini aşmayı bekliyor. Görüşmeler resmiyet kazanırsa, yeni sezonda savunmanın göbeği büyük ihtimalle Hakan Balta ve Neustadter ikilisine emanet edilecek.

Kadroda revizyona gitmeye hazırlanan Galatasaray Yönetimi, futbolcuların birçoğunu gözden çıkarmış durumda. Adı Süper Lig kulüpleriyle anılan başta Yasin Öztekin olmak üzere Umut Bulut ve Bilal Kısa gibi tecrübeli futbolcuların, kulübe resmi teklif gelmesi halinde gitmelerine izin verilecek. (Fanatik)

YILDIZ OYUNCU GALATASARAY'A DÖNMEK İSTİYOR

İtalya basınına konuşan 30 yaşındaki futbolcu, "Kendimi hiç bu kadar formda hissettiğim bir sezon hatırlamıyorum. Genoa'da çok iyi bir sezon geçirdim. Orada seve seve kalmak isterim. Başarılı bir takım ve hocaya sahibiz" dedi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, İsviçreli futbolcu Dzemaili'nin takıma geri döneceğini açıklamıştı.

Deneyimli orta sahanın bu isteğinden sonra, nasıl gelişmeler yaşanacağı merakla bekleniyor..

DEFANSA ÇARE ARIYOR

Geçen sezon defans bölgesinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle tarihinde en fazla gol yiyen sezonlarından birini yaşayan Galatasaray, Newcastle United'ın defans oyuncusu Steven Taylor ile ilgileniyor. İngiliz kulübü ile sözleşmesi sona eren ve Fenerbahçe'yle de anılan 30 yaşındaki futbolcunun, Galatasaray'ın yanı sıra Glasgow Rangers'ın da gündeminde olduğu belirtildi

GALATASARAY MEHMET TOPAL'A TALİP

Sarı-kırmızılı yönetim, yeniden Galatasaray forması giydirmek istediği eski futbolcusu için resmen harekete geçti.

Fenerbahçe ile oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finali nedeni ile etik dışı davranmamak adına Mehmet Topal'ı 1 aydır ajandasına yazan ancak bir hamlede bulunmayan Galatasaray, bu hafta içinde düğmeye bastı.

Fenerbahçe ile sözleşmesi biten Topal'ı isteyen ancak kritik finale kadar bekleyen Galatasaray, ilk teması kurdu.

26 Mayıs'ta oynanan ve 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona eren Kupa finalinin ardından Galatasaray, Mehmet Topal'ın menajeri Batur Altıparmak ile temasa geçti. (Fanatik)

GANALI SAMUEL GALATASARAY'A GELİYOR

 Finansal Fair Play sebebiyle gelecek sezona maliyeti düşük potansiyelli futbolcularla ilgilenen Galatasaray, 20 yaşındaki Ganalı futbolcu Samuel Owusu ile temasta olduğu belirtildi.

Sırp basınında çıkan haberlere göre Galatasaray, Sırbistan’ın FK Radnik Surdulica takımdan forma giyen 1.68’lik futbolcu Samuel Owusu ile ilgileniyor.

Galatasaray’ın yanında Hollanda ekibi PSV’nin de ilgilendiği futbolcu için Sırp Basını gelecek sezon Radnik forması giymesinin zor olduğunu, oyuncunun ayrılacağını ifade etti.

20 yaşındaki Ganalı bu sezon Sırp Ligi’nde 30 maçta 7 gol 3 asist yaptı. Orta saha bölgesinde oynayan Owusu’nun gelecek sezon sözleşmesi bitecek. (Sporcope)

EDİN DZEKO BOMBASI

Galatarasay'ın gözü işte bu ikilide; Edin Dzeko ve Alex Song...Forvet ve orta sahaya takviye kararı alan Galatasaray, top class isimleri radarına aldı.Sarı kırmızılılar, üst düzey iki isim ile transfer için resmen temasa geçti.Galatasaray’da sportif direktör Cenk Ergün, Bosna Hersekli Edin Dzeko ve Kamerunlu Alex Song için ayrı ayrı görüşmelere imza attı.Geçtiğimiz hafta Cenk Ergün önce İtalya’ya, ardından da İspanya’ya giderek bu iki ismin transferi için kolları sıvadı.

Ergün, önce Dzeko’ya Galatasaray forması giydirmek adına menajeri ile masaya oturdu. Kiralama formülü masaya yatırıldı. Roma, Dzeko’nun 11 milyon Euro’luk satın alma opsiyonunu kullanmazsa Galatasaray, Manchester City ile pazarlıklarını sıklaştıracak. Dzeko’ya 3.5 milyon Euro garanti ücret teklif edilecek. Sarı kırmızılılar ön libero için de geçen sezon West Ham’da oynayan Barcelona’nın oyuncusu Alex Song ile ciddi şekilde ilgileniyor. Song bonservisiyle transfer edilecek. (Hürriyet)

ALEX SONG'A KİRALIK FORMÜLÜ

Alex Song, bir kez daha Galatasaray’ın gündeminde... Sarı-Kırmızılılar’ın Felipe Melo’nun alternatifi olarak düşündüğü Kamerunlu ön libero, sezonu West Ham United’da kiralık olarak geçirdi. Premier Lig’de aradığını bulamayan ve West Ham United’da sadece 16 maça forma giyebilen 28 yaşındaki futbolcunun bonservisi Barcelona’da bulunuyor. Galatasaray, Katalan kulübüyle 1 yıl daha mukavelesi olan tecrübeli oyuncuyu, yüksek maliyeti nedeniyle kiralık olarak kadrosuna katmayı planlıyor. Ancak bu transfer girişiminde Galatasaray’ın işi hiç kolay olmayacak. Çünkü İngiltere, İtalya ve İspanya’dan birçok kulüp de Alex Song’un peşinde.

Bir dönem Galatasaray’da stoper olarak görev yapan Rigobert Song’un yeğeni olan Alex Song, aynı zamanda Chedjou’nun da Kamerun Milli Takımı’ndan arkadaşı. Galatasaray Yönetimi, tecrübeli orta saha  oyuncusunu ikna için bu isimleri   devreye sokmayı planlıyor. (Fanatik)

FATİH TERİM GALATASARAY'A DÖNÜYOR

Kötü geçen sezonu ezeli rakibi Fenerbahçe’yi yenip Türkiye Kupası’nı kaldırarak kapatan Galatasaray’da artık gündem kongre ve yeni bir oluşum...

Uzun süredir toplantılar yapan ve yönetim şekillendiren eski başkanlar Duygun Yarsuvat ve Faruk Süren’in başı çektiği grubun, takımın konsantrasyonunu bozmamak için gizlediği çalışmalar artık su yüzüne çıktı. Abdurrahim Albayrak’ın da önemli figürlerden biri olduğu oluşumun hedefi bir an önce seçime gitmek.

Camiada kredisi yüksek isimlerle oluşturulacak güçlü yönetimin en büyük planı ve seçim kozu ise teknik direktör Fatih Terim olacak. Hedef; efsane hocanın yeni dönemde Galatasaray’ı ve milli takımı birlikte çalıştırması. Yarsuvat ve Süren’in oluşumu, özellikle Haziran ayında kongre için gerekli adımları atacak, Fatih Terim ile yapılacak kritik görüşmeler ise Fransa 2016 sonrasına bırakılacak. (Fanatik)

GALATASARAY'A AMERİKA'DAN FORVET ADAYI

Galatasaray transfer çalışmaları sürüyor… Dünyanın dört bir yanında transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray’da, gündeme yeni bir isim daha geldi. Sarı-Kırmızılılar, ABD Milli Takımı’yla Copa America’da sahne almaya hazırlanan Gyasi Zardes’i gözüne kestirdi.

Gana asıllı 24 yaşındaki 1.88’lik forvet, MLS’te Los Angelex Galaxy forması giyiyor. Her iki ayağını da kullanabilen genç yetenek, bu sezon çıktığı 11 lig maçında attığı 4 gol ve yaptığı 4 asistle dikkat çekti.

2.5 milyon Euro’luk piyasa değeri bulunan Gyasi Zardes’in 31 Aralık 2018’e kadar konratı var. ABD’li futbolcunun, Avrupa’ya gitmek istediği ve bu yöndeki teklifleri değerlendirmeye aldığı da gelen haberler arasında. (Ajanslar)

ALEX SONG ADIM ADIM GALATASARAY

Felipe Melo'nun tekrar dönüş hazırlığında olduğu iddialarının gün yüzüne çıktığı Galatasaray'ın, ön libero krizini çözecek isim adına sürpriz bir hamle yaptığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar'ın daha önce birçok kez girişimde bulunduğu Alex Song için Barcelona'nın kapısını çaldığı bildirildi. Katalan devinin son 2 sezonu Slaven Bilic'li West Ham'da kiralık olarak geçiren piyasa değeri 10 milyon euro olan Kamerun'lu ön libero konusunda olumlu cevap verdiği öğrenildi. Barça'nın 2017'de kontratı bitecek 28 yaşındaki futbolcu için kiralama bedeli de istemediği belirtildi. (Fotomaç).

EN GÜÇLÜ ADAY RODALLEGA

Sarı-Kırmızılılar, Lukas Podolski’nin yanına forvet hattında en az onun kadar iş yapacak bir ismi arıyordu.

O ismin, Akhisar’da harika bir sezon geçiren Hugo Rodallega olduğu öğrenildi. Gelecek sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kolombiyalı oyuncunun kontratında, “1.7 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesinin bulunduğu ve Cim Bom’un da transferi bu ücreti ödeyerek bitirmeye çalışacağı öğrenildi.

Bu sezon toplamda 37 maçta 21 gol atan, bunların 19’unu ligde filelere gönderen 30 yaşındaki forvetle anlaşılması halinde, şu andaki yıllık 1.2 milyon Euro’luk kazancının, 1.5 milyon Euro’ya yükseleceği tahmin ediliyor.  (Ajanslar)

DZEMAİLİ BOMBA GİBİ DÖNÜYOR

İtalya’nın Genoa takımına kiralanan ve sezonu burada tamamlayan Blerim Dzemaili, gelecek sezon Galatasaray’ın kilit isimlerinden biri olabilir.

Çizme’de çok iyi bir sezon geçiren ve orta alanda defansif bir pozisyonda oynamasına rağmen 27 maçta 3 gol, 2 asistle oynayan Dzemaili, formunun zirvesine çıktı.

Euro 2016’da İsviçre Milli Takımı’nın kadrosunda yer alacak 30 yaşındaki oyuncu, önceki gün de ülkesinin Belçika’ya 2-1 yenildiği hazırlık maçında tek gole imzasını atmıştı.  

GALATASARAY'DA SERCAN KRİZİ

Galatasaray ile Bursaspor arasında Sercan Yıldırım krizi yaşanıyor. Bursaspor’un, geçen sezon kiralık olarak oynattığı golcü futbolcunun satın alma opsiyonu olan 750 bin euroyu vermeye sıcak bakmadığını bildirdi.

Yeşil-beyazlıların, Sercan Yıldırım’ın bonservisi için Galatasaray’a 250 bin euro önerdikleri belirtildi. Ancak sarı-kırmızılıların, Bursa’da iyi bir sezon geçiren Sercan Yıldırım için 750 bin euronun altına kesinlikle inmeyeceği dile getirildi. (Milliyet)

SAĞ KANADA FASLI YILDIZ

Galatasaray'ın Fas Ligi ekiplerinden FUS Rabat forması giyen Mourad Batna ile ilgilendiği iddia edildi. Fas basını, sözleşmesi sona eren ve bonservisini eline alan Batna'ya Mısır'ın Zamalek takımı ile birlikte Galatasaray da teklif yaptığını yazdı. Sağ kanat, forvet arkası mevkilerinde oynayabilen Batna, Fas Milli Takımında da görev alıyor. (Fotomaç)

ORTA SAHAYA TOLGAY ARSLAN

Kadroda ciddi revizyon yapmaya hazırlanan Galatasaray’da Tolgay Arslan ismi kısa süre önce gündeme gelmişti...

Beşiktaş’ta az forma şansı bulan ve sezon içinde bu sebepten dolayı hocası Şenol Güneş ile zaman zaman karşı karşıya gelen gurbetçi futbolcu konusunda Aslan artık resmen devrede. Tolgay’ın menaceriyle iletişime geçen Sarı-Kırmızılılar, oyuncu cephesinden bir hayli olumlu sinyaller aldı. İstanbul’da yaşamaktan mutlu olan Tolgay’ın düzenli oynayabileceği Galatasaray’da görev yapmaya fazlasıyla sıcak baktığı öğrenildi.

Tolgay’ı alarak orta sahanın merkezindeki problemi çözmek isteyen Cim Bom’da bu konuyla bizzat Başkan Dursun Özbek ilgileniyor. Özbek, kulübünde mutsuz olan Tolgay için önümüzdeki günlerde Beşiktaş ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi ile bir araya gelecek. Bonservis konusunda oyuncunun Galatasaray’ı istemesini koz olarak kullanacak Dursun Özbek, ilk teklifi sunacak. Tolgay geride bıraktığımız sezon ligde sadece 6 maça çıkarken, 199 dakika sahada kalmıştı.

MELO'YA GALATASARAY ŞARTLARI

Galatasaray’ın Pitbull için 3 şartı var…Tekrar sarı kırmızılı formayı giymek isteyen ve Galatasaray’a geri dönmek için nabız yoklayan Felipe Melo için yönetim şartlı “Evet” diyecek…Brezilyalı eski futbolcusunu saha içinde bu sezon mumla arayan Galatasaray’da, Melo’ya konusu ciddi olarak masaya yatırıldı.33 yaşındaki Melo için sarı kırmızılı yönetimin yeşil ışık yaktı ancak kendi taleplerini de sambacıya iletecek.Gelin, Melo konusunda yaşananlara hep birlikte bakalım…

G.Saray, Melo için kesin olarak bonservis bedeli ödemek istemiyor. Sezon başında “Inter’e gitmek istiyorum” diye ısrar eden ve 3.7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında İtalya’nın yolunu tutan sambacı için bonservis hamlesi yapılmayacak.

Dönüş için nabız yoklayan Melo, bu kararını resmi boyuta taşımak isterse bonservis sorununu Inter ile kendisi çözecek. Galatasaray, İtalya yolculuğu öncesi Melo’ya giderken “Kapımız sana her zaman açık” demişti. Bu da Melo’yu umutlandırıyor.

Fakat, önemli bir ayrıntı daha var… Melo’nun alacağı yıllık ücret konusu problem. Brezilyalı yıldızın performansında yaşının ilerlemesi nedeniyle düşüşler olacağını düşünen sarı kırmızılı yönetim, ayrılırken 2.6 milyon Euro alan Melo’dan indirim isteyecek.

Galatasaray yönetimi Melo ile bu şartlar sağlanırsa anlaşma masasına oturacak. Florya’da özellikle zaman zaman hırçın tavırları nedeniyle tepki toplayan Melo’dan geçmişi silip, tüm takımı kucaklaması ve eski huylarından vazgeçmesi de söylenecek.

ASLAN MEHMET TOPAL İÇİN PUSUYA YATTI

Galatasaray'ın gözü Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Mehmet Topal'da... Sarı-kırmızılılar, bonservisi elinde olan milli oyuncuyu kadrosuna katarak, hem maliyeti düşük bir transfer yapmak hem de taraftarla arasındaki gerilimi azaltmak istiyor. Yönetimin, Mehmet'in Fenerbahçe ile yapacağı son görüşmeyi beklediği ve iki taraf arasında anlaşma sağlanamazsa devreye girmeyi planladığı bildirildi. 2006-2010 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen başarılı orta saha oyuncusunun dönmesine sarı-kırmızılı taraftarın da sıcak baktığı biliniyor. (Fotomaç)

DENAYER GİDİYOR MU?

Galatasaray'ın Manchester City'den transferi genç oyuncu Jason Denayer, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu.

Futbol yaşamını anlatan Denayer, 'Annem Kongo asıllı, babam Belçikalı. Farklı kültürler içinde büyümem benim için çok iyi oldu. İnsanı olgunlaştıran, hayata adaptasyonunu kolaylaştıran bir avantaj sizin için. Küçük kardeşim ve kuzenim de futbolcudur. Altı yaşında başladım futbola. Jean Marc Guillou'nun kurduğu JMG Academy'de oynuyordum. Yaşım 17 olduğunda Lierse kulübünden teklif aldım fakat teklifi beğenmedim. Bana 'Manchester City'nin denemelerine katılmak ister misin?' diye sordular. Ben de elbette dedim. Denemelerde başarılı olunca Manchester City beni transfer etti' diye konuştu.

'İdolüm yok, kendim olmak istiyorum' diyen Belçikalı oyuncu Denayer, 'Eğer bir fark oluşturacaksam bu şekilde oluşturmalıyım. Başkalarını taklit etmek size hiçbir şey kazandırmaz. Küçük bir çocukken izlemekten en çok keyif aldığım ve en sevdiğim oyuncu Barcelonalı Ronaldinho'ydu' açıklamalarında bulundu. (AA)

ENGİN BEKDEMİR ASLAN OLUYOR

Transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray’da sürpriz bir isim gündeme geldi.

Bu sezon sergilediği performansla dikkat çeken Engin Bekdemir, alacaklarına karşılık Eskişehir ile olan sözleşmesini feshetmişti.

Bonservisi elinde olan 24 yaşındaki kanat oyuncusunun Sarı-Kırmızılılar ile görüştüğü ve prensip anlaşmasına vardığı kaydedildi.

Bu sezon 30 resmi maçta görev yapan Engin Bekdemir, 7 gol atıp 5 asist yaptı.

Galatasaray ayrıca Antalyaspor ile sözleşmesi sona eren Emrah Başsan ile de her konuda anlaştı.

24 yaşındaki kanat oyuncusuyla son bir görüşme yapıldıktan sonra resmi imzaların atılacağı öğrenildi. (Fanatik)

BARCELONA'DAN AYRILAN SANDRO GALATASARAY'A

Geçen sezon  Real Madrid'den Jose Rodriguez'i alan  Galatasaray'ın bu kez  Barcelona'dan ayrılan Sandro Ramirez Castillo'yu transfer etmek istediği ve oyuncuyla prensipte anlaştığı öğrenildi.

1 yıllık daha sözleşmesi bulunmasına rağmen bonservisi bedelsiz olarak bırakılan 20 yaşındaki oyuncu ile  Galatasaray'ın 3 yıllığına anlaştığı, İspanyol oyuncunun transfer sezonunun başlamasıyla Türk ekibe imza atacağı iddia edildi.

Barcelona'da 32 maça çıkan 7 gol atıp, 2 de asist yapan genç futbolcu, B Takımı'nda ise 61 karşılaşmada forma giydi. 15 gol, 4 asist ile oynadı. 2 lig şampiyonluğu, 2 Kral Kupası , 1 Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, 1 UEFA Süper Kupası, 1 de Dünya Kulüpler Kupası sevinci yaşayan Sandro genç yaşına rağmen  Barcelona sayesinde ulaşılması zor bir kariyere imza attı. (Fotomaç)

GALATASARAY EREN'E TALİP

Trabzonspor’da yeni sezon planlaması tüm hızıyla devam ederken, göreve yeni gelen teknik direktör Ersun Yanal’ın listesi de büyük ölçüde şekillenmiş durumda.

Her bölgeye direkt oynayacak ve alternatif oyuncu arayan Bordo-Mavililer’de Yanal’ın gündemindeki vazgeçilmez oyuncu sayısı ise bir elin parlakları kadar bile değil.

O yıldızların başında gelen isim Kasımpaşa’nın başarılı forveti Eren Derdiyok. Adı Galatasaray ile de anılan 27 yaşındaki futbolcu için Yanal’ın Başkan Muharrem Usta ile özel olarak görüştüğü ve “Uzun yıllar faydalanacağımız bir oyuncu.

Eğer Cardozo’yu bu sezon ikna edemezsek onun boşluğunu doldurur. Cardozo kalsa bile gelecek sezon en küçük bir geçiş dönemi sorunu yaşamadan Eren ile devam ederiz. Onu alalım forvette kafamız rahat olsun” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Bu sezon 32 maçta sahaya çıkan ve 14 gol 5 asistlik bir performans ortaya koyan Eren Derdiyok’un son kararını Avrupa Şampiyonası sonrasında vermek istediği, Karadeniz ekibinin kurmaylarının ise tecrübeli futbolcuya reddedemeyeceği bir teklif yapacağı belirtildi.

Kasımpaşa cephesinde ise büyük bir sorun yok. Çünkü küçülmeye giden İstanbul temsilcisi, teklif gelen tüm yıldızlarını satarak yola devam etmekte kararlı. (Fanatik)

MUSLERA'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, açıklamalarda bulundu.

Muslera Fenerbahçe maçı için Türkiye’de kaldığını belirterek Uruguaylı yetkililere teşekkürlerini ileterek, kendisine teklifler geldiği ile ilgili haberleri de yalanladı.

Muslera’nın açıklamaları şu şekilde:

“Öncelikle Uruguay federasyonuna başkanına ve hocasına teşekkür ediyorum. Ben mutlaka burada olmam gerektiğini söyleyince onlar da kabul etti. Galatasaray markasının Avrupa’dan uzak kalmaması için mücadele edeceğiz. Bu cezanın önümüzdeki sezon çekilmesi için elimizden geleni yapacağız.”

“Galatasaray ile 2 sezon daha kontratım var. Burada kalmaktan mutluyum. Ben de çıkan haberleri görüyorum. Teklifler geldiğini ben de medyadan okuyorum. Bu haberler sanıyorum sadece gazetecilere geliyor. Maddi konularla ilgili de bir kaygı duymuyorum ve burada mutluyum.”

“Copa Amerika bizim için çok önemli. Orada ülkemizi temsil etmek çok önemli.” (Sporcope)

HAMZA HAMZAOĞLU BİLAL KISA'YI İSTİYOR

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve Futbol Şube Sorumlusu Yüksel Çolak ile birlikte yeni sezon planlamasını yapan Yeşil-Beyazlı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, 10 günlük tatile çıktı. Hamza Hamzaoğlu’nun ailesiyle birlikte tatilini yurt dışında geçireceği, 2 veya 3 Haziran’da da Türkiye’ye döneceği bildirildi.

Hamza Hamzaoğlu’nun tatil yaptığı sürede, yönetimle yaptığı görüşmelerde belirlenen isimlerle de yöneticilerin görüşmelerine devam edecekleri açıklandı. Akhisar Belediyespor’dan orta sahaya Merter Yüce, stopere ise İsmail Konuk’u alarak ilk transferlerini bizzat yapan Hamzaoğlu’nun asıl bombayı ise Galatasaray’dan Bilal Kısa’yı alarak patlatmak istediği öğrenildi.

Bilal’le sık sık görüşen deneyimli teknik adamın, Sarı-Kırmızılı takımdaki durumunu yakından takip ettiği oyuncusuna, “Ayrılma durumun olursa seni burada görmek isterim” mesajı verdiği ifade edildi. 32 yaşındali Bilal’in 1 yıl daha sözleşmesi var. Ancak devam edip etmeyeceği takımın başına geçecek yeni hocadan sonra netlik kazanacak.

Öte yandan Bursaspor, yeni sezon hazırlıklarına 8 Temmuz’da Özlüce Tesisleri’nde yapacağı çalışma ile başlayacak. Yeşil-Beyazlılar, 18 Temmuz’da ise Avusturya’ya giderek ikinci etap kamp çalışmalarına devam edecek. (Fanatik)

galatasaray-transfer-haberleri-5456

YORUMLAR 16
  • remzi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz
    Cevapla
  • Akinci 7 yıl önce Şikayet Et
    Dursun Aga Terimi unuttun galiba alda su milli takimimiz bari duzelsin
    Cevapla
  • Bülent. orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben.baskan.dursun.uzbekin.futboldan.andgn.sanmyorum Adam.hala.fatih.terimin.pesinde.arkadas.o.adam.gelmsin.istemyoru.ah.gitmisvah Kalms.
    Cevapla
  • iskender temel 7 yıl önce Şikayet Et
    hoca halen yok.....topçu alıyoz.alamıyozda alıyoz.işte
    Cevapla
  • kemal 7 yıl önce Şikayet Et
    hep haber hep haber icraat yok
    Cevapla
  • hacamat 7 yıl önce Şikayet Et
    serdari aldi kardes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle