Bir doping skandalı daha! Dev kulüpler...

İngiltere'de dopingli sporcuların sırlarını ortaya çıkaran doktor Mark Bonar açıklamalar yaptı.

Bir doping skandalı daha! Dev kulüpler...
Bir doping skandalı daha! Dev kulüpler...
GİRİŞ 03.04.2016 12:12 GÜNCELLEME 03.04.2016 12:12

Dr. Mark Bonar, Sunday Times gazetesine yaptığı açıklamada, dünya klasmanında olan birçok oyuncuda performans arttırıcı maddeye rastladığını belirtti.

Londra’da özel bir klinikte çalışan Mark Bonar, son 6 yılda gözde İngiliz futbolcuların çoğunda performans artırıcı etkisi olan ilaç kullanımına dair kanıt bulduğunu iddia etti. 

Doktorun ‘müşterileri’ çoğunlukla Premier Lig oyuncuları, İngiliz bisikletçiler, boks şampiyonları ve kriket yıldızlarından oluşuyor. 

Bonar, geçmişten beri sporcuların doping sırlarını ortaya çıkaran bir isim. Birçok yasaklı maddeyi teşhis edebilen İngiliz doktor, daha önceden de birçok yıldızın dopinge bağlı programını ortaya çıkararak sporcuların binlerce pound ceza ödemesine neden olmuştu.

Sunday Times tarafından da takip edilen bu süreçte, İngiliz hükümeti, Bonar’ın iddialarını da göz önünde bulundurarak UK Anti Doping ile bir araya gelip çalışmalarını sürdürecek.

DEV KULÜPLER YER ALIYOR!

Dr. Bonar’ın iddiaları, Premier Lig oyuncuları üzerinde yoğunlaşıyor. Doktor Chelsea, Leicester City, Arsenal ve Birmingham’da oynayan ve zamanında oynamış olan bazı futbolcularda dopingli madde tespit ettiğini belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl spor dünyasında meydana gelen doping krizi gibi, bu iddialar da sırf İngiltere’yi değil, spor camiasını fazlasıyla etkileyecek.

RUSYA'YA YASAK GELMİŞTİ

WADA, Rus atletlerin birçoğunda çıkan doping yüzünden ülkeyi suçlamış ve Rusya’nın uluslararası turnuvalara katılımı yasaklanmıştı. Son olarak geçtiğimiz ay Rus tenisçi Maria Sharapova’da farkında olmadan doping yaptığını belirtmiş ve yaptığının yanlış olduğunu belirterek hayranları ve spor camiasından özür dilemişti.

KAYNAK: FANATİK