Pele, Samsung’a dava açtı!

Brezilya ve dünya futbolunun sembol isimlerinden olan Pele, teknoloji devi Samsung’a 30 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Pele, Samsung’a dava açtı!
Pele, Samsung’a dava açtı!
GİRİŞ 31.03.2016 01:20 GÜNCELLEME 31.03.2016 01:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brezilya ve dünya futbolunun yaşayan efsanesi Pele, ünlü teknoloji devi Samsung’a yaklaşık 30 milyon dolarlık tazminat davası açtı.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Pele’nin avukatı Fred Sperling, müvekkiline çok benzeyen görsellerin Samsung ürünlerinin reklamında kullanıldığı ve bu sebeple dava açtıklarını söyledi.
 
Samsung’un yaptığı bu hareket ile müvekkilinin haklarını ihlal ettiğini belirten Sperling, diğer markalar ile devam eden anlaşmalarının da tehlikeye girdiğini ifade etti. Sperling, “Buradaki amacımız, Pele’nin yüzünün izinsiz olarak kullanılmasının karşılığı olarak adil bir tazminat almak ve gelecekteki muhtemel izinsiz kullanımların önüne geçmek” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl New York Times’ta yer alan reklamda Pele’ye oldukça benzeyen bir kişi yer almıştı.
 
Öte yandan 75 yaşındaki eski futbolcunun Volkswagen, Subway, Emirates, Procter ve Gamble gibi dünyaca ünlü şirketlerle özel anlaşmaları bulunuyor.
 

YORUMLAR 1
  • 571 8 yıl önce Şikayet Et
    yani pele bu surat 30 milyon etmez artı reklamda adamlar zaten seni oynatmamış belkide ondan tazminat davası açtın niye beni oynamadınız diye önüne gelen samsung a dava açıyor gördüler tabi para basıyor bende samsung a dava açıcam galaxy ace telefonuma tam 5 seneyi geçti marshmelow güncellemesi gelmiyor :)
    Cevapla