Spora başlama yaşı 3'e düştü

Konya Merkez Selçuklu Belediyesi Anadolu’nun ortasında sporcu fabrikası gibi çalışıyor.

Spora başlama yaşı 3'e düştü
Spora başlama yaşı 3'e düştü
GİRİŞ 30.11.2015 08:25 GÜNCELLEME 30.11.2015 23:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Her gün yüzlerce spor tesisinden binlerce sporsever faydalanıyor. Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüpleri arasında gösterilen Selçuklu Belediyespor Kulübü, çoğu profesyonel takımları kıskandıracak tesisleri ile spora başlama yaşını 4’e indirmiş görünüyor. Selçuklu’da Belediyenin amatör spora yaptığı yatırımlar da  meyvesini vermeye başladı. Son olarak Selçuklu Belediyespor altyapısından yetişen ve halen Selçuklu Belediyesporlu Milli Sporcu Dürdane Altunel Avrupa Taekwondo Şampiyonasında Altın madalya kazanarak ülkemizi başarı ile temsil etti.

Sporu daha geniş bir tabana ve yaş aralığına yaymak için çaba harcayan Selçuklu Belediyespor Kulübünün Yaz Spor Okulları, Kış Spor Okulları ve Lisanslı Yıl Boyu Spor Eğitim Merkezlerinden 6.115’i lisanslı toplam 9,863 sporcu faydalanıyor. 210 Antrenörün görev aldığı çalışmalar haftanın her günü devam ediyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde 46 Milli Sporcu yer alıyor.

SELÇUKLU TESİS ZENGİNİ

Nüfusunun önemli bir kısmını gençlerin oluşturduğu Selçuklu’da artan sporcu sayısına bağlı olarak tesisleşmede de önemli adımlar atıldı. Selçuklu’da 15 ayrı noktada Kapalı Spor Salonu, 7 mahallede Aile Yaşam ve Spor Merkezi, 2 ayrı bölgede Yüzme Havuzu, 4’ü açık, 2’si kapalı Tenis Kort, 2 Cimnastik Eğitim Merkezi, 3 bölgede UEFA Standartlarında Çim Saha, Suni Çim Futbol Sahaları ve fitnes merkezleri yer alıyor. Spor tesislerini gezen spor adamları Selçuklu’da spora yapılan yatırımı örnek olarak gösteriyor.

SPORCULAR EVLERİNDEN ALINIYOR

Selçuklu Belediyespor Kulübü yaz ve kış spor okullarına kayıt yaptıran sporcuları ücretsiz olarak evlerinden servislerle alarak spor merkezlerine götürüyor. Kendi branşında uzman antrenörler eşliğinde yapılan çalışmaların ardından sporcular yine servislerle evlerine bırakılıyor. Spor okullarından son 4 yılda 30.016 sporcu yararlandı.

SPOR’A BAŞLAMA YAŞI 3 OLDU

Selçuklu’da 4 yaşında Cimnastik ile başlayan miniklerin yanı sıra Aile Yaşam Merkezlerinden 65 yaş üstü sporseverler de yararlanıyor. Spor yapanlar arasında da farklı meslek gurupları yer alıyor. Çalışanlar, ev hanımları, öğrenciler ve emekliler aynı merkezlerde spor yapıyor. Selçuklu Belediyespor Kulübü bünyesinde Futbol, Basketbol, Hentbol, Hokey, Güreş, Judo, Jimnastik, Taekwondo, Wushu, Karate, KickBoks, Bisiklet, Tenis, Yüzme, Satranç, Step Aerobik, Plates, Bedensel Engelliler, Halk Oyunları, işitme Engelliler ve Muay-Thai  branşlarında sporcular ter döküyor.

SEYİRCİ OLMAYIN SPORCU OLUN

Amatör Spora önem verdiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Selçuklu’da her yaştan sporseverin spor yapması, kendi alanlarında gelecek vadeden sporcuların Milli Takımlarda yer alarak ülkemizi temsil etmesi için çaba harcıyoruz. 3 Yaşında Cimnastik Sporu ile tanışarak kas ve iskelet sistemini güçlendirmeyi amaçlayan çocuklarımızın yanı sıra 65 yaşını geçmiş ama ruhunda spor sevgisi olan büyüklerimiz de tesislerimizden yararlanıyor. Selçuklu’da sporun yaşı yok ve olmamalı. Spor yapan anne-babalar günlük streslerini tesislerde atıyor ve evlerindeki mutluluğa da katkı sağladığımıza inanıyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz sporla tanışarak boş vakitlerini değerlendiriyor ve iyi alışkanlıklar kazanıyor. Selçuklu’da her gün 100’e yakın spor alanında binlerce hemşehrimizin spor yapması bizi de mutlu ediyor. Selçuklu’da sporu sadece seyretmek değil, sporun içinde olmayı özendiriyoruz” dedi.

YORUMLAR 3
  • Mehmet Ceyhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Metni okuyunca duygulandım. Haber7 ye teşekkürler ve başkan ibrahim beye de teşekkürler. Biz ülke olarak olimpiyatlarda başarı istiyorsak bunun ilk adımı budur. 3 yaşında spora başlatılan çocuklar kötü alışkanlık kazanmaz ve spora yönelir. bunda emek veren herkese teşekkür ederim
    Cevapla
  • Serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ciddiye alınan her iş sizi başarıya ulaştırır.
    Cevapla
  • Ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Cok güzel! Bravo! Sporda basari böyle yakalanir.
    Cevapla