Milli takım Türkiye maçı ne zaman, hangi kanalda?

Türkiye Letonya maçı ne zaman? A Milli Futbol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası Euro 2016 Grup eleme maçında Letonya ile karşı karşıya gelecek

Milli takım Türkiye maçı ne zaman, hangi kanalda?
Milli takım Türkiye maçı ne zaman, hangi kanalda?
GİRİŞ 03.09.2015 19:28 GÜNCELLEME 03.09.2015 19:28

Türkiye Letonya maçı ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta? bu soruların yanıtı haberimizin detaylarında. A Milli Fubol Takımı 2016 Avrupa Şampiyonası (Euro 2016) kapsamındaki grup eleme maçında Letonya ile karşılaşacak. Peki Türkiye Letonya maçı ne zaman ve hangi kanalda yayınlanacak? Çalışmalarına Riva'daki Hasan Doğan tesislerinde devam eden Fatih Terim liderliğindeki Milli takımın en son gelişmelerini haberimizden görebilirsiniz. İşte Türkiye Letonya maçı bilgileri ve son gelişmeler.

Türkiye-Letonya maçı 3 Eylül Perşembe günü saat 21:45'te başlayacak. Türkiye - Letonya maçını canlı yayınlayacak kanal ise Show TV.
 

TÜRKİYE LETONYA MAÇI CANLI SHOW TV İZLE

A, B ve H gruplarında bugün oynanacak maçların programı şöyle:

A Grubu:

21.45 Çek Cumhuriyeti-Kazakistan
21.45 Hollanda-İzlanda
21.45 Türkiye-Letonya

B Grubu:

21.45 Belçika-Bosna Hersek
21.45 Kıbrıs Rum Kesimi-Galler
21.45 İsrail-Andorra

H Grubu:

19.00 Azerbaycan-Hırvatistan
21.45 Bulgaristan-Norveç
21.45 İtalya-Malta

Türkiye - Letonya maçı bilgileri

Milli takımımızın 3 Eylül 2015 Perşembe günü Türkiye'de oynayacağı Letonya maçı biletleri, TFF internet sitesinden satışa çıkarıldı ve kısa sürede tükendi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 3 Eylül Perşembe günü Konya Büyükşehir Torku Arena'da oynanacak Türkiye-Letonya karşılaşmasını İsveç Futbol Federasyonu'ndan Stefan Johenosson'un yöneteceği belirtildi.

Maçta Johanesson'un yardımcılıklarını Fredrik Nilsson ve Magnus Sjöblom yapacağı, dördüncü hakemi Stefan Hallberg, ilave yardımcı hakemlerin ise Andreas Ekberg ile Mohammed Al-Hakim olacağı aktarıldı.

A Milli Futbol Takımı hazırlıklarında son gelişmeler


A Milli Futbol Takımı, 3 Eylül'de Letonya, 6 Eylül'de de Hollanda ile Konya'da oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarının hazırlıklarını sürdürdü.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki antrenman, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde basına açık gerçekleştirildi. Koşu ve pas çalışmasının ardından iki gruba ayrılan milliler, hücum ve savunma organizasyonu üzerinde durdu. İdman sonunda bir grup soğuma koşusu yaparken, diğer grup ise şut ve yan top çalıştı.

Fatih Terim, Letonya ve Hollanda maçlarında muhtemel ilk 11'de yer alması beklenen Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Burak Yılmaz'ı aynı takımda görevlendirdi. Daha sonra oyuncuların takımını değiştiren deneyimli teknik adamın, savunma 4'lüsünü koruması dikkati çekti.


İdmana dün kulüp takımlarıyla maç yapan oyuncular katılmazken, bu futbolcuların salonda yenileme çalışması yaptığı kaydedildi.

Öte yandan hafta sonu oynanan lig maçlarında bazı oyuncuların da sakatlandığı bildirildi.

Fenerbahçe'nin sahasında Antalyaspor ile yaptığı maçta forma giyen Şener Özbayraklı'nın, sol kasığında zorlanmaya bağlı ödem oluştuğu vurgulandı. Mehmet Topal'ın sol uyluk ön adalesinde, Selçuk İnan'ın sağ baldır, Emre Taşdemir'in sol baldır arka adalesinde, Yusuf Erdoğan'ın ise sol baldırında darbeye bağlı ezilme olduğu aktarıldı. Bu futbolculardan Şener'in durumunun diğerlerine göre daha ciddi olduğu belirtildi.

Fenerbahçe'de sakatlığı sebebiyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Gökhan Gönül, antrenmanın tamamında takımla çalışırken, A Milli Takım Doktoru Sarper Çetinkaya tarafından deneyimli oyuncunun son durumuna bakılacağı öğrenildi.

Antrenmanı TFF Başkan Vekili Ali Dürüst de izledi. Dürüst, idman öncesinde bir süre Galatasaraylı futbolcu Burak Yılmaz ile sohbet etti.

Bu arada antrenman öncesinde milli futbolcular ve teknik heyet, TFF'nin sponsorlarından olan bir saat firmasının milli takım için özel tasarladığı saatlerle basın mensuplarına poz verdi.

- Terim, antrenman sahasını övdü

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, antrenmanın yapıldığı sahayı övdü.

Çalışma öncesinde gazetecilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren Terim, antrenman sahasının zemininin yüzde 3'ünün sentetik çimden oluştuğunu aktardı.

İngiltere'de örnekleri bulunan "hibrit saha"yı, Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde Emirates Cup'ta gördüğünü vurgulayan Terim, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ile bu teknoloji hakkında konuştuğunu söyledi.

Türkiye'deki sahaların tartışıldığını kaydeden Terim, "Biz ve futbolcular sahadan çok memnun. İnşallah ülkeye de örnek olur. Sahada hiç bozulma olmuyor. Bunun İngiltere'de örnekleri var. Özellikle Rusya gibi kış şartlarının ağır geçtiği yerlerde saha düzgün kalabiliyor" diye konuştu.

Letonya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Marians Pahars,

Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Marians Pahars, Türk Milli Takımı’na karşı oyuncularının iyi performans sergileyeceğini düşündüğünü söyledi. Türkiye'de olmanın mutluluk verici bir duygu olduğunu anlatan Pahars, ''Türkiye'nin tamamen bir futbol ülkesi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de nereye giderseniz gidin insanların futbola bağlılığını görebiliyorsunuz. Maçlarınız ve oyuncularınız çok kaliteli. Türkiye, çok sevdiğim bir ülke. Antrenörlük yapmak için çok iyi bir ülke olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"ARDA, TAKIMA GÜÇ KATAR"

Pahars, Arda Turan ile ilgili de "Arda her zaman kaliteli bir oyuncu. Kendi takımında oynayamasa bile Türkiye A Milli takımında oynadığı müddetçe oyuna etki edecek bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Oyuna katkı sağlayabilecek bir oyuncudur. Oynadığı takdirde takımına güç katacaktır" dedi.

TÜRKİYE’NİN ŞANSI VAR

Türkiye'nin gruptaki şansı sorulan Pahars, şunları söyledi:
"Türkiye'nin matematiksel olarak şansı devam ediyor. Türkiye'ye baktığımız zaman tabi ki sizin için bir zor durum. Bunun farkındayım. Açıkçası bu bizim takımımızın sorunu değil. Tabloya baktığımız zaman her ne kadar zor görünse de Türkiye'nin şansının olduğunu düşünüyorum."

HAZIR HİSSEDİYORUZ

Basın toplantısına katılan Letonyalı oyuncu Antons Kurakins ise takım olarak çok heyecanlı olduklarını belirterek, "Bu maçı uzun zamandır bekliyoruz. Güzel bir karşılaşma olacağını düşünüyoruz. Bu maça kendimizi hazır hissediyoruz.’’ dedi.
Yapılan basın toplantısınını ardından Letonyalı oyuncular Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadyumu'nda antreman yaptı. Basın 15 dakika açık olan antremanda oyuncular pas çalışması ve düz koşu yaptı.

Letonyalı futbolcu Dubra maç ile ilgili açıklama yaptı:

"Türkler bize çok kızgın. İlk maçta onların canını çok yaktık"

BATE Borisov'da forma giyen Dubra, milli takım kampında gazetecilere  yaptığı açıklamada, Türkiye'ye karşı deplasmanda oynayacakları karşılaşmanın zor  bir atmosferde geçeceğini söyledi. Başkent Riga'daki mücadelede karakterlerini sahaya yansıttıklarını  belirten 24 yaşındaki futbolcu, "Ne kadar zor bir maç olacağının bilincindeyiz.  Türk taraftarı tribünleri dolduracak. Seyircileri sayesinde rakibimiz adeta 12  kişiyle sahada olacak. Türkiye'deki stat havasının her zaman çılgın olduğunu  duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Dubra, evlerinde 1-1 biten müsabakadaki hatalarından ders çıkarıp puan  almayı hedeflediklerini dile getirerek, "Türkler bize çok kızgın. İlk maçta  onların canını çok yaktık. Bize karşı motivasyonlarını çok yüksek tutacaklar"  diye konuştu.

Türkiye Milli Takımı'nın üst düzey oyunculardan oluştuğunu vurgulayan  Dubra, Arda Turan'dan da övgüyle bahsetti. Letonyalı oyuncu, "Arda Turan'a karşı  ilk maçta oynadık. O Türkiye'nin en iyi oyuncusu. Zaten Barcelona sıradan birini  transfer etmez. Turan, üst sınıf ve usta bir oyuncu. Fakat sahada herhangi bir  oyuncuyu ayırmak mantıklı olmaz. Biz takım olarak herkese karşı mücadele  edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

"İlk galibiyeti almak istiyoruz"

Letonya Milli Takımı'nın sol beki Antons Kurakins ise savunma yapmak  için değil Türkiye'ye iyi bir sonuç almaya gideceklerini vurguladı. Kurakins, elemelerde 6 maç sonunda 3 beraberlik ve 3 yenilgileri  bulunduğundan bahsederek, "Eleme grubunda ilk galibiyetimizi almak istiyoruz.  Takımdaki hava çok güzel. Elimizden gelenin en iyisini yapıp iyi bir skorla  ayrılmayı hedefliyoruz" şeklinde görüş belirtti. Letonya, EURO 2016 elemeleri kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Konya  Büyükşehir Stadı'nda Türkiye, 6 Eylül Pazar günü ise Skonto Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Türkiye Futbol Direktörü Terim:

"Grupta oynadığımız ilk maçlar lehimize gelişmedi. Ümit ediyorum ki, kalan 4 maçımızı da kazanıp Avrupa Şampiyonası'nda oluruz"

"Arda'nın Barcelona'da oynamaması değil, sakatlığı bizi zor duruma soktu. Arda bu maç için hazır ve oynamak istiyor"

Ay-yıldızlı futbolcu Serdar Aziz:

"Maçta, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Onlardan daha iyi oynayıp, golü erken bularak, 3 puanı almak istiyoruz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda yarın Letonya ile yapacakları maç da dahil kalan 4 karşılaşmayı kazanıp Avrupa Şampiyonası finallerinde yer almak istediklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Konya Büyükşehir Belediyesi Torku Arena Stadı'nda düzenlenen ve milli futbolcular Oğuzhan Özyakup ile Serdar Aziz'in de katıldığı basın toplantısında konuşan Terim, Letonya ile grupta oynadıkları ilk maçta özellikle mücadelenin ilk dakikalarında buldukları pozisyonları değerlendiremediklerini belirtti.

Letonya karşısında kazanarak 6 Eylül Pazar günü Hollanda ile yapacakları maça konsantre olmak istediklerini kaydeden Terim, "Letonya ile yaptığımız ilk maçta çok iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. Birçok gol pozisyonu bulduk, ama olmayınca olmuyor. Yarın oyuncularımın işi o raddeye getireceğini düşünmüyorum. Grupta oynadığımız ilk maçlar çok lehimize gelişmedi. Ümit ediyorum ki, kalan 4 maçımızı da kazanıp Avrupa Şampiyonası'nda oluruz" ifadelerini kullandı.

Terim, Letonya ve Hollanda maçlarında iddialı olduklarını ve oyuncularının bu maçlardan alnının akıyla çıkacağını vurguladı. Futbol hayatı boyunca birçok kader maçı oynadıklarını dile getiren Terim, bu mücadelelerin çoğunda da başarılı olduklarını söyledi.

Terim, milli futbolcu Arda Turan'ın Barcelona'da forma giyememesinin takıma etkisinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:
"Arda'nın durumu bildiğimiz bir şeydi. Barcelona'da oynamaması değil, sakatlığı bizi zor duruma soktu. Arda bu maç için hazır ve oynamak istiyor. Buradan Barcelona'nın hocası Luis Enrique'ye ve doktoruna da teşekkür etmek istiyorum. Sakatlığına rağmen Arda'yı buraya gönderdiler ve bizim tedavi etmemize izin verdiler."

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun'un aday kadroya alınmamasıyla ilgili de Terim, "Cenk Tosun'un çok çalışması gerekiyor. Daha istikrarlı olmalı. Yoksa bizim milli takımlarımızda oynamış Cenk Tosun'u bir kenara bırakmayı düşünmedim. Öyle seçim yaptım. Bu onu unuttuğumuz anlamına gelmez" diye konuştu.

Oğuzhan Özyakup: "Golü erken bularak, 3 puanı almak istiyoruz"

Milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, Letonya karşısında golü erken bularak 3 puanı almak istediklerini kaydetti.

Rakipleriyle deplasmanda oynadıkları maçta golü erken bulamadıkları için çok zorlandıklarını anlatan Özyakup, "Yarınki maçta golü erken bularak, 3 puanı almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ay-yıldızlı futbolcu Serdar Aziz ise Letonya'nın çok sert oynadığını ve iyi mücadele ettiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bizim de etkili oyuncularımız var. İlk maçta golü erken bulsaydık, maç daha farklı olabilirdi. Yarın da aynı rakibe karşı oynayacağız. Maçta, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Onlardan daha iyi oynayıp, golü erken bularak, 3 puanı almak istiyoruz."