Yıldız güreşçilerin büyük hedefi

BETÜL ABBAK - Yıldız Milli Kız Güreş Takımı, Bosna Hersek'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na Niğde'deki Demirkazık Spor Tesislerinde iddialı şekilde hazırlanıyor.

Yıldız güreşçilerin büyük hedefi
Yıldız güreşçilerin büyük hedefi
GİRİŞ 19.08.2015 11:43 GÜNCELLEME 19.08.2015 12:12

Yaşları 14 ile 16 arasında değişen 10 sporcu, antrenörlerinin gözetiminde 25-30 Ağustos'ta Bosna Hersek'te gerçekleştirilecek şampiyonanın çalışmalarını sürdürüyor. Sporcular, 24 Ağustos'a kadar Niğde'de verimli bir kamp dönemi geçirmek için gayret gösteriyor.

Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İbrahim Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyona öncesi son kampı Demirkazık Spor Tesisleri'nde yaptıklarını söyledi.

Tesislerde kamp yapmanın bir çok avantajını yaşadıklarını belirten Şahin, "Demirkazık'ı tercih etmemizin nedeni hava şartları. Deniz seviyesinden bin 500 metre yükseklikte. Müsabaka yapacağımız yerler bu yüksekliğin altında. Yurt genelinde mevsim normallerinin üstünde sıcaklık var. Bu nedenle burada çalışmalarımızı daha sağlıklı ortamda yapabiliyoruz. Dünya Şampiyonası'na 10 kızımızla 10 sıklette katılacağız. Şu anda müsabaka antrenmanları yapıyoruz" diye konuştu.

 

- "4 madalya alırız"

 

Sıkı hazırlık dönemi geçirdiklerini ve başarılı sonuçlar alacaklarına inandıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

 "Dünya Şampiyonalarında henüz madalya alamadık ancak bu yıl madalya alacağımızı düşünüyorum. Avrupa Şampiyonalarında birçok madalya aldık. Bu yılki Dünya Şampiyonası'nda Avrupa'da aldığımızdan daha fazla madalya bekliyoruz. Çocukların ortaya koyduğu mücadele sevindirici, bunun da madalyaya yansıyacağını düşünüyorum. Dünya Şampiyonası'nda başarılı olacağımıza inanıyorum. Şu anda 10 sıkletten 4 madalya alırız diye düşünüyoruz ama bu madalya daha da fazla olabilir."

Sporculardan 16 yaşındaki Aynur Erge de güreşe iki yıl önce başladığını, Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirterek, "Amacım dünya şampiyonluğu ama asıl hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları. İnşallah orada ülkemi temsil edeceğim. Dünya şampiyonluğunu getireceğim. Bayrağımızı dalgalandıracağıma inanıyorum" dedi.

KAYNAK: AA