TOFAŞ Başantrenörü Ene:

"Bugünden başlayarak, önümüzdeki 5 senenin tekrardan Türk basketbolunda önemli bir noktaya gelecek TOFAŞ takımını oluşturmak istiyoruz"

TOFAŞ Başantrenörü Ene:
TOFAŞ Başantrenörü Ene:
GİRİŞ 19.08.2015 11:04 GÜNCELLEME 19.08.2015 11:08

 Türkiye Basketbol 1. Ligi ekiplerinden TOFAŞ'ın başantrenörü Orhun Ene, "Bugünden başlayarak, önümüzdeki 5 senenin tekrardan Türk basketbolunda önemli bir noktaya gelecek TOFAŞ takımını oluşturmak istiyoruz" dedi.

Ene, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon hazırlıklarını, Basketbol Süper Ligi'ne yeniden yükselme hedefi doğrultusunda Çanakkale'deki İhtisas Spor Tesisleri'nde sürdürdüklerini anlattı.

TOFAŞ'ın, sportif başarılarının ötesinde oldukça büyük bir geçmişi bulunduğunu vurgulayan Ene, "TOFAŞ'ın tarihine baktığımızda, iki şampiyonluğu olan, Türk basketbolunda hem altyapı hem de üstyapı olarak en önemli kulüplerden biri haline gelmiş önemli bir organizasyon. Dönem dönem başarılı, dönem dönem başarısız periyotları, inişleri çıkışları oldu" ifadelerini kullandı.

Ene, takımda geçmişten bu yana çok değerli antrenör ve oyuncuların görev yaptığını belirtti. Önceki başarıları hatırlayarak, fazla iniş çıkış yapmadan A takım düzeyinde sportif başarılar kazanmak istediklerine değinen Ene, şöyle devam etti:

"Bunu yaparken de kendi kaynaklarımızdan yetiştirdiğimiz oyuncuları değerlendireceğiz. Ligin en bütçeli takımı olmamıza rağmen Süper Lig'e çıktığımızda da aynı bütçeleri kullanarak, parayla çok iş yapan değil ancak organizasyonundaki devamlılığıyla yetiştirdiği oyuncuları üst düzeyde biraz yıldız yaparak, A takım organizasyonunu daha ileriye taşıyacak oyuncular haline getirerek, doğru yabancıları seçerek bu başarıyı elde etmek istiyoruz. Onun bilinciyle bugünden başlayarak, önümüzdeki 5 senenin tekrardan Türk basketbolunda önemli bir noktaya gelecek TOFAŞ takımını oluşturmak istiyoruz."

Orhun Ene, kamp için çok iyi imkanlara sahip olmasından dolayı Çanakkale'yi tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA