Triatlon Avrupa Kupası

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde 45 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Triatlon Avrupa Kupası'nda, Rus sporculardan erkeklerde Denis Vaslliev, kadınlarda Arina Shulgina birinci oldu.

Triatlon Avrupa Kupası
Triatlon Avrupa Kupası
GİRİŞ 16.08.2015 18:50 GÜNCELLEME 16.08.2015 19:27

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ve Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Eğirdir Limanı'nda çaldıkları sirenle yarışın startını verdi.

Sabah yarışan kadın sporcular Eğirdir Gölü'ndeki 1,5 kilometrelik parkuru yüzerek tamamladıktan sonra karada 40 kilometrelik parkuru bisikletleri ile geçti. En son Yeşilada'daki 10 kilometrelik parkurda koşan yarışmacılardan Rus Arina Shulgina birinci, Ukraynalı Yuliya Yelistratova ikinci, İtalyan Margie Santimaria üçüncü oldu. Türk sporcu İpek Öztosun ise yarışı altıncı sırada tamamladı.  

 

Kupanın öğleden sonra düzenlenen erkekler yarışında sporcular, aynı parkuru tamamladı. Erkeklerde Rus Denis Vaslliev birinciliği, Ukraynalı Oleksiy Syutkin ikinciliği ve Rus Vladimir Turbayevskiy üçüncülüğü elde etti.

Bu arada, yarışmanın bisiklet etabında yarışan Türk sporcular Gültigin Er ve Ali Mutlu, bisikletlerinin birbirine çarpması sonucu hafif yaralandı. Yaralı sporcular, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Isparta Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

KAYNAK: AA