Kayacık tesisleri milli maçlara hazır

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek: "Konya'da eylül ayında Letonya ve Hollanda milli maçları oynanacak. O süreçlerde de milli takımımız Kayacık tesislerimizi kamp merkezi ve antrenman sahası olarak kullanacak. Onun hazırlığını yapıyoruz"

Kayacık tesisleri milli maçlara hazır
Kayacık tesisleri milli maçlara hazır
GİRİŞ 16.08.2015 13:44 GÜNCELLEME 16.08.2015 13:44

Konya Büyükşehir Belediyesi kentte oynanacak Letonya ve Hollanda maçları öncesi milli takımın kamp ve antrenman yapması için Kayacık'taki spor tesislerinde düzenleme yapıyor.

Çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tesislerin tamamının elden geçirilerek hem Milli takımın hem de Konyaspor'un kamp merkezi ve antrenman sahası olarak hazırlandığını dile getirdi.

Tesiste yatakhaneler, sosyal alanlar, mutfak, gezinti alanları ve bahçelerin elden geçirildiğini belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Antrenman sahaları yeniden düzenleniyor. Çift antrenman sahasının çimi, zemini değiştirildi. Sulama tesisatları döşendi. Burası Konyasporumuza ve Milli Takıma hizmet vermeye başlayacak. Konya'da eylül ayında Letonya ve Hollanda milli maçları oynanacak. O süreçlerde de milli takımımız Kayacık tesislerimizi kamp merkezi ve antrenman sahası olarak kullanacak. Onun hazırlığını yapıyoruz. Antrenman sahaları rehabilite edilirken drenaj sistemi yenilendi, sulama sistemleri modernize edildi, çim saha yenilenerek çevre düzenlemesi yapıldı. Mevcut binanın ana iskeleti korunarak içinde ve dışında revizyon yapıldı. Sıhhi tesisatları, elektrik ve ses sistemleri yeniden yapıldı. Binada sporcuların kalacağı odalar yenilendi. Sporcuların boş vakitlerini geçirebilecekleri sosyal alanlar oluşturuldu. Lobi, toplantı salonu, şok havuzu yenilemesi yapıldı, teras ve kaldırımlar kilitli taş, mermer ve andezit ile kaplandı."

KAYNAK: AA