Yekta Kurtuluş, Medicana Sivasspor yolunda

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Galatasaray'ın kadrosunda düşünmediği deneyimli orta saha oyuncusu Yekta Kurtuluş ile anlaştıklarını söyledi.

Yekta Kurtuluş, Medicana Sivasspor yolunda
Yekta Kurtuluş, Medicana Sivasspor yolunda
GİRİŞ 15.08.2015 20:22 GÜNCELLEME 15.08.2015 20:22

Kırmızı-beyazlı futbol takımının isim sponsoru Medicana Sağlık Grubu tarafından Galatasaray maçı öncesinde kulüp yöneticileri ve basın mensuplarının katıldığı yemek düzenlendi.

Organizasyonda gazetecilere açıklamalarda bulunan Otyakmaz, geçen sezonki sıkıntıları yaşamamak için ince eleyip, sık dokuduklarını aktararak, "Lig başlıyor ama henüz transferi tam manasıyla sonuçlandırmadık. Yapacağımız 3-4 takviyeyle transferi kapatmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 

Yekta ile görüştüklerini ve anlaşmaya vardıklarını vurgulayan Mecnun Otyakmaz, "Galatasaray'dan aldığımız izinle Yekta Kurtuluş ile bir görüşme yaptık ve kendi aramızda anlaştık. Galatasaray İstanbul'a döndükten sonra yapacakları görüşme neticesinde karşılıklı sözleşmelerini feshedecek ve futbolcuyu Sivasspor'un renklerine katacağız" ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Mecnun Otyakmaz, şöyle devam etti:

"Bugün itibariyle kulübünden alınan izinle bir orta saha oyuncusu şu anda tesislerimizde. Kulübüyle de onunla da anlaştığımız takdirde renklerimize katacağız. Onunla birlikte bir santrforla da anlaştık. Kulübüyle olan problemlerin çözülmesini bekliyoruz. Problem, hafta içi çözülecektir."

Yapımı süren Sivas Arena'da inşaatın hızla devam ettiğini ve teslim süresinin geçildiğini dile getiren Mecnun Otyakmaz, "Stadımızın bu yılın sonuna kadar ancak hazır olabileceğini düşünüyorum ama o mevsimde pek stadı teslim almayı istemem. Çünkü kış günü çok önemli eksikliklerle karşılaşıp sıkıntılar yaşayabiliriz. Kasım ayında teslim etme durumları var. Eğer öyle olursa belki ikinci yarıyı stadımızda oynarız" şeklinde görüş belirtti.

 

- "Costa ile Olympiakos görüşüyor"

Medicana Sivasspor'un savunma oyuncusu Manuel Da Costa'nın takımdan ayrıldığı yönünde söylentilerin olduğunun sorulması üzerine Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıllarda da birtakım alış verişler yaptığımız Olympiakos Kulübü, Costa'ya bir teklifte bulundu. Kendisi de gitmek istediğini söyledikten sonra futbolcuyu gönülsüz bir yerde tutmak, kulüp açısından pek verimli olmaz. Biz Olympiakos ile anlaştık, şu anda Costa ile Olympiakos görüşüyor. Kendi aralarında sorunlarını çözüp anlaştıkları takdirde bu transfer gerçekleşebilir."

 

- "Aatif'in takımımda olmasından son derece memnunum"

Golcü oyuncu Aatif Chahechouhe'nin takımdaki geleceğiyle ilgili de konuşan Sivasspor Kulübü Başkanı Otyakmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aatif'a iyi bir teklif gelirse transfer olabileceğini söylemiştik. Transferin ilk başladığı dönemlerde bu ilanımıza Galatasaray'dan bir teklif geldi fakat henüz kendi aralarındaki Amrabat sorunu çözülmemişti. O çözüldükten sonra talip olabileceklerini söylediler ama daha sonra bir gelişme sağlanmadı. Bugün düşündüğümde iyi ki bir gelişme sağlanmamış. Çünkü transferin bu kadar zor yapıldığı bir süreçte Aatif gibi bir oyuncuyu Sivasspor'a kazandırmak bize çok daha pahalıya patlayabilirdi. Bundan dolayı Aatif'in takımımda olmasından son derece memnunum. Kafasının karışık olduğunu da düşünmüyorum."

Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Ozan Yaşar da Medicana Sivasspor'a yeni sezonda başarılar dileyerek, isim sponsoru olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

KAYNAK: AA