Kick boksun gelecek vadeden yıldızı Beyza Çelik

SONER KILINÇ - Aldığı cezalar nedeniyle 6 yıl yaptığı tekvandoyu bırakarak kick boksa yönelen 14 yaşındaki Beyza Kılıç, elde ettiği Türkiye şampiyonluklarla adından söz ettiriyor. 

Kick boksun gelecek vadeden yıldızı Beyza Çelik
Kick boksun gelecek vadeden yıldızı Beyza Çelik
GİRİŞ 15.08.2015 11:30 GÜNCELLEME 15.08.2015 12:52

Yıldızlar light contact kategorisinde hiç yenilmeden üst üste iki kez Türkiye şampiyonu olan Beyza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı cezaların yanı sıra antrenmanlarda hocasıyla yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle, daha sert bir spor olarak değerlendirilen kick boksa yöneldiğini anlattı. 

Yaklaşık iki yıl önce Uşak K-1 Kick Boks Spor Kulübü'ne giderek antrenör Murat Lütfi Ovacık ile çalışmaya başlayan genç sporcu, yıldızlarda light contact kategorisinde, 2014'te Ordu'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 58 kiloda, bu yıl da Isparta'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda 60 kiloda zirveye çıkmayı başardı. 

 

- "Aldığım cezalar kick boksa başlamama neden oldu"

 

Haftada beş gün en az iki saat antrenman yapan Beyza, iki yıl üstü üste elde ettiği şampiyonlukları korumak ve Kick Boks Milli Takımı'na girmek istediğini söyledi.

Tekvando geçmişinin, ringde kendisine avantaj sağladığını belirten Beyza, Kick Boks'a nasıl başladığını şöyle anlattı:

"Tekvando yaparken sürekli ellerimi kullanmak istiyordum. Hatta gergin geçen müsabakalarda elimi kullandığım için ceza alıyordum. Antrenörüm bana bu yüzden haklı olarak kızıyordu. Bir süre sonra artık bunu kaldıramaz duruma geldim. Ben de tekvandoyu bırakıp kick boks yapmaya başladım. Kick boks daha sert bir spor ancak ringde çok rahatım. Ayaklarım ile rakibimi yaklaştırmadan dövüşebiliyorum."

 

- Yenilgisi yok

 

Beyza, her iki şampiyonada toplam 8 rakibini yenerek birinci olduğunu belirtti.

Ayak ve el koordinasyonu sayesinde elde ettiği başarı nedeniyle hocasının "yenilmez" lakabını taktığı Beyza, "Bu güne kadar hiç yenilmedim. Bu unvanı sürdürmek en büyük arzum. Hızlı ve sert dövüşüyorum. Umarım milli takıma girer madalyalar kazanırım. Ailem, arkadaşlarım ve hocam çok destek oluyor" diye konuştu.

 

- MMA'da da şampiyon oldu

 

 Antrenörü Ovacık ise genç sporcunun, iki yıl gibi bir sürede başarı elde ettiğini, önümüzdeki yıllarda kick boksta çok önemli bir isim olacağına inandığını söyledi.

Sporcusunun antrenmanlarda ve müsabakalarda çok hırslı olduğunu belirten Ovacık, "Beyza'nın tekvandoyu bilmesi önemli bir avantaj. Vücudu kick boksa çok uygun. Çok kısa zamanda rakiplerini yeniyor" dedi.

Beyza ile çalışan Nur Sena İçöz'ün de genç bayanlarda 50 kilo light contact kategorisinde Türkiye üçüncüsü olduğunu anımsatan Ovacık, "Beyza ile Nur Sena beraber antrenman yapıyor. İkisi de çok başarılı. 7-8-9 Ağustos tarihleri arasında MMA Federasyonu (Karma Dövüş Sanatları) tarafından Kastamonu'da düzenlenen süper lig birinci etap müsabakalarında Beyza 60 kiloda, Nur Sena ise genç bayanlar kategorisinde 50 kiloda şampiyon olmayı başardı" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: AA