Torku Şekerspor, Rio'ya 2 bisikletçi göndermeyi hedefliyor

MUHAMMED BOZTEPE - Türkiye'nin ilk continental bisiklet takımı olan Torku Şekerspor, 2016 Rio Olimpiyatları'na iki bisikletçi göndermeyi hedefliyor.

Torku Şekerspor, Rio'ya 2 bisikletçi göndermeyi hedefliyor
Torku Şekerspor, Rio'ya 2 bisikletçi göndermeyi hedefliyor
GİRİŞ 14.08.2015 11:23 GÜNCELLEME 14.08.2015 11:32

Torku Şekerspor Bisiklet Takımı Menajeri Mehmet Şafakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 yıl önce bisiklet sporunu daha fazla geliştirmek için işe başladıklarını söyledi.

Profesyonel takımda 16, genç kategoride de 8 sporcunun mücadele ettiğini belirten Şafakçı, sporcularıyla büyük başarılara imza attıklarını ifade etti.

Şafakçı, Uluslararası Çanakkale, Karadeniz ve Ankara turlarında başarılı olduklarını, ilerleyen dönemlerde Uluslararası Mevlana, GAP ve Ege turlarına katılacaklarını vurgulayarak, bu turnuvalarda da başarılı olacaklarına inandıklarını dile getirdi.

 

- "Türkiye'nin en büyük bisiklet takımı biziz"

 

Torku Şekerspor'da milli takım düzeyinde çok önemli sporcularının olduğuna dikkati çeken Mehmet Şafakçı, şunları kaydetti:

"Başarılı olmak istiyorsak, uluslararası müsabakalardan puanları toplamamız lazım. Türkiye'nin en büyük bisiklet takımı biziz. Milli takım için Türkiye'nin ilk continental bisiklet takımı olarak bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Şu anda sporcularım çok iyi durumda. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Bu sene tahminen bisiklet sporunun yol branşında Rio'da 3 kişilik bir kontenjanı olacak. Torku Şekerspor olarak hedefimiz, 2 sporcumuzun 2016 Rio Olimpiyatları'nda yer alması."

Şafakçı, Rio'ya katılacak sporcularının başarılı olacağına inancının tam olduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Rio'da yer alacak sporcularımdan birisi 2015 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 6. olarak bizi gururlandıran Ahmet Örken olacak. Diğeri ise kalan müsabakalarda gösterdiği performansla bir adım öne çıkan takımdaki bir başka sporcumuz olacak. Rio'ya katılacak iki sporcumuzun da hem Konya'yı hem de takımımızı başarıyla temsil ederek, madalya kazanacağına inanıyorum."

 
KAYNAK: AA