Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, bazı illerde atletizmin tüm branşlarını yapabilmek adına önemli bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar:
GİRİŞ 13.08.2015 16:24 GÜNCELLEME 13.08.2015 16:24

Çintimar, Balıkesir'in kurtuluş günü kutlamaları kapsamında 6 Eylül'de gerçekleştirilecek İsmail Akçay Yol Koşusu'na ilişkin Kurtdereli Spor Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında, federasyon olarak yeni bir çalışma içine girdiklerini belirtti.

Atletizmde 40 olimpik, 16 da olimpik olmayan branş bulunduğunu dile getiren Çintimar, "Bunların tamamını bir ilde gerçekleştirmek zor. Ama biz atletizm adına burada yapılacak organizasyonların hepsinde varız. Önümüzdeki dönemde, Türkiye'de 15 ilde atletizmin tüm branşlarını yapabilir hale gelmek için çaba içindeyiz. Bu 15 ilden birisi de Balıkesir" diye konuştu.

Koşunun bu yıl ikincisinin düzenleneceğini belirten Çintimar, şöyle devam etti:

"İsmail Akçay Yol Koşusu'nu önceden sadece kamyon şoförleri izliyordu. Belediye başkanımızın girişimiyle kent merkezine alındı. Belediye başkanımıza sağlamış olduğu katkı için teşekkür ediyorum. İsmail Akçay atletizm için ne ifade ediyor? Olimpiyat dördüncüsü. Dünya şampiyonluğu olan bir sporcu. Başka olimpiyat dördüncüleri de var ama İsmail Akçay yok. İsmail Akçay, ülkemizin ve Balıkesir'in güzelliklerini kendi üzerinde barındıran bir idol, bir abi ve bir rehber. Biz öyle tanıyıp öyle büyüdük. Atletizm sporunda yetişmiş olan tüm genç ve atletler İsmail Akçay'ı ayrı bir sever ve saygı duyar. Ayrı bir özlemle ona bakar. Çünkü çok fazla idol yok maalesef."

İsmail Akçay ise sporun sadece spor olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Herkesi spor yapmaya davet eden Akçay, "Spor, bir ilin ya da ülkenin en önemli reklam aracıdır. 55 yıldır sporcuyum. Birçok olayla karşılaştım. Hem askerlikte hem spor hayatımda hem de normal hayatta çok ilgi gördüm. Bunun nedeni spordur" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da İsmail Akçay isminin Balıkesir ve Türkiye için önemli olduğunu belirtti. Akçay'ın tüm gençlere örnek olması gereken bir sporcu olduğunu vurgulayan Kafaoğlu, "İsmail Akçay, ilerleyen yaşına rağmen hepimizden daha genç ve dinamik" ifadesini kullandı.

 

KAYNAK: AA