"Bursa Bisiklet Festivali"

Teması "ipek böceği" olan festival, 20 farklı şehirden 200 bisikletçinin katılımıyla 14 Ağustos'ta başlayacak

"Bursa Bisiklet Festivali"
"Bursa Bisiklet Festivali"
GİRİŞ 12.08.2015 20:31 GÜNCELLEME 12.08.2015 20:31

Bursa'da, ipek böceği teması ve "Bursa'da Bisikletçileri Görürsen Sakın Şaşırma" sloganıyla, 20 farklı şehirden 200 bisikletçinin katılımıyla festival yapılacak.

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, Bursa Büyükşehir Belediyesi Havuzlu Park Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, organizasyonun kentin tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. 

Festivale, 20 farklı kentten 200 bisikletçinin katılacağını anlatan Satık, "Bursa'nın spor kenti olması ve bunu kitlelere ulaştırma anlamında yapmış olduğumuz en anlamlı çalışmalardan biri olan bu güzel organizasyonun Bursa'ya güzellikler katacağına inanıyoruz" dedi.

-Tema İpek böceği

Yeşil Pedal Spor Kulübü Başkanı Yalçın Ataylar da Bursa ipeğinin ve ipek böceğinin dünyaya nam saldığını kaydetti.

Bursa'nın, İpek Yolu'nun önemli merkezlerden biri olduğunu vurgulayan Ataylar, "Bu yüzden festivalin bu seneki temasını ipek böceği olarak belirledik. Dünyanın ilk ve en önemli alışveriş merkezi olan Koza Han, Kapalı Çarşının yanı sıra Yeşil, Emir Sultan gibi manevi değerleri yüksek olan yerlerin festival boyunca sporcuların durak merkezleri olacak" diye konuştu. 

Festival, 14 Ağustos Cuma günü Tophane Saat Kulesi önünde yapılacak açılış seremonisi ve kortej ile başlayacak ve 16 Ağustos Pazar günü sona erecek.

KAYNAK: AA