Tekvando: Gençler Türkiye Şampiyonası

Trabzon'da başlayan şampiyonaya 81 ilden yaklaşık 2 bin 500 sporcu katılıyor

Tekvando: Gençler Türkiye Şampiyonası
Tekvando: Gençler Türkiye Şampiyonası
GİRİŞ 10.08.2015 19:01 GÜNCELLEME 10.08.2015 19:01

Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası, 81 ilden yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılımıyla Trabzon'da başladı.

Yomra Cimnastik Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın açılış törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin ile sporcu ve antrenörler katıldı.

Törende konuşan Gümrükçüoğlu, sporcuların kendilerini evinde gibi hissetmeleri gerektiğini belirterek, "Sizleri yetiştiren anne babalarınızı kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ prensibine uyarak hem zeki, hem başarılı, hem çevik, hem de ahlaklı sporcular olarak sizleri ailelerinizi, hocalarınızı, federasyon yöneticilerinizi ve başkanınızı kutluyorum" dedi.

Metin Şahin ise önemli organizasyonların bir çoğunun Trabzon'da düzenlendiğine işaret ederek, "Bunun sebebi Trabzon’un tesis olarak zengin bir şehir olması. Bunda emeği geçenlere, şampiyona için bizlere destek verenlere, valime ve belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Dünya Şampiyonası öncesinde Gençler Türkiye Şampiyonası'nın Trabzon’da düzenlenmesi bizleri ziyadesiyle memnun ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin, katkılarından dolayı Gümrükçüoğlu'na plaket sundu.

Şampiyonanın ilk gününde yapılan müsabakalarda, genç erkeklerde 51 kiloda İstanbul Tuzla Belediyesi Spor Kulübü'nden Ömer Faruk Kardeş, 55 kiloda Erzurum Anadolu Form Spor Kulübü'nden Can Dağıstanlı, genç bayanlarda ise 49 kiloda Ankara Kanka Tekvando Spor Kulübü'nden Merve Dinçel, 68 kiloda da Ankara Seven Spor Kulübü'nden Melisa Mızrak birinci oldu.

Müsabakalarda dereceye giren sporculara madalya verildi.

KAYNAK: AA