Yaz okuluna geldiler lisanslı sporcu oldular

HAKAN FURKAN - Adıyaman'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yaz okullarına katılan çocuklardan yetenekli olanları lisanslı sporcu yapıldı.

Yaz okuluna geldiler lisanslı sporcu oldular
Yaz okuluna geldiler lisanslı sporcu oldular
GİRİŞ 10.08.2015 11:11 GÜNCELLEME 10.08.2015 11:44

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden antrenörlerin yönetimindeki yüzme kurslarına katılan 800 öğrenciden 100'üne yetenekli olduğu için lisans çıkarıldı.

Lisansları çıkartılan çocuklar, günde 3 antrenman yaparak ay sonunda gerçekleştirilecek Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz okulları kapsamında 25 branşta kursların devam ettiğini söyledi.

Yüzme branşının Adıyaman'da ayrı bir ekip çalışmasıyla yürütüldüğünü belirten Bağcı, ücretsiz kurslara gelen çocuklardan yeteneklilerin seçildiğini ifade etti.

Yüzme branşında 800 çocuğun eğitim gördüğünü belirten Bağcı, şöyle konuştu:

"Görevli 6 antrenör bunlardan yetenekli olanları seçerek yıl boyu yüzmeye devam etmelerini sağlıyorlar. 3 tarafı suyla çevrili yarımada konumundaki Adıyaman'ın yüzmede adından söz ettirmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle hedefimiz genç ve yaşlı demeden herkese yüzmeyi öğretmek. Yetenekli çocuklarımızdan Türkiye dereceleri bekliyoruz. 1998 ve 1999 doğumlu çocuklarda belli bir altyapıyı oluşturduk. Yüzmede zaten derecelerimiz de gelmeye başladı."

 

-Turnuvaya hazırlık

Antrenörlerden Erdal Uğur da yaklaşık 2 aydan beri kursların devam ettiğini, yetenekli gördükleri çocukları altyapıya aldıklarını ifade etti.

Çocuklardan Kadir Ayhan ise havuzda yüzmeyi öğrendiğini belirterek, günde 3 antrenmanla turnuvalara hazırlanmaya başladıklarını kaydetti.

 Eyüp Özdaş da yüzmeyi sevdiğini, ileride iyi bir yüzücü olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Mustafa Yasin Akbaş ise altyapıya alındığını ifade ederek, yüzmede Türkiye'yi Avrupa'da temsil etmek istediğini vurguladı.

 
KAYNAK: AA