Çukurovalı yüzücülerin hedefi Tokyo Olimpiyatları

 Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) yüzme branşı sorumluluğuna başantrenör olarak getirilen Alman Milli Takımı'nın eski antrenörlerinden Martin Grabowski, 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarına Adana'dan sporcu göndermek istediklerini söyledi.

Çukurovalı yüzücülerin hedefi Tokyo Olimpiyatları
Çukurovalı yüzücülerin hedefi Tokyo Olimpiyatları
GİRİŞ 09.08.2015 11:42 GÜNCELLEME 09.08.2015 11:42

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 12-16 Ağustos'ta İstanbul ENKA yüzme havuzunda gerçekleştirilecek Turkcell Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'na Adana'dan 4'ü kadın olmak üzere toplam 22 sporcu katılacak.

Adana TOHM yüzme başantrenörü Grabowski, yoğun antrenmanların yanı sıra Mersin ve Adana'da gerçekleştirilen deneme yarışmalarıyla tüm sporcuların derecelerini geliştirdiğini belirterek, alınan başarılı sonuçların gelecek için kendisini umutlandırdığını kaydetti.

Grabowski, şampiyonada ferdi ve Adana takımı olarak Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda dereceye gireceklerine inandığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Şu ana kadar Adana ve Mersin'de yaptığımız deneme, teşvik yarışmalarında 47 TOHM sporcusundan 22'si derecelerini geliştirerek, federasyonun belirlediği barajı geçti. 6 aylık çalışmanın semeresini madalyalarla taçlandıracağız. Hedefimiz, milli takımlara yeni sporcular kazandırmak ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na Adana'dan sporcu göndermek. Bizlere güvenen ve destek veren herkese teşekkür ederiz."

KAYNAK: AA