"Keşan 13. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası" başladı

 Türkiye Satranç Federasyonu ve Keşan Belediyesi tarafından düzenlenen, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Sırbistan ve Litvanya'dan 83 sporcu yarıştığı "Keşan 13. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası" başladı.

"Keşan 13. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası" başladı
"Keşan 13. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası" başladı
GİRİŞ 04.08.2015 10:12 GÜNCELLEME 04.08.2015 11:18

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Atatürk Spor Salonu'nda turnuvanın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, her yıl geleneksel olarak düzenlenen turnuvaya yurtiçi ve yurt dışından birçok sporcunun katıldığını söyledi.

Satrancın geleceğin sporu olduğunu belirten Özcan, "Gençlerimizi satranca yönlendiriyoruz. Satranc, Beyin gelişimi ve karakter gelişimine katkısı olan bir spor. Turnuvamızda gerçekten çok güzel müsabakalar oluyor. Yurtdışından dünya çapında sporcuların yanı sıra ilçemizden de birçok sporcu turnuvamıza katılıyor. Bu tür organizasyonlarda dereceye girmek önemli değil, önemli olan yarışabilmektir" diye konuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu'na da turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür eden Özcan, toplam 21 bin 50 lira para ödülü verileceğini kaydetti.

Genel sıralamada yerli yabancı ilk 13'e girenlere, en iyi 6 Türk sporcuya, en iyi 3 Türk kadın sporcuya, en iyi 16 yaş ve altı 8 Türk sporcuya, en iyi 12 yaş ve altı 8 Türk sporcunun para ödülünün sahibi olacağını dile getiren Özcan,  turnuvanın 7 Ağustos Cuma günü sona ereceğini dile getirdi.

KAYNAK: AA