Bursaspor, Perulu Advincula ile sözleşme imzaladı

Bursaspor Kulübü, Almanya'nın Hoffenheim takımından 25 yaşındaki Perulu sağ bek Luis Advincula ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Bursaspor, Perulu Advincula ile sözleşme imzaladı
Bursaspor, Perulu Advincula ile sözleşme imzaladı
GİRİŞ 01.08.2015 16:43 GÜNCELLEME 01.08.2015 16:43

Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan kulüp futbol şube sorumlusu Necmettin Kocaman, Advincula'nın geçen haziran-temmuz aylarında yapılan Copa America'da çok başarılı maçlar çıkardığını söyledi.

Kocaman, Advincula'nın bu çıkışını Bursaspor'da da sürdüreceğine inandığını dile getirdi.

Bir gazetecinin transfer çalışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Kocaman, biri forvet mevkisine olmak üzere 2 oyuncu daha alacaklarını bildirdi.

Bu arada Kocaman'a, Cedric Bakambu'nun, sosyal medya hesabı aracılığıyla futbola İspanya'da devam etmek istediğini belirttiği hatırlatıldı. İnsanların hayal kurabileceğini anlatan Kocaman, "Bu çok güzel bir şey. Kadromuzu bozmak istemiyoruz ama ısrarla gitmek isteyen bir futbolcuya da gelen teklifleri değerlendiririz. Burada önce kulübün, sonra futbolcunun menfaatlerini dikkate alırız" diye konuştu.

Advincula da daha önce Avrupa'da futbol oynamadığını ancak Bursaspor gibi büyük bir camiaya gelmenin kendisini ayrıca mutlu ettiğini vurguladı.

Bursa'ya geldiğinde, yeşil-beyazlı kulübün ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anladığını ifade eden Advincula, "Geldiğim andan itibaren burada herkes bana çok yakın davrandı. Copa Amerika'daki performansımı devam ettirip Bursaspor'un muhtemel başarılarına katkı sağlamak istiyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

İmza töreninden önce tesisleri gezdiğini ve çok beğendiğini aktaran Advincula, Türkçe olarak, "En büyük Bursa, şampiyon Bursa" dedi.

Perulu sağ bek, 3+1 yıllık sözleşmeyi imzaladıktan sonra yeni takımının formasını giyip basın mensuplarına poz verdi.

KAYNAK: AA