Trabzonspor'da ayrılık rüzgarı

Hacıosmanoğlu'nun başkanlığı döneminde 12 yönetim kurulu üyesi, 6 teknik direktör ve 3 sportif direktör görevinden ayrıldı

Trabzonspor'da ayrılık rüzgarı
Trabzonspor'da ayrılık rüzgarı
GİRİŞ 29.07.2015 14:10 GÜNCELLEME 29.07.2015 14:10

Trabzonspor'da, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde de istikrar sağlanamadı.

Son olarak kulüp sportif direktör Süleyman Hurma'nın istifa ettiği bordo-mavili kulüpte, birçok alanda ayrılıklar yaşandı.

Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetim kurulundan 12 kişi istifa etti. Söz konusu dönemde 6 teknik direktör ve 3 sportif direktör de bordo-mavililer ile yollarını ayırdı.

26 Mayıs 2013 tarihinde seçilen 22 kişilik yönetim kurulundan İrfan Coşkun, Osman İlyas, Yaşar Aşçıoğlu, Sebahattin Çakıroğlu, Muhammet Kara, Mehmet Uğur Bozoğlu, Murat Türköz, Çetin Kansız, Ahmet Emre Turan,  Köksal Sadıklar, Ömer Demir ve Seyfettin Tayfun Kahyaoğlu olmak üzere 12 yönetim kurulu üyesi görevi bıraktı.

- 6 teknik direktör

Başkan Hacıosmanoğlu, göreve geldikten sonra  başladığı ilk günlerde teknik direktör Tolunay Kafkas ile devam etmeyeceğini açıkladı.

Kafkas'ın ardından 1461 Trabzon'un teknik direktörü Mustafa Akçay'ı göreve getiren bordo-mavililer, bu teknik adamın ardından Hami Mandıralı, Vahid Halilhdozic ve Ersun Yanal ile çalıştı.

Son olarak Yanal ile yolların ayrılmasıyla Şota Arveladze, bordo-mavili takımda söz konusu dönemdeki 6. teknik adam oldu.

- 3 sportif direktör

Trabzonspor'da başkanlığa seçilmeden önce sportif direktör olarak Fatih Tekke'yi açıklayan kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yaşanan anlaşmazlığın ardından bu isimle yollarını ayırdı.

Kulüp sportif direktörü Ünal Karaman da bu alanda görev alan ikinci isim oldu ancak bu dönem de uzun sürmedi. Trabzonspor'da 28 Mayıs’ta 3 yıllık bir anlaşmayla göreve getirilen sportif direktör Süleyman Hurma da bugün görevinden ayrılan 3. isim oldu

Trabzonspor'da bu dönemde kulüp üst düzey yöneticisi Burak Gürdal'ın yanı sıra alt yapı koordinatörlüğünde Özkan Sümer, Ömer Eyüboğlu gibi isimlerle de ayrılıklar yaşandı.

-Sezon başlamadan ayrılıklar

Trazonspor, sezona başlamadan da ayrılıklar yaşadı. İlk olarak teknik direktör Ersun Yanal, görevinden istifa etti. Trabzon'da ilk çalışma öncesi başkan Hacıosmanoğlu ve teknik direktör Yanal'ın yaptığı görüşmenin ardından bu teknik adam ile yollar ayrıldı.

Almanya kampının ardından Rabotnicki ile yapacağı maç için Makedonya'ya gelen bordo-mavililerde kulüp sportif direktörü Süleyma Hurma ile takım kaptanı Onur Recep Kıvrak arasında olay yaşandı. Bunun sonucunda kaleci Onur, kadro dışı  bırakıldı ve kamptan ayıldı.  Bugün de Hurma, görevini bırakarak İstanbul'a döndü. Süleyman Hurma, bordo-mavili kulüpte 62 gün görev aldı.

 

 

 

 

KAYNAK: AA