"Taçsız Kral" Konak'ta yaşatılacak

Türk futbol tarihinde "Taçsız Kral" lakabıyla anılan Metin Oktay'ın, futbola başladığı İzmir'in Konak ilçesinde heykeli dikilecek

"Taçsız Kral" Konak'ta yaşatılacak
"Taçsız Kral" Konak'ta yaşatılacak
GİRİŞ 29.07.2015 12:49 GÜNCELLEME 29.07.2015 12:49

Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran "Taçsız Kral" lakaplı efsane oyuncu Metin Oktay'ın heykeli, futbola başladığı İzmir'in Konak ilçesine dikilecek. 

Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a makamında ziyarette bulundu. 

Pekdaş, İzmir ve Konak'ta sporun geliştirilmesi için görüş alışverişinde bulundukları ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, İzmir'in Türk futboluna kazandırdığı en önemli isimlerden Metin Oktay'ın heykelini dikmek için dernek yönetimiyle ortak bir karar aldıklarını bildirdi.

"Taçsız Kral"ın, futbola Konak'ın Damlacık mahallesi takımı Damlacıkspor'da başladığını ve ardından İzmirspor ve Galatasaray'da efsaneleştiğini hatırlatan Pekdaş, şunları söyledi: 

"İzmir'de spor her zaman değerliydi ve önemli spor dalları ilk kez İzmir’de hayat bulmuştu. İzmir, futbolda da önemli gelişmeler göstermiş ve Türk futbol tarihini etkilemiştir. Bunda Metin Oktay'ın payı büyüktür. Dolayısıyla Metin Oktay'ın adını gelecek kuşaklara taşımamız gerekiyor. Bunun için de Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şubesi ile ortak bir çalışma başlatacağız. Yeri birlikte kararlaştırarak bir Metin Oktay heykelini bu kente kazandırmak istiyoruz."

Vreskala da Metin Oktay'ın heykelini futbola başladığı kentte dikilmesi için 4 yıldır uğraş verdiklerini belirterek, konuya yaklaşımından dolayı Pekdaş'a teşekkür etti. 

KAYNAK: AA