Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası

Sapanca'da yapılan şampiyonanın 2. etap yarışları sona erdi

Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası
Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası
GİRİŞ 26.07.2015 17:04 GÜNCELLEME 26.07.2015 17:04

 Sakarya'nın Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen Türkiye Gençler Kürek Şampiyonası'nın 2. etap yarışları sona erdi.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda yapılan 2. etap final yarışlarında, masterler kategorisinde Türk Balıkadamlar, deniz küreği erkekler, küçük erkekler, genç erkekler ve yıldız erkekler kategorilerinde Galatasaray, küçük kızlar kategorisinde Fethiye Belediyespor, bedensel engelli erkekler kategorisinde Galatasaray ve Fenerbahçe, genç kızlar kategorisinde Fenerbahçe takımları birinci oldu.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılımın büyük olduğunu söyledi.

Takımların 22 Ağustos'ta yapılacak finallere hazırlandıklarını ifade eden İşseven, "Kulüpler mecburen girecekleri yarışta start almak zorundalar ve birinci etabı da o amaçlı kullanıyorlar, burada ekiplerini deniyorlar" şeklinde konuştu. 

İşseven, "Yarışlarda çok güzel derece elde ediliyor. Üç gündür çok güzel hava var. Yarışlara halkın gelmesi için havanın iyi olması lazım. Halk da bayağı ilgi içinde" ifadelerini kullandı. 

Bulgaristan'daki 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda Türk ekibinin 2 tek kategorisinde dünya ikincisi olduğunu belirten İşseven, "Dört tek kategorisinde ise saliseyle kaçırdık, dördüncü olduk. Bunlar öncelikle bizi sevindiren olaylar, bizim için çok güzel neticeler. Ayrıca 2 ekibimiz de olimpiyatlara hazırlanıyor, onlar da oraya odaklanmış vaziyette" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA