Tekirdağ'da "Drift Festivali" düzenlendi

Vatandaşlar, Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen etkinlikte, plastik direklerin arasında başarılı zikzaklar çizen sürücüleri heyecanla izledi

Tekirdağ'da "Drift Festivali" düzenlendi
Tekirdağ'da "Drift Festivali" düzenlendi
GİRİŞ 26.07.2015 14:35 GÜNCELLEME 26.07.2015 14:35

Süleymanpaşa ilçesinde, "Tekirdağ Drift Festivali" düzenledi.

 Drift Kulübü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Süleymanpaşa Belediyesinin desteğiyle sahil dolgu alanında gerçekleştirilen etkinlikte, drift ekipleri, parkurdaki plastik direkler arasında hızlı zikzaklar çizerek izleyicilere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattı. 

Çok sayıda vatandaş, sıcak ve nemli havaya rağmen, her parkur sonrası lastik değiştiren ekipleri, demir bariyerlerin arkasından takip etti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, drift aracına pilotluk yaptıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğe katılımın son derece iyi olduğunu söyledi.

Otomobil sporlarının belli kurallar içinde yapıldığı zaman tehlikeli değil gayet heyecanlı olduğunu aktaran Eşkinat, "Amacımız, kapalı ve güvenli alanda otomobil sporlarının yapılabileceğini ama normal trafikte kurallara uyulması gerektiğini vurgulamak. Gençlerimiz bu sporu seviyorlar. Kapalı alanda her türlü güvenlik alınmasının ardından bu sporun yapılabildiğini göstermek istedik" diye konuştu.

Organizatör Ahmet Sait Özen ise amaçlarının güvenli şekilde yapılabilecek otomobil sporlarını gençlere sevdirmek olduğunu dile getirdi.

Drift pilotu Volkan Arısoy da sporu yapmak isteyen gençlerin eğitim alması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA