Ercişli atletlerin hedefi büyük

Van'ın Erciş ilçesinde belediye tarafından kurulan atletizm takımında bugüne kadar sayısız başarıya imza atan sporcular, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da Türkiye'yi iyi şekilde temsil etmek istiyor. 

Ercişli atletlerin hedefi büyük
Ercişli atletlerin hedefi büyük
GİRİŞ 26.07.2015 13:36 GÜNCELLEME 26.07.2015 13:36

Daha önce düzenlenen yarışmalarda Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonluğu gibi dereceler elde ederek ilçenin yüz akı olan sporcular, yeni hedeflerine ulaşmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haftada iki gün Türkiye'nin en yüksek üçüncü dağı Süphan'da antrenman yapan atletler, milli antrenör İzzet Batmaz gözetiminde olimpiyatlara hazırlanıyor. Olimpiyatlardan da madalyayla dönerek Türkiye ve Van'ı en iyi şekilde temsil edeceklerine inanan sporcular, ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için ter döküyor.

Haftanın iki günü Süphan Dağı'nda olmak üzere her gün antrenman yaptıklarını belirten İzzet Batmaz, elde edilen başarılardan sonra çıtayı yükselterek daha büyük hedeflere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Sporcularının her gün zorlu antrenmanlar yaptığını belirten Batmaz, "Bu sporun çok zorluğu var ve kısıtlı imkanları bulunan sporcularımıza sponsor desteği verilmesi gerekiyor. Sporcularımızın ihtiyaçları karşılanırsa hedeflerimize daha kolay ulaşacağız. Önümüzde Avrupa ve Dünya Şampiyonası ile 2016 Olimpiyat Oyunları var. Bu yarışmalarda başarılı olmak istiyoruz" dedi.

Geçen ay katıldığı şampiyonada dünya birincisi olan Ercişli atlet Bahar Atalay ise "27 Haziran'da Bulgaristan'da yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası'nda hem bireysel olarak hem de takım halinde şampiyon olduk. Orada İstiklal Marşımızı okuyarak bayrağımızı dalgalandırmak büyük bir gurur oldu. Bundan sonraki şampiyonalardan da başarılı olarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA