"Mbia ilk maça yetişmez"

SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Makedonya'nın Rabotnicki takımı ile deplasmanda oynayacakları ilk karşılaşmada Mbia'nın forma giyemeyeceğini, Deniz Yılmaz, Özer Hurmacı ve Mehmet Ekici'nin durumunun da maç günü belli olacağını söyledi.

"Mbia ilk maça yetişmez"
"Mbia ilk maça yetişmez"
GİRİŞ 26.07.2015 12:00 GÜNCELLEME 26.07.2015 12:00

Bordo-mavililerin Almanya kampında kulüp doktorluğu görevinde de bulunan Güney, sakat oyuncularının durumu, takımın sezona başlangıcı ve hedefleri hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Güney, Trabzon'da ilk idmanda sağ dizinden sakatlanan Mbia'nın koşulara başladığını ve takımla antrenmana katılması için biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Rabotnicki ile oynayacağımız ilk maça yetişmez. Bir süre daha koşulara devam edecek. Koşulara göre takıma sokacağız. Bu maçta oynama ihtimali yok ama Trabzon'daki rövanş maçına yetişme olasılığı yüksek" dedi.

Özer Hurmacı, Mehmet Ekici ve Deniz Yılmaz'ın ise Rabotnicki ile yapılacak ilk maçta oynama olasılıklarının bulunduğunu anlatan Güney, şöyle devam etti:

"Özer Hurmacı, bel spazmı geçirdi. Şu anda ağrıları azaldı. Salonda çalışmalarını sürdürüyor. Mehmet Ekici, sağ ayak parmağına Differdange ile ilk oynanılan maçta darbe almıştı. İkinci karşılaşmayla iğneyle çıktı. Maçın ikinci yarısında oyundan aldık. O da salonda çalışıyor. Deniz Yılmaz da Hollanda kampında sakatlanmıştı. Takımdan ayrı koşulara başladı. Ağrıları geçti, takımla çalışmalara başlayacak. Bu 3 futbolcunun durumu da maç günü belli olacak."

Belinde sakatlığı düzelen Paraguaylı Oscar Cardozo'nun da oynamasına engel bir durumun olmadığını vurgulayan Güney, "Cardozo, kendini iyi hissediyor. Kendine iyi baktı, hazır halde geldi. Rabotnocki maçında oynayabilecek durumda" ifadelerini kullandı.

 

- "Turu geçmek önemliydi"

 

Köksal Güney, Differdange 03 maçlarında takımın tam hazır olmadığını belirterek, "Trabzonspor taraftarlarının beklentisine cevap verecek bir oyun ortaya koymadık. Çok daha iyi olmamız lazım. Biz hiçbir takımı küçümsemiyoruz ama Trabzonspor'un bu maçlarda gol pozisyonları vermemesi lazım. Taraftarın beklentisini karşılayamadık ama turu geçmek önemliydi. Takımımız, bir arada oynamaya devam ettikçe taraftarımızı hem sonuç hem oyun olarak mutlu edecektir" diye konuştu.

Differdange 03 maçları öncesi önemli sakatlıklar ve eksikliklerin bulunduğunu dile getiren Güney, "Bu galibiyetler ilerisi için moral, motivasyon olacak. Hazırlıklar ilerledikçe taraftarların beğeneceği iyi futbol oynayacağımıza, görsel ve sonuç açısından güzel şeyler olacağına inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Avrupa maçlarını da önemsiyoruz"

 

Avrupa arenasındaki maçlarını da önemsediklerini kaydeden Güney, şunları söyledi:

"Biz Avrupa kupası maçlarını önemsiyoruz ama lig şampiyonluğunu daha çok önemsiyoruz. İki sezondur Avrupa'da gruplara kalma başarısı gösterdik ve gruplardan çıktık. Aynı başarıyı yine göstereceğimize inancımız sonsuz. Dünya futbolunda çok iyi takımlar var, kötü takım yok. Bunun bilincindeyiz, O yüzden hiçbir takım küçümsemiyoruz."

Güney, ilerleyen dönemde Türkiye Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig maçları olmak üzere 3 kulvarda art arda maçlarının olacağı ifade ederek, "Onun için tüm futbolcularımız hazır olmalı. Bütün oyuncularımıza şans vereceğiz. Biz şampiyon olmak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz şampiyonluk, bir oyuncu tercihi gerektiğinde ligden yana yapacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA