Erzurum 1. Sprint ve Bayrak Yarışları

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Sprint Koordinatörü Aydın Çetin, "Birbirinden değerli sporcularımız burada derece elde edebilmek için ter döktü. Üç hafta üst üste bir yarış tempomuz var. İnşallah çocuklarımızda iyi derece koşup dünya şampiyonasına ve önümüzdeki yıl yapılacak olimpiyata bir kota almayı planlıyoruz" dedi. 

Erzurum 1. Sprint ve Bayrak Yarışları
Erzurum 1. Sprint ve Bayrak Yarışları
GİRİŞ 25.07.2015 23:29 GÜNCELLEME 25.07.2015 23:29

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Tartan Pisti'nde yapılan ilk gün yarışlarında sporcular, Ağustos ayında yapılacak dünya şampiyonası ve Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları'na kota alabilmek için kıyasıya mücadele etti. 

TAF Sprint Koordinatörü Çetin, ilk gün yarışlarının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa mesafe koşucularının dünya ve olimpiyat kotası alabilmek için buradaki derecelerinin çok önemli olduğunu söyledi.

O nedenle hem bayrak takımları hemde kısa mesafe koşucularını buraya getirdiklerini belirten Çetin, şunları söyledi:

"Erzurum yüksek rakımlı bir yer. 1780 metre yükseklikteki bu pist, sporcular için daha az sürtünme ve daha az yer çekiminden dolayı bir avantaj sağlıyor.  O nedenle yarışmayı buraya vermeyi uygun gördük. Aslında bu tür yerler dünyada çok fazla yok. Bizde Erzurum'u bundan sonra daha sık kullanmayı düşünüyoruz. Birbirinden değerli sporcularımız burada derece elde edebilmek için ter döktü.  Önümüzdeki hafta balkan şampiyonası var. Sonraki hafta Mersin'de dünya şampiyonası için bir yarışmamız daha olacak kota için. Üç hafta üst üste bir yarış tempomuz var. İnşallah çocuklarımızda iyi derece koşup dünya şampiyonasına ve önümüzdeki yıl yapılacak olimpiyata bir kota almayı planlıyoruz. Önümüzdeki 20-30 Ağustos'ta dünya şampiyonası var. Öncelik o sonra da önümüzdeki yılki olimpiyatlar için bir kota almayı planlıyoruz."

Avrupa üçüncüsü milli atlet Batuhan Altuntaş da, kendilerine sunulan imkanlar dolayısıyla federasyon yetkililerine teşekkür ederek, rakımın yüksek olmasının sprinterler için önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Altıntaş, "Yüksek rakımda iyi dereceler koşuluyor. Biraz rüzgar var ama saha güzel. Herkes buraya Türkiye rekoru için geldi, bende öyle. 2016, olimpiyat yılı. Önümüzdeki yıl olimpiyat barajını geçmeyi hedefliyorum. Avrupa Gençler Şampiyonası'nda birinci olma şansım yüksekti. Elimden gelenin en iyisini yaptım ama rakiplerim de çok iyiydi" şeklinde konuştu. 

Bayrak yarışlarında yarın farklı kategorilerde mücadeleler gerçekleşecek.

KAYNAK: AA