Başpehlivanlık güreşlerinde final gibi kura

Geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı, ilk turda Kırkpınar'da daha önce 2 kez başpehlivan olan Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşti

Başpehlivanlık güreşlerinde final gibi kura
Başpehlivanlık güreşlerinde final gibi kura
GİRİŞ 25.07.2015 12:17 GÜNCELLEME 25.07.2015 12:17

654. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık ilk tur kuraları çekildi. Geçen yılın başpehlivanı Fatih Atlı, Kırkpınar'ın favorilerinden Mehmet Yeşil Yeşil ile eşleşti.

Son başpehlivan Fatih Atlı, kura çekiminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşlere çok iyi hazırlandığını, kazanmak için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

"Tarih tekerrürden ibaret galiba" diyen Atlı, "Ben önceki yıllarda onu kemerin ebedi sahibi olacağı zaman yenmiştim. Tarih tekerrür etti galiba. Şimdi de bende kemer var, nasip artık. Seyri güzel bir güreş olacağına inanıyorum. Kazanmak için her şeyi yapacağım" ifadelerini kullandı.

Başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil ise erken final gibi kura çektiğini belirterek, Atlı'yı yenerek bir üst tura çıkmak istediğini dile getirdi.

Altın kemeri kazanmak istediğini vurgulayan Mehmet Yeşil Yeşil, "Geçen yılın başpehlivanı ile eşleştim. 2011 yılında bende 2 kemer varken ikinci turda beni yendi. Altın kemeri alamadım. Altın kemer yolunda inşallah kazanan ben olurum" diye konuştu.

KAYNAK: AA