654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, Kırkpınar Ağası Selim'i kent girişinde karşıladı

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
GİRİŞ 24.07.2015 12:39 GÜNCELLEME 24.07.2015 12:42

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri gelenekleri gereği, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i kent girişinde karşıladı.

Belediye önünden davul ve zurnayla başkan Gürkan önderliğinde hareket eden, aralarında milletvekilleri, siyasetçiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve eski Kırkpınar ağalarının da bulunduğu kortej, ağayı karşılamak üzere Talatpaşa Asfaltı'na kadar yürüdü.

Şehirde konakladığı otelden yaya olarak hareket eden Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'le buluşan başkan Gürkan, Selim'e önce çiçek verdi sonra da ağalık kemerini taktı. Ağanın da katıldığı kortej belediye binası önüne geçip, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i karşıladı. 

Daha sonra aralarında AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın da yer aldığı kortej Atatürk Anıtı'na yürüdü. Vali Şahin, belediye başkanı Gürkan ve ağa Selim'in anıta Kırkpınar çelengini koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kortej, Pehlivan Mezarlığı'nda da Kara Emin ve Adalı Halil'in kabri başında dualar okudu.

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin resmi açılışı, bu akşam Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

KAYNAK: AA