Genç atletin hedefi rekorunu yenilemek

Yüksek atlamada yıldızlar salon Türkiye rekorunu kıran Alperen Acet, Balkan Şampiyonası'nda rekorunu geliştirmeyi hedefliyor

Genç atletin hedefi rekorunu yenilemek
Genç atletin hedefi rekorunu yenilemek
GİRİŞ 23.07.2015 14:17 GÜNCELLEME 23.07.2015 14:17

Denizlili genç atlet Alperen Acet, kendisine ait yıldızlar salon yüksek atlama Türkiye rekorunu Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda geliştirmeyi hedeflediğini söyledi.  

Antrenörü Cavit Ceylan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu'nu makamında ziyaret eden genç atlet, yaptığı açıklamada, Kolombiya'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda 2,14 metrelik derecesiyle 4. olduğunu, madalyayı az farkla kaçırmanın üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. 

Çalışmalara aynı disiplinle devam ettiğini, son olarak Romanya'da 1-2 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini bildiren Alperen Acet, bu şampiyonada kendisine ait olan 2,16 metrelik Türkiye yıldızlar salon rekorunu geliştirmeye çalışacağını dile getirdi.

İl müdürü İbanoğlu ise milli atletin her geçen gün kendisini geliştirdiğini belirterek, "Kolombiya'da madalyanın bir adım uzağında kalmanın üzüntüsü yaşıyor ama biz kendisine güveniyoruz. Dünya sıralamasında kısa sürede kendisine yer bulacak ve altın madalyayı ülkemize, Denizlimize getirecektir" dedi.

Antrenör Cavit Ceylan da genç atletin çok çalışkan ve ahlaklı bir sporcu olduğunu, kendisini her gün geliştirerek tecrübe kazandığını kaydederek, "Sporcumuz 17 yaşında olmasına rağmen Balkan Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde yarışacak. Kendisine ait rekoru geliştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA