Futbol takımlarının yeni gözdesi Afyonkarahisar

ÖZKAN BEYER - Fenerbahçe, Olympiakos, Olympique Marsilya ve Antalyaspor başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından birçok takımın sezon öncesi hazırlıklarını sürdürdüğü Afyonkarahisar'ın, yaz spor kamplarının merkezi olması hedefleniyor.

Futbol takımlarının yeni gözdesi Afyonkarahisar
Futbol takımlarının yeni gözdesi Afyonkarahisar
GİRİŞ 23.07.2015 11:56 GÜNCELLEME 23.07.2015 13:04

Afyonkarahisar, 650 bin metrekarelik alanda kurulan Afyon Arena, 12 futbol sahası, 3 spor salonu, su kayağı ile tam ve yarı olimpik yüzme tesisleri, güreş eğitim merkezi ve atletizm salonlarıyla yerli ve yabancı spor kulüplerinin ilgisini çekiyor.

Kentte bir taraftan Fenerbahçe, ​Olympiakos, Olympique Marsilya ve Antalyaspor'un katıldığı Afyon Summer Futbol Fest 2015 turnuvasının heyecanı devam ederken diğer yandan PTT 1. Lig'den 6 takım ile Suudi Arabistan Pro Ligi ile 1. Ligi'nden 5 ekip kamplarını sürdürüyor.

Belediye başkanı Burhanettin Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce Türkiye'nin en büyük spor kompleksini inşa edeceklerini söylediklerini hatırlatarak, bu vaadi yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını belirtti.

Afyonkarahisar'ın termal turizmin yanında spor turizminde de önemli bir yere sahip olacağını dile getiren Çoban, yaptıkları yatırımların meyvelerini toplamaya başladıklarını anlattı.

Gürcistan, Ukrayna gibi ülkelerden pek çok takımın da kente geleceğini bildiren Çoban, şöyle konuştu:

"Buraya dünyada star olmuş, dünya ülkelerin milli takımları, ülkemizin milli takımları gelecek. Yaz ayları için Afyonkarahisar'dan daha iyi bir kamp yeri yok. Afyonkarahisar, iklimi itibarıyla yaz kamplarına çok uygun. Afyonkarahisar, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da en önemli merkezlerden biri haline geliyor. Rakım bin metrenin üzerinde. Gündüz 30-35 derece sıcaklık, bol güneş, gece 18 derece. Rutubet sıfıra yakın. Spor kulüplerinin arayıp da bulamadığı bir yer. Otellerimiz konaklama için mükemmel. 10'a yakın 5 yıldızlı otel var. Üçü yapım aşamasında, 3 de planlanan var. Otel sayısı 5 yıl içinde 20'ye çıkacak. Afyonkarahisar'daki oteller, gelecekte spor kampına gelen kulüplerinin ihtiyaçlarını zor karşılayacak. O günleri şimdiden görüyoruz."

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar ise yurt içi ve yurt dışından kamp yapmak için gelen takımların, kent ekonomisine önemli katkılar sağlamaya başladığını vurguladı.

Bu gelişim hamlesinin belediye başkanı Çoban öncülüğünde başladığını anlatan Acar, "Suya bir taş atıldı, bu taştan ötürü bu gelişim sonraki yıllarda artarak devam edecektir. Zamanla buraya gelen takımların sayısı 100'ün üzerinde olduğunda, esas o zaman en büyük katkıyı göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

 

KAYNAK: AA