Tekvandocular şampiyonalara beton zeminde hazırlanıyor

SERGEN SEZGİN/VOLKAN BAYRAKTAR - Bursa'da bir grup tekvandocu, antrenman yaptıkları okulun spor salonu düğünler için kiraya verildiğinden çalışmalarını bu eğitim kurumunun bahçesinde beton zeminde sürdürüyor.

Tekvandocular şampiyonalara beton zeminde hazırlanıyor
Tekvandocular şampiyonalara beton zeminde hazırlanıyor
GİRİŞ 22.07.2015 11:37 GÜNCELLEME 22.07.2015 12:08

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sağlık Gücüspor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren 11-22 yaşlarındaki tekvandocular, bir süre öncesine kadar idmanlarını merkez Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'ndeki okulun spor salonunda yapıyordu. Söz konusu salon düğünler için kiraya verilmeye başlandığından sporcular antrenmanlarını yapacak mekan sıkıntısı çekmeye başladı. Bunun üzerine antrenör Fikret Timuçin ile aralarında olimpiyat oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarına hazırlanan oyuncuların da bulunduğu tekvandocular, hazırlıklarını okulun bahçesinde beton zeminde gerçekleştiriliyor.

Timuçin, yaklaşık 10 yıldır Panayır Mahallesi'nde sporcu yetiştirdiğini söyledi.

Bu sürede Akdeniz Oyunları ve Türkiye Şampiyonalarına birçok sporcu gönderdiklerini belirten Timuçin, "Salonumuz olmadığı için okul bahçesinde antrenman yapıyoruz. Avrupa ve Dünya şampiyonlarına, milli takım kampına gitmesi gereken sporcularımız var. Çalıştırdığımız alan okul bahçesi. İçeride spor salonu olduğu halde kullanamıyoruz" diye konuştu.

 

- Sponsor desteği ve salon talebi

 

Fikret Timuçin, sporcularından Hatice Kübra İlgün'ün gelecek yıl Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olimpiyatlara hazırlandığını anlattı.

Sponsor desteği ve salonları bulunmadığı için çalışmalarını güçlükle yürüttüklerini vurgulayan Timuçin, şöyle konuştu:

"İmkanları zorluyoruz ama destek yok. Okulun salonundan sonra şimdi bahçesinden de çıkarılıyoruz. Okulun içinde spor salonu varken düğünlere veriyorlar. Bizim de şampiyon çıkartmamız, sporcu yetiştirmemiz gerekiyor. Amacımız, hedefimiz çocuklarımızı topluma kazandırmak iken salon düğünlere verildiği için çocuklar sokağa salınıyor. Çoğu çocuğu da bu şekilde kaybettik. Türkiye şampiyonu olmuş 5 sporcumuz var. Dünya Şampiyonası'na hazırlanan, olimpiyatlarına gidecek sporcularımız var. Prefabrik de olsa bir spor salonu yapılabilir. Sporcuların antrenman yapabileceği bir alan olabilir. Bu şartlarda çocukların ayağına diken battığı, kesildiği oluyor. Birkaç çocuğumuz sakatlandı. Çocuklarımızın sakat sakat maç yaptığı oldu. Zemin beton olduğu için Rio Olimpiyatları'na gidecek sporcumuzun bacağında iki kez burkulma oldu."

Kış mevsiminde koşullarının daha da zorlaşacağına dikkati çeken Timuçin, yetkililerden antrenman salonu tahsis edilmesi ya da bir prefabrik bina inşa edilmesi konusunda destek beklediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA