Maçın ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kuvvetli bir takım oluşturmak için önlerinde kendilerini bekleyen bir yol olduğunu söyledi. 

Maçın ardından
Maçın ardından
GİRİŞ 22.07.2015 00:15 GÜNCELLEME 22.07.2015 00:15

Pereira, Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Afyon Summer Futbol Fest 2015 turnuvasında 3-2 kazandıkları Olympiakos karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, bu akşamki maçın kendileri için zor bir test olduğunu dile getirdi.

 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak Olympiakos'un iyi oyunculardan kurulu organize bir ekip olduğunu ifade eden Pereira, "Hazırlık maçı da olsa bu karşılaşmayı kazanmak önemliydi, başardık. Bizim için pozitif çok nokta vardı. Eksiklerimizi de görme imkanı buluyoruz. Bu eksiklikleri kapatarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Karşılaşmada sarı-lacivertli takımın 3. golünü atan genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'in performansını değerlendiren Pereira, "Kendisini geliştirmesi gereken noktalar var ancak yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Kendisini geliştirmesi için ona yardımcı olmaya çalışacağız. Ona destek verip, inanacağız. Ben onun geleceğine inanıyorum. Sadece kaliteli ve yetenekli değil, kişilikli bir oyuncu. Genç yaşına rağmen kimseden korkmadan sahada oyununu sergiliyor" ifadelerini kullandı.

Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları Shakhtar Donetsk maçında yeni transfer Robin van Persie'ye şans verip vermeyeceğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

"Şuan herkes benden Shakhtar maçının ilk 11'ini vermemi istiyor ama bunun için çok erken. Takıma iyi oyuncular geldi. Bunun için başkanımız ve yönetim kurulumuz çok çalıştı. Futbolun içinde olanlar bilirler oyuncuların isminden çok takım olmak önemlidir. Takımda uyum sürecini atlatmak gerekli. Kısacası yeni bir takım kurulduğunda zaman gerekir. Her yeni gelen oyuncu hemen takıma konulursa o oyuncudan kalitesini ortaya koymasını bekleyemezsiniz. Persie'nin fiziksel eksikleri vardı. Takıma yardım edebileceğini düşünmediğimiz için burada bizimle birlikte değil. Onun da zamana ihtiyacı var. Kuvvetli bir takım oluşturmak için önümüzde bizi bekleyen bir yol var."

 

-Diego ve Souza'nın açıklamaları 

 

Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı oyuncusu Diego da Olympiakos karşısında kazandıkları için çok mutlu olduklarını, yeni sezon öncesi takımın daha iyiye gittiğini kaydetti.

Diego, geçen sezonki performansının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, "Açıkçası ben geçmişle ilgili konuşmayı seven biri değilim. Geçen yıl çok şey öğrendiğim sezon oldu. Takım halinde iyi bir sezon geçiremedik. Esas hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşamadık. Ben de takımımın daha iyi gitmesi için mücadele veriyorum. Burada olmaktan çok mutluyum" şeklinde görüş belirtti.

Josef de Souza ise takımın her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, "Küçük hatalar yaptığınızda bunları düzeltmek önemlidir. Biz de hatalarımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Kazanarak devam ediyoruz. Bu da işimizi daha da kolaylaştırıyor. Bundan mutluyum" diye konuştu.

KAYNAK: AA