Elvan'ın maraton heyecanı

AYŞE YILDIZ - Milli atlet Elvan Abeylegesse, Dünya Şampiyonası'nda ilk kez maraton koşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

Elvan'ın maraton heyecanı
Elvan'ın maraton heyecanı
GİRİŞ 20.07.2015 11:07 GÜNCELLEME 20.07.2015 11:07

Pekin Olimpiyatların'nda 5 ve 10 bin metrede, 2007 Dünya Şampiyonası'nda 10 bin metrede gümüş ve 2010 Avrupa Şampiyonası'nda 5 ve 10 bin metrede altın madalya kazanan Elvan, 22-30 Ağustos tarihlerinde Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nda maraton koşmaya hazırlanıyor.  

 Palandöken Dağı'nda 10 gün kamp yapan milli atlet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Şampiyonası'nda ilk kez maraton koşacağını belirterek, "İlk olacağı için tabii heyecan var. Rahat olmaya çalışıyorum ama gün yaklaştıkça heyecanım artıyor. Konsantre olarak, antrenmanlara odaklamaya çalışıyorum" dedi.

Hedefinin her zamanki gibi altın madalya olduğunu vurgulayan Elvan, "İnşallah Türkiye'ye altın madalya getirim. Altın madalya için iddialıyım çünkü çok çalışıyoruz, yoğun antrenman yapıyoruz. Tek hedefim, iyi bir derece elde etmek. Hazırlık sürecim çok iyi geçti, inşallah başaracağım" diye konuştu.

Haftada 200 kilometre koştuğunu, Palandöken kampının ardından 26 Ağustos'a kadar Kenya'da kamp yapacağını kaydeden ay yıldızlı atlet, "Erzurum'daki kamp oldukça verimli geçti. Her gün sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman yaptım. Bundan sonra hazırlıklara Kenya'da devam edeceğim. Orada da oldukça yoğun bir hazırlık dönemi geçireceğim. Dünya Şampiyonası'nda, benim yarışmam 30 Ağustos'a denk geliyor. O güne kadar en iyi şekilde çalışıp, altın madalyaya odaklanacağım" ifadelerini kullandı.  

KAYNAK: AA