Afşin İşitme Engelliler'de hedef Avrupa

SİNAN DORUK - Afşin İşitme Engelliler Futbol Kulübü Başkanı Durdu Türkmen, "Süper Lig'de başarıyı yakalayıp, sesimizi Avrupa'da duyurmak istiyoruz" dedi.

Afşin İşitme Engelliler'de hedef Avrupa
Afşin İşitme Engelliler'de hedef Avrupa
GİRİŞ 19.07.2015 11:21 GÜNCELLEME 19.07.2015 11:56

İşitme Engelliler Deplasmanlı Futbol 1. Ligi play-off müsabakalarında, Şanlıurfa İşitme Engelliler'i eleyerek, kuruluşunun 18. yılında Süper Lig'e çıkmayı başaran Afşin İşitme Engelliler'de hedef, Süper Lig'de başarıyı yakalayıp, Avrupa Kulüpler Şampiyonası'na katılmak.

 Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Türkmen, Afşin ilçesinde 1997'de kurulan takımın, 18 yıllık sürede yerel ve bölgesel bazda çeşitli başarılar yakaladığını, Süper Lig'e çıkma hayalini ise 18 yıl sonra gerçekleştirdiklerini söyledi.

Süper Lig'de mücadele edecekleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Türkmen, "Süper Lig'de başarıyı yakalayıp, sesimizi Avrupa'da duyurmak istiyoruz. Kahramanmaraş'ı, Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda temsil etmek, en büyük arzumuz. İşitme engelli kardeşlerimizin futbolda gösterdikleri başarı tesadüf değil, çünkü bu yola inanarak çıktık. Başarının yarısı inanmaktır, inandık ve başardık" diye konuştu.

Başarıda Kaymakam Fatih Aksoy ve Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'in de büyük payı olduğunu kaydeden Durdu Türkmen, "İşimizin zor olduğunu biliyoruz. Eksikliklerimiz olmasına rağmen bu başarıyı elde ettik. Önümüzdeki sezon için 4 transfer yaparak, takımı güçlendirmek istiyoruz. Transfer konusunda, Vali Mustafa Hakan Güvençer ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'tan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

- "Sesimizi kimse duymadı"

Kulüp antrenörü Hasan Akpınar da imkansızlıklara rağmen Süper Lig'e çıkmalarının, kendileri için büyük bir başarı olduğu söyledi. Mücadele ederek, zoru başardıklarını vurgulayan Akpınar, "Sesimizi kimse duymadı ama Süper Lig'e çıkmayı başardık. Sorumluluğumuz daha da arttı. Sıkıntılı günler bizleri bekliyor" dedi.

Futbolculardan Serhan Aslan ise şampiyonluğun tadını doyasıya çıkardıklarını fakat destek konusunda aynı mutluluğu yaşayamadıklarını kaydetti.

Mehmet Ali Polat da destek verilmesi halinde, duyamadıkları İstiklal Marşı'nı Avrupa Şampiyonası'nda okutmak istediklerini söyledi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL