Deniz kirliliğine dikkati çekmek için tek koluyla yüzdü

Engelli milli sporcu Kemal Özdemir, denizlerin kirletilmemesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Van Gölü'nde bir kilometre boyunca kulaç attı

Deniz kirliliğine dikkati çekmek için tek koluyla yüzdü
Deniz kirliliğine dikkati çekmek için tek koluyla yüzdü
GİRİŞ 10.07.2015 15:57 GÜNCELLEME 10.07.2015 15:57

Van'da, engelli milli sporcu Kemal Özdemir, denizlerin kirletilmemesi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla tek koluyla bir kilometre boyunca yüzdü.

Çocukken geçirdiği trafik kazasında sol kolunu kaybeden Özdemir (53), deniz kirliliği konusunda toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla başlatılan "Her Kulaç Denize Bir Nefes Projesi" kapsamında Van'a geldi.

Tekneyle Van Gölü'ne açılan Özdemir, Akdamar Adası'na bir kilometre kala suya girdi. Tek koluyla kulaç atan Özdemir'e, AFAD dalgıçları ve uzman jandarma ekipleri eşlik etti. 

Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, çeşitli yerlerde yüzerek denizlerdeki kirliliği anlatmaya çalıştığını söyledi.

Uzun zamandır Van Gölü'nde yüzmeyi hayal ettiğini belirten Özdemir, "Van Gölü'nü biliyordum ama gelip gördüğüm zaman aslında bir göl değil, deniz olduğunu fark ettim. Burada attığım her kulaçta bir nefes verebiliyorsak ne mutlu bize. Bu göl sadece yöremizin, ülkemizin değil bütün dünyanın denizi ve mutlaka sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.

Deniz Temiz Derneği Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk ise bütün su varlıklarının değerli olduğunu aktardı.

Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Sadece vatandaşı değil kamu görevlilerini, devleti harekete geçmeye davet ediyoruz. Van Gölü nefes alma kaynağımızdır. Milli değerimizdir ve bütün halkın değeridir" diye konuştu. 

Organizasyona katkı sağlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nejdet Takva da Van Gölü'nün kirlenmeye devam ettiğini ve korunma altına alınması gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA