Türkiye Geneli 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Bandırmalı dünya bilardo şampiyonu Özcan: - "Yeni bir şampiyonluk için çalışmalarımı sürdürüyorum"

Türkiye Geneli 3 Bant Bilardo Şampiyonası
Türkiye Geneli 3 Bant Bilardo Şampiyonası
GİRİŞ 07.07.2015 11:12 GÜNCELLEME 07.07.2015 11:12

Bandırmalı dünya bilardo şampiyonu Yılmaz Özcan, Türkiye Geneli 3 Bant Bilardo Şampiyonası için hazırlıklarını sürdürüyor.

Özcan, AA muhabirine, bu yıl Adapazarı'nda 7'ncisi yapılacak Türkiye Geneli 3 Bant Bilardo Şampiyonası için çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Geçmişte birçok Türkiye şampiyonluğu yaşadığını dile getiren Özcan, şunları kaydetti:

"Okul yıllarımda futbol ve voleybol sporlarıyla da uğraşmıştım ancak bilardonun benim için yeri çok daha farklı. Bilardo, akıl ve yeteneğin uç noktalarda birleştiği, sosyal ve sabır isteyen bir spor dalı. 16 yaşımdan itibaren kendimi geliştirmeye başladım. 1993'te Bilardo Federasyonunun düzenlediği İstanbul Şampiyonası'nda birinci, 1994'te Türkiye şampiyonu, 1995 yılı ferdi şampiyon, 1997'de Belçika'da yapılan şampiyonada dünya üçüncüsü, yine aynı yıl İtalya'da gerçekleşen şampiyonada dünya şampiyonu oldum. 1998-2001 yıllarında bilardoya ara vermek zorunda kaldım. Yeni bir şampiyonluk için çalışmalarımı sürdürüyorum."

Türkiye'nin, bilardo da dünyada, puanlama açısından birinci sırada bulunduğuna dikkati çeken Özcan, "Belçika ve Hollanda bilardoda bir önemli yerde ama Türkiye lider konumda. Çok başarılı abilerimiz var. Daha önce onlar ülkemizi temsil ediyordu. Sonra ben temsil ettim, şimdi benden sonra temsil edecekler de olacaktır" ifadesini kullandı.

Özcan, konuşmasının sonunda, 22 Temmuz'da Adapazarı'nda yapılacak Özel Türkiye Geneli 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda birincilik hedeflediğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA