Torku Konyaspor Başantrenörü Bekir:

"Yeni transferlerimiz Brazelton ve Kromah'dan beklentimiz büyük"

Torku Konyaspor Başantrenörü Bekir:
Torku Konyaspor Başantrenörü Bekir:
GİRİŞ 03.07.2015 13:20 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:20

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Torku Konyaspor'un başantrenörü Aziz Bekir, yeni transferleri Tyrone Brazelton ve Lasan Kromah'dan beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

Bekir, yaptığı açıklamada, geçen sezon ligin en düşük bütçeli takımlarından biri olduklarını, yeni sezonda da bu durumun değişmeyeceğini ifade etti.

İki önemli yabancı oyuncunun transferini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bekir, "Kadroyu oluştururken sadece oyuncuların istatistiklerine bakmıyoruz. Tyrone Brazelton, hem iyi bir skorer hem de pozisyon üretebilen bir oyun kurucu. Lasan Kromah ise Macaristan Basketbol Ligi'nde iyi bir sezon geçirdi. Bu iki transferden de beklentimiz büyük" diye konuştu.

Aziz Bekir, gelecek hafta içinde netleşecek sponsor görüşmelerine göre yabancı oyuncu transferine devam edeceklerini kaydederek, "Bütçe konusunda geçen seneyi yakalama ihtimalimiz doğarsa 4 yabancı oyuncu daha transfer edeceğiz. Türk oyuncu transferinde ise gençlere yöneleceğiz. Kafamda birkaç isim belirledim" dedi.

Yönetim ile yapılan görüşmelerde bütçenin geçen sezona oranla bu sezon daha da düşük olacağını öğrendiklerini belirten Bekir, "Transfer politikamızı da buna göre belirlemeye çalışıyoruz. Sponsorluk için görüşmeler devam ediyor. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanırsa geçen sezona göre daha güçlü bir takım kurma çabası içinde olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNAK: AA