Karaelmas Kemal Köksal Stadı tribünlerinde çökme tehlikesi

Zonguldak Kömürspor'un maçlarını yaptığı stada yönelik hazırlanan raporda, kapalı tribünün ve çatısının her an çökebileceği, statta seyirci ve sporcu güvenliğini sağlayabilecek fiziki yeterliliğin bulunmadığı tespit edildi

Karaelmas Kemal Köksal Stadı tribünlerinde çökme tehlikesi
Karaelmas Kemal Köksal Stadı tribünlerinde çökme tehlikesi
GİRİŞ 30.06.2015 18:19 GÜNCELLEME 30.06.2015 18:19

Spor Toto 3. Lig takımlarından Zonguldak Kömürspor'un, iç saha maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na yönelik hazırlanan raporda, kapalı tribünün ve çatısının her an çökebileceği, statta seyirci ve sporcu güvenliğini sağlayabilecek fiziki yeterliliğin bulunmadığı tespit edildi

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Osman Ak ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, valilikte düzenlenen toplantıda stadın mevcut durumu hakkında İl Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı rapor hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Ak, yaptığı konuşmada, ilgili yasa çerçevesinde her yıl statların durumlarıyla ilgili tespit raporlarının hazırlandığını söyledi.

Birçok aksaklıklara rağmen Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda müsabakaların oynandığını hatırlatan Ak, "Stadımızla ilgili bazı sakıncalı durumlar var. Örneğin stat içerisinde yer alan taraftar giriş ve çıkış yerlerinden iki kişi zor geçiyor. Olağanüstü durumlarda bu yerde 5 bin kişiyi çıkartmamız gerekecek. Bu nedenle tehlike arz ediyor. Olabilecek en ufak bir faciada bunun vebali altından kimse kalkamaz" diye konuştu.

Ak, stadın bu durumuyla mevcut taraftar sayısını kaldıramayacağını vurgulayarak "Statta, bu şekliyle maç oynanması faciaya davetiye çıkarmaktır. Bu şartlarda stada güvenlik sertifikası vermemiz mümkün değil. Bizim çabamız bu faciaların önüne geçmek. Güvenlik açısından riskli görüyoruz. Bu şartlarda maçların oynanması için kimse kimseyi zorlamasın" ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz ise stadın bu yıl kapalı tribünlerden başlayarak yapılacağını, bu sırada maçların oynanmasının mümkün olmadığını belirterek, açık tribünlerdeki duvarlarda da riskler bulunduğunu vurguladı.

Raporla ilgili sunum yapan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Faruk Atay ise stadın kapalı tribünün ve çatısının her an çökebileceğine dikkati çekti.

Açık tribünün acil çıkışa müsait olmadığı, statta seyirci ve sporcu güvenliğini sağlayabilecek fiziki yeterlilik bulunmadığını aktaran Atay "Mevcut bina ve eklentileri zamanın şartlarına uygun olarak hizmet verebilecek bir nitelik taşımıyor. Mevcut koşullarda seyirci yoğunluklu sportif müsabakalar için kullanımı da uygun değildir" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA