19 yıldır yapılamayan spor salonu

Zonguldak'ta 1996'da ihalesi yapılan 1500 kişilik spor salonu hala tamamlanamadı.

19 yıldır yapılamayan spor salonu
19 yıldır yapılamayan spor salonu
GİRİŞ 20.06.2015 14:10 GÜNCELLEME 20.06.2015 14:10

Zonguldak'ta 1996'da ihalesi yapılan, arazi ve ruhsat problemleri, ödenek yetersizliği gibi nedenlerle 13 yıl sonra 2009'da yapımına başlanan 1500 kişilik spor salonu hala tamamlanamadı. Kentin gözde mahallelerinden Bahçelievler'deki spor salonunun ihalesinin üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen  bitirilememesi tepki çekti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığı'na ait Bahçelievler Mahallesi'ndeki 3 bin 204 metrekarelik alanda yapılan spor salonunun ihalesi 16 Şubat 1996'da gerçekleştirildi. Sporcu soyunma odaları, 2 naklen yayın odası, hakem soyunma odası, ilk yardım ve sağlık odası, 2 katlı otopark, iki tenis kortu ve yürüyüş parkurundan oluşan 1500 seyirci kapasiteli spor salonunun temeli, arazi problemleri, bitişikteki Zonguldak Devlet Hastanesi binasının tescilli olması, belediyenin inşaat ruhsatı vermemesi ve ödenek yetersizliği gibi nedenlerle 13 yıl sonra 29 Temmuz 2009'da atılabildi.

İKİNCİ İHALE YAPILDI

20 milyon 400 bin lira bedelli ihale şartnamesine göre 14 Eylül 2012'de spor salonunu tamamlayıp teslim etmesi gereken yüklenici firmanın sözleşmesi, inşaat sırasında fazla hakediş yaptığı ve kalan eksikleri de tamamlamadığı gerekçesiyle geçen yıl Ekim ayında fesh edildi. Bunun üzerine geçen 12 Ocak'ta ikinci bir ihale yapıldı. Zonguldak Merkez Spor Salonu ve çevre düzenlemesi ihalesini 1 milyon 353 bin lira ile alan yeni firma da henüz çalışmaya başlamadı.



İnşaatı yüzde 95 oranında tamamlanmasına rağmen döşeme kaplamaları, tribün koltukları, tenis kortları, yürüyüş parkuru ve diğer çevre düzenlemeleri yapılmayan spor salonunun, ihalesinden 19 yıl, inşaatının başlamasından ise 6 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanmaması tepki çekti. Çevre sakinleri, uzun süredir bir çivi bile çakılmayan spor salonunun adeta çürümeye terk edildiğini söyledi. Vatandaşlar, binanın eksik bölümlerinin bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını istedi.

AĞUSTOS AYINDA AÇILMASI HEDEFLENİYOR

Spor salonu inşaatında incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Uğur Akdeniz, spor salonu ihalesinin, kontrol ve denetimlerinin genel müdürlükçe yapıldığını söyledi. 2010'larda ödeneğin daha güçlü aktarılmasıyla çalışmaların hızlandığını belirten Akdeniz, şöyle dedi:

"Son 4 yıl içinde duvar ve değişik yerlerinde olumsuz sonuçlar oluşmuş. Onların iyileştirilmesiyle bugünkü hale geldi. Sonuçta süreç uzun sürmüş ama devletimiz güçlü. Fiziki çalışması tamamlandı. Sadece biz yeni ikmal ihalesi yaptığımız için çevre düzenlemesi daha önce yoktu bunu da koyduk. Burada iki tenis kortu ve 800 metre yürüyüş alanları yapılacak. Bu da tamamlandığında spor salonunu Ağustos ayında hizmete açmayı hedefliyoruz."